Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

TROFEUL TITANILOR SNOOKER-ULUI

Publicat

pe

La Bucureşti, în perioada 2-3 aprilie a.c. s-a desfăşurat un important turneu demonstrativ de snooker cu o participare de excepţie: Mark Williams, Jimmy White, Stephen Hendry şi Ronnie O’Sullivan. Manifestarea a fost coordonată de Adrian Thiess, om de afaceri român. Arbitrajul a fost asigurat de tânărul Alexandru Crişan, arbitru internaţional, prezent la numeroase turnee de elită. Amfitrionul meciurilor a fost binecunoscutul comentator de televiziune Marius Ancuţa iar Cătălin Eremia a asigurat starea şi schimbul bilelor, lucru foarte important pentru un meci de snooker, mai ales la un asemenea nivel. Circul de Stat, prin locaţie şi prin personalul condus de domnul Viorel Coman s-a dovedit a fi o gazdă pe măsura aşteptărilor.

DSC05927

Dar cine sunt cei care au fost prezenţi la Bucureşti ? Mark James Williams,  născut la 21 martie 1975, galez, jucător profesionist, a fost campion mondial de două ori, în anii 2000 şi 2003,  fiind primul stângaci care a câştigat Campionatul Mondial. De asemenea a condus ierarhia mondială a jucătorilor profesionişti trei sezoane. James Warren Whitenăscut la 2 mai 1962 , este un jucător profesionist de snooker, de 6 ori finalist la Campionatul Mondial, fără să-l câştige vreodată. El este cel mai popular jucător  după  Ronnie O’Sullivan.  Stephen Gordon Hendry, născut la 13 ianuarie 1969, scoţian. În anul 1990 a devenit cel mai tânăr câştigător al titlului mondial pe care l-a mai cucerit de încă şase ori fiind cel mai titrat jucător profesionist de snooker. A fost numărul 1 mondial 8 ani consecutiv, având cel mai bun palmares din circuit. În fine, cel mai popular şi în ţara noastră, este Ronald Antonio O’Sullivan, născut la 5 decembrie 1975. A început să joace la 10 ani iar la 17 ani câştiga Campionatul Marii Britanii. În anul 1997, la 21 aprilie, a realizat break-ul maxim în doar 5 minute şi 20 de secunde, adică a obţinut punctajul absolut într-un joc: 147 de puncte. Primul titlu mondial l-a obţinut în anul 2001, succes repetat în anii 2004, 2008, 2012 şi 2013.

Jocurile la Bucureşti s-au derulat astfel: în prima zi Mark Williams-Stephen Hendry, apoi Ronnie O’Sullivan-Jimmy White. A doua zi au jucat învinşii din ziua precedentă Stephen Hendry- Jimmy White urmaţi de învingătorii de sâmbătă: Ronnie O’Sullivan- Mark Williams. Turneul a fost câştigat de Mark Williams.

Ceea ce a fost impresionat este că toţi s-au declarat prieteni ai României mai ales Ronnie O’Sullivan. Publicul i-a primit cu o căldură şi ospitalitate specifică românilor. Snooker-ul ar trebui să beneficieze de o cât mai amplă propagandă în ţara noastră, cât mai mulţi tineri să fie atraşi spre acest joc care presupune îndemânare, intuiţie, inteligenţă dar şi multe antrenamente. Şi prin snooker ne putem face mai cunoscuţi în lume.

Gheorghe Firczak

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Atelier școală, eficientizat energetic

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a inițiat procedura de licitație pentru un contract esențial, denumit „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice la clădirea atelier școală”.

Acest contract are o valoare considerabilă, de 1.857.414 lei.

Această inițiativă subliniază angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți condițiile din instituțiile educaționale, asigurând un mediu mai sigur și mai confortabil pentru elevi și cadre didactice.

Proiectul prevede diverse măsuri pentru sporirea eficienței energetice a clădirii atelier școală. Printre acestea se numără izolarea termică a clădirii, instalarea unor sisteme de iluminat cu eficiență energetică ridicată și modernizarea sistemelor de încălzire și ventilație, toate având scopul de a reduce consumul de energie și de a optimiza costurile aferente.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Salariul asistenților personali și indemnizația lunară pentru persoana cu handicap grav se majorează – de luni, 1 iulie 2024

Publicat

pe

Redactat de

 

Salariul asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav se majorează, ca urmare a creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată cu 12,12 la sută – de la 3.300 lei la 3.700 lei, începând cu data de 1 iulie 2024, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2024, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.

Majorarea salariului minim brut pe economie reprezintă o valoare netă lunară de 2.363 lei, față de 2.086 lei, cât era până acum. Astfel, începând cu luna iulie 2024, toți asistenții personali vor fi salarizați la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. În același context, se majorează cu 277 de lei și indemnizația lunară pentru persoana cu handicap grav, cuantumul acesteia fiind egal cu salariul net al asistentului personal gradația 0, potrivit legislației care reglementează drepturile și obligațiile persoanelor cu dizabilități”, arată reprezentanții DAS Deva.

Plata indemnizației lunare se asigură de către primăriile în a căror rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana cu handicap grav. De asemenea, autoritățile administrației publice locale au obligația să prevadă în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistenților personali.

În prezent, în evidența DAS Deva se află aproximativ 900 de persoane cu handicap grav, dintre care aproape un sfert au optat pentru asistent personal.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Romsilva modernizează un drum forestier din județ

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva, prin Regia Națională a Pădurilor, a anunțat lansarea la licitație a unui contract semnificativ pentru reabilitarea drumului forestier Șerbanu din Ocolul Silvic Dobra.

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii forestiere pe o distanță de 2,795 kilometri, având o valoare estimată de 1.451.363 lei.

Scopul inițiativei este facilitarea accesului în zonele împădurite și îmbunătățirea gestionării resurselor naturale. Drumul forestier Șerbanu are o importanță crucială în transportul lemnului și în susținerea activităților de protecție a pădurilor și prevenire a incendiilor.

Investiția în reabilitarea drumurilor forestiere este crucială pentru dezvoltarea durabilă a sectorului silvic, creând condiții optime pentru activitățile economice și pentru conservarea mediului înconjurător. Prin modernizarea stratului de rulare, consolidarea structurii drumului și instalarea de sisteme eficiente de drenaj, Romsilva urmărește să asigure o durabilitate crescută a drumului și să reducă impactul asupra mediului.

FOTO: Facebook@Direcția Silvică Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate