Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Șomajul tehnic, lasă CEH fără funcții-cheie

Publicat

pe

Fiecare angajat al Complexului Energetic Hunedoara stă acasă 10 zile fără plată. Numai că, la mină, asta se traduce uneori printr-un real pericol, dat tocmai de lipsa specialiștilor din punctele-cheie, care nu pot să lipsească nici o zi. Inspectorii ITM spun că acest aspect trebuie atent monitorizat, pentru că se pot întâmpla accidente prin omiterea unor etape absolut necesare.

Planul de redresare al Complexului Energetic Hunedoara i-a trimis pe angajații de la suprafață și din birouri câte 10 zile în concediu fără plată. Asta, însă, se repercutează în subteran, unde rămân posturi esențiale neocupate mai mult de o săptămână, lucru nepermis, dat fiind că este nevoie de specialiști zilnic. Situația s-a înrăutățit pentru că, spun inspectorii ITM, sunt unități miniere unde concediile de odihnă se suprapun cu pauza de lucru și niciun specilist nu poate fi găsit la lucru. „De când a apărut acest concediu în așteptare, vreau să spun că trebuie gândit mai bine. Spre exemplu, la Lupeni, la această oră, cu toate că au programări la instructaj, nu există niciun formator la serviciu, pentru că s-a suprapus concediul cu concediul în așteptare. Sunt doi formatori, unul în concediu de odihnă, altul în concediu în așteptare. Nu am găsit pe nimeni ca să vedem dacă se respectă prevederile ISCIR, pentru că responsabilul este în concediu de așteptare. Sunt sectoare în care șeful de sector este în concediu de așteptare, celălalt în concediu de odihnă și mai ales că va veni perioada concediilor, consider că, dacă nu se va gândi mai bine acest concediu o să fie probleme”, a spus Ileana Bodea, șefa SSM din ITM.

Situație complicată

Inspectorii ITM spun că se poate invoca și condiția de excepție în aceste cazuri și le atrag atenția celor din CEH să țină cont de necesitatea fiecărui post în parte. „Nu este normal să rămână descoperite anumite activități și sunt oameni responsabili care trebuie să urmărească zilnic respectarea prevederilor legale și, dacă acești oameni nu sunt, e posibil să apară probleme”, a mai spus Ileana Bodea. Tot ce se petrece în subteran este direct vizat de cei de la suprafață. Așa se face că, dacă cei de la suprafață lipsesc, atunci cei din subteran sunt în pericol. Fiecare trebuie înlocuit cu o persoană competentă, dar fără să fie afectată o altă activitate și asta trebuie să aibă în vedere cei de la fiecare unitate minieră.

Advertisement

Actualitate

Aventura scoțianului îndrăgostit de România: O poveste de prietenie și ajutor pe DN68

Publicat

pe

Redactat de

Într-o zi toridă de 29 iunie 2024, cu temperatura urcând până la 32 de grade Celsius la umbră, în apropiere de Hațeg, o întâlnire neașteptată a transformat o zi obișnuită în una memorabilă pentru Cristian, Anton și Dougie.

Cristian și Anton, rutieriști cu experiență, acționau în cadrul unui plan de acțiune pe viteză pe DN68, în localitatea Păclișa. În mijlocul acestei activități, atenția lor a fost captată de un motociclist străin aflat în dificultate.

Dougie, un scoțian îndrăgostit de România, se afla în drumul său spre Sebeș pentru a participa la un eveniment destinat motocicliștilor. Ghinionul a făcut ca motocicleta sa să cedeze exact în parcarea din Păclișa. Fără ezitare, cei doi agenți de poliție de la Biroul Rutier Hațeg au intervenit. „Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva… am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de România și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment”, își amintesc cei doi agenți.

În parcare, Dougie avea casca jos și o piesă de motocicletă lângă el. Cristian și Anton nu au stat pe gânduri și l-au ajutat să își repare motocicleta. Chiar l-au împins până s-a pus în mișcare și i-au oferit numărul lor de telefon, în caz că va mai avea nevoie de ajutor.

Câteva ore mai târziu, cei doi agenți au primit un mesaj de la Dougie: „Big thanks.  Got to my destination in Petrești (near Sebeș). All is working perfect. Thanks for all your help…” Mesajul de mulțumire a adus o bucurie nemăsurată celor doi polițiști. „Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!!” au transmis aceștia.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea solidarității și a prieteniei care poate apărea chiar și în cele mai neașteptate situații. Dougie, scoțianul îndrăgostit de România, a avut parte de o aventură neașteptată, dar plină de umanitate, pe drumurile țării noastre, iar Cristian și Anton au dovedit că empatia și ajutorul dezinteresat pot transforma o simplă întâlnire într-o poveste de neuitat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mașini și motociclete istorice, de fabricație românescă, au putut fi admirate la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Autoturisme și motociclete istorice, de fabricație românească, au putut fi admirate în cadrul unei expoziții ce a avut loc sâmbătă, 29 iunie, pe Pietonala Corvin din municipiul Hunedoara.

Evenimentul, intitulat “Fabricat în România”, a fost organizat de Retromobil Club România – Filiala Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, iar pasionații de mașini retro au fost invitați să vină să le vadă.

De la bătrânele Dacii 1300 și 1100, un ARO 243, un Olcit, o mașină veche de Miliție, dar și de Salvare, alături de alte automobile de odinioară, toate autohtone, până la motociclete Mobra, precum și altele, au poposit, timp de câteva ore, în fața Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul de pe Cerna și au putut fi admirate de către trecători.

Evenimentul a reunit posesori de automobile și motociclete, atestate istoric sau în curs de atestare, atât din Hunedoara, cât și din alte județe, printre care Arad și Timiș.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Atelier școală, eficientizat energetic

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a inițiat procedura de licitație pentru un contract esențial, denumit „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice la clădirea atelier școală”.

Acest contract are o valoare considerabilă, de 1.857.414 lei.

Această inițiativă subliniază angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți condițiile din instituțiile educaționale, asigurând un mediu mai sigur și mai confortabil pentru elevi și cadre didactice.

Proiectul prevede diverse măsuri pentru sporirea eficienței energetice a clădirii atelier școală. Printre acestea se numără izolarea termică a clădirii, instalarea unor sisteme de iluminat cu eficiență energetică ridicată și modernizarea sistemelor de încălzire și ventilație, toate având scopul de a reduce consumul de energie și de a optimiza costurile aferente.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate