Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Mai multe școli din municipiul Hunedoara vor fi reabilitate

Publicat

pe

Poate una dintre cele mai importate instituții, dintr-o comunitate, este școala. Dacă se investește în unitățile de învățământ, înseamnă că se investește în viitor, iar educația este foarte importantă într-o societate normală. În acest sens, în municipiul Hunedoara, lucrurile au început să prindă contur, astfel că mai multe unități de învățământ se află fie în plin proces de reabilitare, fie au fost deja finalizate astfel de lucrări. De asemenea, lista școlilor unde este necesar să se investească nu se încheie.

Viorel Arion

Viorel Arion

Anul trecut două unități școlare din municipiul de pe Cerna au fost reabilitate. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr.1 și fosta Școala Generală Nr. 3. În cazul primei școli, menționate anterior, au fost efectuate lucrări de reabilitare termică a imobilului, în vederea reducerii consumurilor energetice. Prin aceste lucrări de reabilitare termică s-a înlocuit tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan, s-a efectuat termoizolarea zidurilor exterioare pe toată suprafața fațadelor cu polistiren prin anvelopare, s-au refăcut șpaleții și s-au înlocuiesc pervazele la ferestre. De asemenea, s-au executat lucrări de reabilitare și la Corp Gimnaziu (fosta Școala Generală Nr. 3-n.red.), din cadrul Colegiului Economic „Emanuil Gojdu”. Totodată s-au efectuat lucrări de arhitectură în vederea reducerii consumurilor energetice, s-a reabilitat termic imobilul prin înlocuirea ușilor și ferestrelor cu tâmplărie tip PVC. S-au efectuat lucrări de reparații tencuieli, vopsitorii, montare lambriuri, precum și execuția trotuarelor. Au fost efectuate și lucrări de împrejmuire, înlocuirea integrală a împrejmuirii, lucrări de săpături și confecții metalice. Ambele lucrări au fost finalizate la sfârșitul anul trecut.

La două unități de învățământ se lucrează de zor

În prezent, muncitorii trag tare să finalizeze lucrările de reabilitare la încă două unități de învățământ din municipiul de pe Cerna. Una dintre ele este Școala Gimnazială Nr.2, care este reabilitată termic, se înlocuiește tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan și se efectuează termoizolarea zidurilor exterioare pe toată suprafața fațadelor cu polistiren prin anvelopare. Valoarea acestui proiect este de 307.000 de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este în luna iulie a acestui an. Cealaltă unitate de învățământ „supusă” transformării este Școala Gimnazială Nr.7, din cadrul Colegiului Economic „Emanuil Gojdu”. Și aici se efectuează lucrări de reabilitare termică și se înlocuiește tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan, se efectuează termoizolarea zidurilor exterioare pe toată suprafața fațadelor cu polistiren prin anvelopare, se refac șpaleții și se înlocuiesc prevazele la ferestre. Valoarea proiectului este de 530.000 lei cu TVA inclus, iar rezultatul mordenizării acestei clădiri va putea fi văzut în luna octombrie a acestui an. „Consider că trebuie investit în aceste unități de învățământ, deoarece atât elevii, cât și cadrele didactice, trebuie să își desfășoare activitatea într-un mediu propice. Nu ne vom opri aici cu lucrările de reabilitare și modernizare a școlilor”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.

În perioada următoare vor demara astfel de lucrări și la Școala Generală nr. 5 și la Școala Postliceală Sanitară.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, de la CSM Deva, campioană națională!

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie s-a desfășurat, la Cluj Napoca, etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori.

În competițiile feminine a evoluat, cu mult succes, și săritoarea Florentina Iușco, de la CSM Deva.

După ce în prima zi a competiției Florentina a devenit vicecampioană națională la triplusalt, în reuniunea finală de la Cluj Napoca deveanca a evoluat în finala de la lungime.

Sportiva de la CSM Deva a evoluat excelent și a cucerit titlul național, cu un rezultat foarte bun, de 6,49 metri.

Florentina Iușco este pregătită, la CSM Deva, de profesorul Nicolae Alexe.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate