Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Iulia a fost transferată la un spital din București, unde va fi din nou operată

Publicat

pe

Tânăra din Simeria, care a suferit un grav accident, după ce un autoturism condus de un tânăr din Orăștie, a lovit-o din plin, a fost transferată ieri, în jurul orei 15:00, la Spitalul Universitar din București, cu un elicopter SMURD. Acolo, medicii o vor supune la o intervenție chirurgicală la coloană.

Iulia Țârlea a fost transferată la București, ieri, cu un elicopter SMURD, iar starea ei de sănătate este stabilă în prezent. „Medicii de la noi s-au ocupat exemplar și au reușit să o stabilizeze pe pacientă și să intervină chirurgical acolo unde a fost necesar. În prezent pacienta este în afara pericolului, este conștientă, cooperează cu medicii și este stabilă hemodinamic. Am demarat procedurile de transfer, iar ieri a fost transferată la Spitalul Universitar din București, pentru că acolo va fi pe mâini sigure, având în vedere că este vorba de o operație mai complicată”, a declarat Călin Laza, managerul Spitalului de Urgență Deva. Tânăra a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale la Deva, asta după ce în data de 15 aprilie, i-a fost amputat piciorul stâng la locul accidentului. După ce a fost transportată la spitalul devean medicii de aici au operat-o la glezna dreapta, deoarece avea fractură deschisă, și la cotul stâng, la care a avut o altă fractură. Săptămâna aceasta, Iulia a fost operată și la splină, iar ieri a fost transportată la București pentru că are trei vertebre tasate, iar intervenția este absolut necesară.

Campanie umanitară, pentru Iulia

Familia și prietenii Iuliei Țârlea, tânăra în vârstă de 26 de ani, din Simeria, care a suferit un cumplit accident rutier, s-au mobilizat pentru a o susține atât moral, cât și financiar. Astfel, au fost deschise două conturi bancare la Banca Transilvania, Surcursala Favorit, pe numele surorii ei, Luiza Tudora Țârlea. Cele două conturi sunt: RO15BTRLRONCRT00K5252802 – pentru lei și RO27BTRLEURCRT00K5252801, pentru euro. Orice sumă contează, mai ales că acum recuperarea ei va fi una costisitoare, la care se va adăuga și proteza ortopedică, iar prețul poate ajunge până la 30.000 de euro. Iulia este nevinovată. Aceasta se afla pe motocicleta sa și se deplasa înspre Simeria, când la doar câțiva kilomteri de casă, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Orăștie, a intrat într-o depășire, pe contrasens, și a lovit-o în plin pe tânără. Din păcate, din cauza neatenției în trafic, această tânără va avea de tras mult timp de acum încolo pentru a se recupera fizic și psihic.

Advertisement

Actualitate

Atelier școală, eficientizat energetic

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a inițiat procedura de licitație pentru un contract esențial, denumit „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice la clădirea atelier școală”.

Acest contract are o valoare considerabilă, de 1.857.414 lei.

Această inițiativă subliniază angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți condițiile din instituțiile educaționale, asigurând un mediu mai sigur și mai confortabil pentru elevi și cadre didactice.

Proiectul prevede diverse măsuri pentru sporirea eficienței energetice a clădirii atelier școală. Printre acestea se numără izolarea termică a clădirii, instalarea unor sisteme de iluminat cu eficiență energetică ridicată și modernizarea sistemelor de încălzire și ventilație, toate având scopul de a reduce consumul de energie și de a optimiza costurile aferente.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Salariul asistenților personali și indemnizația lunară pentru persoana cu handicap grav se majorează – de luni, 1 iulie 2024

Publicat

pe

Redactat de

 

Salariul asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav se majorează, ca urmare a creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată cu 12,12 la sută – de la 3.300 lei la 3.700 lei, începând cu data de 1 iulie 2024, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2024, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.

Majorarea salariului minim brut pe economie reprezintă o valoare netă lunară de 2.363 lei, față de 2.086 lei, cât era până acum. Astfel, începând cu luna iulie 2024, toți asistenții personali vor fi salarizați la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. În același context, se majorează cu 277 de lei și indemnizația lunară pentru persoana cu handicap grav, cuantumul acesteia fiind egal cu salariul net al asistentului personal gradația 0, potrivit legislației care reglementează drepturile și obligațiile persoanelor cu dizabilități”, arată reprezentanții DAS Deva.

Plata indemnizației lunare se asigură de către primăriile în a căror rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana cu handicap grav. De asemenea, autoritățile administrației publice locale au obligația să prevadă în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistenților personali.

În prezent, în evidența DAS Deva se află aproximativ 900 de persoane cu handicap grav, dintre care aproape un sfert au optat pentru asistent personal.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Romsilva modernizează un drum forestier din județ

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva, prin Regia Națională a Pădurilor, a anunțat lansarea la licitație a unui contract semnificativ pentru reabilitarea drumului forestier Șerbanu din Ocolul Silvic Dobra.

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii forestiere pe o distanță de 2,795 kilometri, având o valoare estimată de 1.451.363 lei.

Scopul inițiativei este facilitarea accesului în zonele împădurite și îmbunătățirea gestionării resurselor naturale. Drumul forestier Șerbanu are o importanță crucială în transportul lemnului și în susținerea activităților de protecție a pădurilor și prevenire a incendiilor.

Investiția în reabilitarea drumurilor forestiere este crucială pentru dezvoltarea durabilă a sectorului silvic, creând condiții optime pentru activitățile economice și pentru conservarea mediului înconjurător. Prin modernizarea stratului de rulare, consolidarea structurii drumului și instalarea de sisteme eficiente de drenaj, Romsilva urmărește să asigure o durabilitate crescută a drumului și să reducă impactul asupra mediului.

FOTO: Facebook@Direcția Silvică Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate