Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

CNS Cetate Deva începe mâine returul

Publicat

pe

Cum vremea nu a făcut probleme, returul Ligii a III-a de fotbal va începe conform programării iniţiale, adică în primul sfârşit de săptămână al lunii martie.

În seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal evoluează şi două echipe din judeţul nostru, CNS Cetate Deva şi FC Hunedoara. Prima care va disputa un meci oficial în acest an este echipa din municipiul de reşedinţă al judeţului Hunedoara.

Avantaj moral

Mâine, cu începere de la 15.00, CNS Cetate Deva va juca, în prima etapă a returului de campionat, în deplasare, cu ACSO Filiaşi. Devenii au terminat turul pe locul 12, cu 13 puncte, iar formaţia din Dolj este, la finalul primei părţi a campionatului, pe poziţia 14, penultima, la două „lungimi” în spatele celor de la CNS Cetate. Partida se anunţă destul de dificilă pentru elevii lui Marius Sîrbu, atât prin prisma poziţiilor învecinate din clasament ale celor două formaţii, dar şi prin faptul că la Filiaşi se joacă mai „bărbăteşte”, lucru care dezavantajează formaţia deveană, una tehnică şi al cărei joc se bazează foarte mult pe construcţia elaborată a fazei ofensive. În tur, la revenirea Devei, după şase ani, pe cea de-a treia scenă fotbalistică a ţării, CNS Cetate a învins cu 3-1, acest lucru putând reprezenta un avantaj moral pentru reprezentanta judeţului Hunedoara.

Cu optimism

Advertisement

În perioada de pregătire rezultatele celor de la CNS Cetate pot fi considerate bune, devenii câştigând trei jocuri, dintre care unul, în deplasare, pe terenul mult mai galonatei echipe de ligă secundă Universitatea Cluj Napoca, remizând în tot atâtea şi pierzând un singur joc, şi acela limită, pe terenul colegei de serie Măgura Cisnădie. Din păcate pentru deveni, ei nu au putut disputa, din motive obiective, două partide amicale, iar ultimul joc de pregătire a returului, încheiat cu o victorie, a fost împotriva unei echipe de eşalon inferior, dar, în meciurile jucate au fost şi plusuri. Fotbaliştii aduşi în intersezon au confirmat, iar lotul s-a întărit, antrenorul Marius Sîrbu fiind nevoit, acum, să chibzuiască mult înainte de stabilirea formulei de start, băieţii pe care îi are sub comandă fiind foarte apropiaţi valoric, iar concurenţa pe posturi nu poate duce decât la creşterea calităţii jocului.Şi, dacă ţinem cont de consideraţiile mai sus expuse, CNS Cetate Deva poate merge cu optimism la Filiaşi, pentru primul joc al returului.

Planuri de viitor

În partea a doua a campionatului Deva poate evolua relaxat, nemaiexistând, de niciun fel, presiunea retrogradării, iar promovarea în eşalonul superior după un singur an nu a fost luată în calcul de cei de la CNS Cetate, care au dat dovadă de maturitate în această privinţă. Astfel, în retur, aşa cum a afirmat, în mod repetat, antrenorul Marius Sîrbu, la CNS Cetate deva se doreşte formarea unui lot închegat, cu relaţii de joc bine puse la punc şi care, începând cu sezonul viitor, să atace promovarea în Liga a II-a.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate