Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Un accident stupid l-a băgat în comă pe motociclistul Mihai Muntean

Publicat

pe

În urmă cu șase zile, în zona Ulpița, din municipiul Deva, un motociclist a fost grav rănit, în urma unui accident rutier. Din acea dată, de 9 martie, Mihai Muntean luptă pentru viață într-o clinică din Timișoara, el aflându-se în comă. Pentru a-l spijini moral, dar și financiar, prietenii săi au postat pe paginilor lor de socializare zeci de mesaje de susținere, dar și un cont bancar, acolo unde oricine poate să doneze orice sumă (contul Asociației Psihoterapeutice: „Copii Speciali” Deva deschis la Banca Transilvania RO11BTRL02201205P36469XX cu specificația la depunere: pentru Mihai).

IMG_0225

Un accident rutier, produs săptămâna trecută, demonstrează, încă o dată, că neatenția la volan poate costa viața unui om. De această dată este vorba de un devean, în vârstă de 38 de ani, care a fost în locul nepotrivit în seara de 9 martie. Mihai Muntean se afla pe motocicleta sa și plecase în urmă cu doar câteva minute, înainte de tragedie, de la un prieten, care locuiește în zona pieței din Deva. Neșansa lui a fost ca un autoturism, la volanul căruia se afla un devean în vârstă de 44 de ani, să nu îi acorde prioritate de trecere și a fost lovit în plin. Șoferul autoturismului s-a ales cu dosar penal, însă Mihai luptă pentru a supraviețui.

Ținut în viață de aparate

Imediat după producerea accidentului, Mihai Muntean a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Deva, unde a ajuns în stare foarte gravă. „Medicii de aici au făcut tot ce au putut pentru a-l stabiliza, deoarece a ajuns într-o stare foarte gravă, și pentru a fi apt pentru transport. A fost tranferat cu o ambulanță la o clinică din Timișoara”, a precizat Călin Laza, managerul Spitalului din Deva. Deși medicii și-au făcut cu brio treaba, acum, totul stă în mâinile lui Dumnezeu. „Mihai este într-o stare foarte gravă. Este în comă, la secția de traumatologie, la Timișoara, și este ținut în viață de aparate. Are bazinul rupt, coloana fisurată, ficatul rupt, dar și alte traume. Nu avem ce să le reproșăm medicilor, pentru că s-au comportat exemplar. Totul depinde de voința și puterea lui de a trăi. El va putea fi operat, însă trebuie să se trezească din comă. Lucru pentru care ne rugăm să se întâmple!”, a povestit Izolda Ciuguianu, prietenă apropiată a lui Mihai Muntean.

„Un om dedicat muncii lui”

Advertisement

Mihai Muntean are 38 de ani, a urmat studiile la Liceul de Artă din Deva, iar chitara a fost cea care l-a consacrat. „Îl cunosc pe Mihai de peste 20 de ani, iar el s-a născut pentru a cânta. Este un om dedicat muncii lui. A cântat în trupa Dark Aevum, alături de Lex Berdea, Laur Mihaiu, Jose Morales și Iuliu Bicskei, dar a colaborat și cu nume mari ale muzicii din România. Este un chitarist foarte, foarte bun. Mai mult decât atât îi place să și compună, multe piese având versurile semnate de Mihai”, a mai spus buna sa prietenă Izolda Ciuguianu. Prietenii lui Mihai îl descriu ca fiind un om sufletist, un prieten bun și liniștit.

Orice sumă de bani contează

Lumea rock-ului, a muzicii, din toată țara, prietenii de peste hotare și cei de aici și-au unit forțele și au decis, fără să stea pe gânduri, să îl ajute pe bunul lor prieten. Mihai nu mai este angajat de ceva timp, însă, repara chitare și meșterea tot felul de componente digitale. Problema este, însă, că acum el are nevoie de sprijin financiar. „În mai puțin de 24 de ore am reușit să strângem bani pentru a putea plăti la Casa de Sănătate, deoarece fiind internat este nevoie ca el să fi cotizat în ultimele luni pentru sănătate. Multe persoane cunoscute din această industrie muzicală au făcut donații, însă au dorit să rămână anonimi. Am creat și pe Facebook un grup care se numește «Susținere ajutor pt Mihai Muntean – motociclistul accidentat grav». Aici poate intra oricine și poate obține informații suplimentare. Noi le mulțumim tuturor pentru sprijin și ne rugăm în continuare ca Mihai să se însănătoșească pentru că mai avem multe de făcut împreună”, a precizat Izolda.

Advertisement

Actualitate

Fotbal: CSM Deva U17, campioană națională!!!

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal juniori U17 de la CSM Deva a obținut una dintre cele mai mari performanțe ale orașului de la poalele Cetății în acest sport. Băieții pregătiți de Florin Călugărița au câștigat titlul național la această categorie de vârstă.

2-0 cu Sportul Onești

În ultimul act al turneului final național al campioanelor județene, CSM Deva a întâlnit, pe stadionul „Metalul” din Buzău, pe Sportul Onești. Trupa deveană a controlat jocul încă de la începutul acestuia, Negrilă fiind declarat omul meciului, iar deschiderea scorului, una logică, a venit în minutul 32. Atunci Negru a centrat pentru Buță, iar atacantul de la CSM a reluat, cu capul, sub transversală, la colțul scurt, 1-0 pentru Deva fiind și scorul la pauză. Mitanul secund a început foarte bine pentru trupa lui Florin Călugărița, Oancea țintind bara în minutul 47. Zarurile au fost aruncate în minutul 68, când, după o centrare a lui Stoia, Drăgan a înscris, cu capul, în colțul, stabilind scorul final, de 2-0 pentru CSM Deva, rezultat echivalent cu câștigarea titlului național!

Ei sunt campionii

CSM Deva a ajuns în finală după ce a trecut, pe rând, cu 2-1 de AFC Băbeni și 2-0 de Bega Timișoara, în manșă unică, și cu 4-2 și 2-3 de Luceafărul Cluj.

Advertisement

„Sunt foarte bucuros de acest titlu. Este rodul muncii unei generații în care puțini au crezut. Îi felicit pe băieți pentru tot ceea ce au făcut și sper ca acest rezultat să fie o rampă de lansare pentru mulți dintre ei”, a declarat Florin Călugărița, antrenorul echipei CSM Deva U17.

Tehnicianul devean i-a folosit, în finală, pe Bereczki – Roșca, Negrilă, Grigorescu (cpt.), Stoia – Drăgan (72 Nagy), Elekes, Bogdaniuc (62 DiMarco), Negru – Buță (85 Curcă), Oancea (85 Lăcătuș), iar pe foaia de joc au mai fost înscriși Mihăilă, Pag – Băleanu, Bogdan, Teglas.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Spectacol de culori în Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Național Retezat adăpostește 108 specii de păsări și 1.190 de specii de plante, dintre care 90 sunt endemice. În această arie protejată se găsesc 80 de lacuri și tăuri, inclusiv Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din România, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din țară.

”Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor–Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul Național Retezat are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. În Parcul Național Retezat regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aventura scoțianului îndrăgostit de România: O poveste de prietenie și ajutor pe DN68

Publicat

pe

Redactat de

Într-o zi toridă de 29 iunie 2024, cu temperatura urcând până la 32 de grade Celsius la umbră, în apropiere de Hațeg, o întâlnire neașteptată a transformat o zi obișnuită în una memorabilă pentru Cristian, Anton și Dougie.

Cristian și Anton, rutieriști cu experiență, acționau în cadrul unui plan de acțiune pe viteză pe DN68, în localitatea Păclișa. În mijlocul acestei activități, atenția lor a fost captată de un motociclist străin aflat în dificultate.

Dougie, un scoțian îndrăgostit de România, se afla în drumul său spre Sebeș pentru a participa la un eveniment destinat motocicliștilor. Ghinionul a făcut ca motocicleta sa să cedeze exact în parcarea din Păclișa. Fără ezitare, cei doi agenți de poliție de la Biroul Rutier Hațeg au intervenit. „Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva… am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de România și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment”, își amintesc cei doi agenți.

În parcare, Dougie avea casca jos și o piesă de motocicletă lângă el. Cristian și Anton nu au stat pe gânduri și l-au ajutat să își repare motocicleta. Chiar l-au împins până s-a pus în mișcare și i-au oferit numărul lor de telefon, în caz că va mai avea nevoie de ajutor.

Câteva ore mai târziu, cei doi agenți au primit un mesaj de la Dougie: „Big thanks.  Got to my destination in Petrești (near Sebeș). All is working perfect. Thanks for all your help…” Mesajul de mulțumire a adus o bucurie nemăsurată celor doi polițiști. „Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!!” au transmis aceștia.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea solidarității și a prieteniei care poate apărea chiar și în cele mai neașteptate situații. Dougie, scoțianul îndrăgostit de România, a avut parte de o aventură neașteptată, dar plină de umanitate, pe drumurile țării noastre, iar Cristian și Anton au dovedit că empatia și ajutorul dezinteresat pot transforma o simplă întâlnire într-o poveste de neuitat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate