Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Două blocuri sociale se construiesc, la Deva, „peste linie”. Startul lucrărilor s-a dat ieri

Publicat

pe

Municipalitatea deveană vrea să transforme cartierul Nicolae Grigorescu din oraș, cel de peste calea ferată, într-unul modern și mai înfloritor. Un prim pas în acest sens a fost făcut, ieri, când autoritățile locale au dat, chiar de la fața locului, „undă verde” pentru începerea lucrărilor la cele două blocuri de locuințe sociale ce se vor construi acolo.

Blocuri Sociale Zona Grigorescu 01.03.2016 (5)

Cele două blocuri de locuințe sociale vor fi ridicate pe un teren de 8.000 de metri pătrați, „ocupat”, la ora actuală, de mai multe clădiri dărăpănate. Toate aceste imobile în paragină urmează să fie demolate, în perioada aceasta. În locul lor, peste aproximativ șapte luni, după cum zic reprezentanții municipalității, vor apărea două blocuri de locuințe, moderne și dotate la standarde înalte. De altfel, autoritățile locale mai spun că toată zona respectivă își va schimba cu totul înfățișarea, acolo fiind amenajate și locuri de joacă pentru copii, o parcare, alei pietonale, platforme pentru colectarea gunoiului și spații verzi.

72 de locuințe pentru familiile nevoiașe

Blocurile vor fi construite pe structură metalică și vor avea trei nivele. Acestea vor cuprinde 72 de locuințe, marea majoritate fiind garsoniere, 60 la număr, dar vor exista și câteva apartamente cu câte două camere, mai precis 12 astfel de unități locative. Acestea vor fi dotate cu toate instalațiile necesare, vor fi zugrăvite, amenajate cu faianță, tâmplărie PVC. În plus, la parter vor fi amenajate spații pentru biciclete, iar la etaj uscătorii și balcoane. Deși vor fi construite în sistem modular, acestea vor oferi tot confortul necesar celor care vor sta în ele, potrivit celor de la Primăria Deva. Cele 72 de locuințe care urmează să fie amenajate în aceste blocuri vor avea suprafețe cuprinse între 36 și 57 de metri pătrați. Toată investiția se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, bani care provin de la bugetul local al Devei.

Ne dorim dezvoltarea acestei zone”

Advertisement

Constructorul a preluat, ieri, amplasamentul pe care vor fi ridicate aceste două blocuri sociale, în prezența reprezentanților Primăriei Deva. „De azi (n.red. ieri), în această zonă, încep lucrările de demolare, de organizare de șantier. Executantul are obligația să finalizeze lucrarea în maximum șapte luni. Eu cred că, ne putem încadra într-un timp și mai scurt. La final, vom avea un ansamblu de locuințe moderne (…) Ne dorim să dezvoltăm această zonă a orașului. Sper ca, în decurs de 4-5 ani, acest cartier, care atâta timp, a fost văduvit, să fie o zonă a municipiului cu care să ne mândrim”, a spus primarul Devei, Petru Mărginean.

Potrivit reprezentanților municipalității, această investiție este importantă, în condițiile în care, la ora actuală, există sute de cereri, încă nerezolvate, din partea cetățenilor care au nevoie de o locuință. „Sunt foarte mult cereri de locuințe sociale, aproape 800 la număr. În prima fază, noi construim aceste două blocuri, apoi, încercăm să mai facem și altele, astfel ca, în decurs de doi ani, măcar jumătate dintre aceste cereri să fie rezolvate”, a mai spus Petru Mărginean.

Administrația din Deva mai are în plan construirea altor două blocuri de locuințe sociale în aceeași zonă, precum și modernizarea căminelor sociale deja existente pe raza municipiului.

Advertisement

Actualitate

Aventura scoțianului îndrăgostit de România: O poveste de prietenie și ajutor pe DN68

Publicat

pe

Redactat de

Într-o zi toridă de 29 iunie 2024, cu temperatura urcând până la 32 de grade Celsius la umbră, în apropiere de Hațeg, o întâlnire neașteptată a transformat o zi obișnuită în una memorabilă pentru Cristian, Anton și Dougie.

Cristian și Anton, rutieriști cu experiență, acționau în cadrul unui plan de acțiune pe viteză pe DN68, în localitatea Păclișa. În mijlocul acestei activități, atenția lor a fost captată de un motociclist străin aflat în dificultate.

Dougie, un scoțian îndrăgostit de România, se afla în drumul său spre Sebeș pentru a participa la un eveniment destinat motocicliștilor. Ghinionul a făcut ca motocicleta sa să cedeze exact în parcarea din Păclișa. Fără ezitare, cei doi agenți de poliție de la Biroul Rutier Hațeg au intervenit. „Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva… am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de România și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment”, își amintesc cei doi agenți.

În parcare, Dougie avea casca jos și o piesă de motocicletă lângă el. Cristian și Anton nu au stat pe gânduri și l-au ajutat să își repare motocicleta. Chiar l-au împins până s-a pus în mișcare și i-au oferit numărul lor de telefon, în caz că va mai avea nevoie de ajutor.

Câteva ore mai târziu, cei doi agenți au primit un mesaj de la Dougie: „Big thanks.  Got to my destination in Petrești (near Sebeș). All is working perfect. Thanks for all your help…” Mesajul de mulțumire a adus o bucurie nemăsurată celor doi polițiști. „Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!!” au transmis aceștia.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea solidarității și a prieteniei care poate apărea chiar și în cele mai neașteptate situații. Dougie, scoțianul îndrăgostit de România, a avut parte de o aventură neașteptată, dar plină de umanitate, pe drumurile țării noastre, iar Cristian și Anton au dovedit că empatia și ajutorul dezinteresat pot transforma o simplă întâlnire într-o poveste de neuitat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mașini și motociclete istorice, de fabricație românescă, au putut fi admirate la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Autoturisme și motociclete istorice, de fabricație românească, au putut fi admirate în cadrul unei expoziții ce a avut loc sâmbătă, 29 iunie, pe Pietonala Corvin din municipiul Hunedoara.

Evenimentul, intitulat “Fabricat în România”, a fost organizat de Retromobil Club România – Filiala Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, iar pasionații de mașini retro au fost invitați să vină să le vadă.

De la bătrânele Dacii 1300 și 1100, un ARO 243, un Olcit, o mașină veche de Miliție, dar și de Salvare, alături de alte automobile de odinioară, toate autohtone, până la motociclete Mobra, precum și altele, au poposit, timp de câteva ore, în fața Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul de pe Cerna și au putut fi admirate de către trecători.

Evenimentul a reunit posesori de automobile și motociclete, atestate istoric sau în curs de atestare, atât din Hunedoara, cât și din alte județe, printre care Arad și Timiș.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Atelier școală, eficientizat energetic

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a inițiat procedura de licitație pentru un contract esențial, denumit „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice la clădirea atelier școală”.

Acest contract are o valoare considerabilă, de 1.857.414 lei.

Această inițiativă subliniază angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți condițiile din instituțiile educaționale, asigurând un mediu mai sigur și mai confortabil pentru elevi și cadre didactice.

Proiectul prevede diverse măsuri pentru sporirea eficienței energetice a clădirii atelier școală. Printre acestea se numără izolarea termică a clădirii, instalarea unor sisteme de iluminat cu eficiență energetică ridicată și modernizarea sistemelor de încălzire și ventilație, toate având scopul de a reduce consumul de energie și de a optimiza costurile aferente.

Citeste mai mult ...

Actualitate