Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Marcel Adrian Goia și-a lansat candidatura pentru un nou mandat la cârma urbei

Publicat

pe

Actualul primar al orașului Hațeg, Marcel Adrian Goia, și-a lansat candidatura duminică. Alături de edilul-șef au fost sute de hațegani, deputatul PNL de Hunedoara Carmen Hărău, senatorul PNL Dorin Păran, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Dorin Gligor și mulți primari din Țara Hațegului. Toți au venit să îl susțină pe actualul primar.

În duminica Floriilor, actualul primar al orașului Hațeg, Marcel Adrian Goia, din partea Partidului Național Liberal și-a lansat candidatura pentru un nou mandat în fruntea urbei. Alături de el au fost membri ai PNL. „Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră, oameni dragi și prieteni. Este o zonă unde revin cu drag pentru că aici sunt oameni gospodari, care de-a lungul anilor s-au dezvoltat. Suntem acum în prag de alegeri și este o perioadă în care politica se schimbă și se primenesc oamenii în politică și tocmai de aceea vreau să vă felicit pe dumneavoastră, dar și pe prietenul meu Marcel Goia, pentru că această schimbare ați făcut-o încă de acum patru ani. Avem de ales să mergem înainte sau să mergem înapoi, eu sunt convins că veți alege să mergeți înainte alături de Marcel Goia. Alături de el este o echipă adevărată. Vă asigur că echipa liberală vă este alături. Succes, Marcel Goia și Adrian David”, a declarat Dorin Gligor, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara. Actualul edil-șef al urbei a fost și deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău. „Domnul primar Marcel Goia va fi primar în Hațeg cel puțin încă un mandat. Am învățat că alegerile locale sunt și despre politică, dar sunt mai ales despre încrederea pe care le-o dai oamenilor pentru simplul fapt că au un om gospodar în fruntea comunității. Am privilegiul să îl am coleg și să facă parte dintre prietenii mei. Avem șansa să putem beneficia de energia și entuziasmul generației 30 plus. Să nu ratăm această ocazie, pentru că și Adrian David va trebui să meargă mai departe cu ceea ce a început la Consiliul Județean. El este ceea ce trebuie să fie în fruntea CJ. Echipa David și Goia îi va zdrobi pe pesediști”, a precizat Carmen Hărău, deputatul PNL de Hunedoara.

Liberalii sunt mulțumiți de activitate lui Goia

Liberalii care sunt alături de candidatul lor pentru funcția de primar al orașului Hațeg, s-au declarat mulțumiți de ceea ce a reușit Goia să realizeze în acest oraș, dar și în localitățile aparținătoarea. „Mă bucur că sunt atât de mulți oameni care își doresc să fie alături de primarul lor, care este un om care a pus umărul la dezvoltarea acestei zone. Marcel Goia a fost destul de mult atacat în moduri nedemne, dar a demonstrat că lucrurile spuse de unii și de alții nu sunt așa. Hațegul este inima aceste zone, iar faptul că el a reușit să facă o echipă cu primarii comunelor din Țara Hațegului este lucru mare. Îi urez mult succes!”, a declarat Bogdan Țîmpău, președintele PNL Hunedoara. Liberalii sunt de părere că fără o echipă bine sudată, nu se vor putea face lucruri mărețe pentru cetățenii acestui județ. „Îl susținem pe actualul și viitorul primar al orașului Hațeg. Valoarea echipei este dată de fiecare membru al ei. Prezența dumneavoastră aici înseamnă că primarul a reușit să facă o echipă cu cetățenii acestui oraș. Toate schimbările de aici reprezintă meritul lui Marcel Goia. Dacă îl sprijiniți pe Marcel Goia, echipa liberala la Consiliul Local Hațeg, și pe cea liberală la Consiliul Județean, veți avea numai de câștigat. Țara Hațegului va deveni cel mai important pol de dezvoltare din județ. Să nu vă irosiți energia stând cu ochii și gura pe echipele adversare. Trebuie să stăm de vorbă cu oamenii, să îi ascultăm și să le rezolvăm lor problemele”, a declarat Adrian Nicolae David, președintele CJ Hunedoara.

Din Câmpia Libertății…

Advertisement

Primarul Marcel Goia a fost primit cu ropote de aplauze de către locuitorii orașului Hațeg, dar și de ceilalți din localitățile aparținătoare. „Mă adresez astăzi de aici, pentru că acum patru ani nu am avut această ocazie, ci am vorbit în târgul de animale, Câmpia Libertății, așa cum am numit-o atunci. Iată, că acum nu mai trebuie să fac acest lucru, pentru că ați pus ștampila pe Marcel Goia. Ați făcut din Hațeg un oraș în care poate să vină oricine, deoarece avem ce să le arătăm. În 2012 eram vânați pe stradă, însă acum au loc toți adversarii politici, pentru că nu contează culoarea politică, ci ceea ce facem fiecare dintre noi pentru comunitate. Primăria este a dumneavoastră, nu este a unui om și trebuie să se schimbe ceva în Hațeg, pentru că nu mai trebuie să ne fie frică de nimeni. Atunci, voi, oamenii, ați vrut această schimbare. S-a investit mult în infrastructură, în sănătate, în partea socială, în învățământ, în sport, cultură, în funcție de bugetul pe care l-am avut. Ceea ce am realizat în cei patru ani de mandat să știți că nu a fost ușor, dar am reușit. Este urât că acum vin alții și spun că tot ce s-a făcut în Hațeg s-a făcut de fostul primar. Este total eronat, deoarece echipa liberală și cu mine am făcut tot ce ce vede astăzi în acest oraș”, a declarat Marcel Adrian Goia. Edilul-șef a încheiat prin a le mulțumi tuturor celor care au fost alături de el în cei patru ani de mandat și a prezentat și echipa cu care va colabora în viitor.

Advertisement

Actualitate

Atelier școală, eficientizat energetic

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a inițiat procedura de licitație pentru un contract esențial, denumit „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice la clădirea atelier școală”.

Acest contract are o valoare considerabilă, de 1.857.414 lei.

Această inițiativă subliniază angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți condițiile din instituțiile educaționale, asigurând un mediu mai sigur și mai confortabil pentru elevi și cadre didactice.

Proiectul prevede diverse măsuri pentru sporirea eficienței energetice a clădirii atelier școală. Printre acestea se numără izolarea termică a clădirii, instalarea unor sisteme de iluminat cu eficiență energetică ridicată și modernizarea sistemelor de încălzire și ventilație, toate având scopul de a reduce consumul de energie și de a optimiza costurile aferente.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Salariul asistenților personali și indemnizația lunară pentru persoana cu handicap grav se majorează – de luni, 1 iulie 2024

Publicat

pe

Redactat de

 

Salariul asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav se majorează, ca urmare a creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată cu 12,12 la sută – de la 3.300 lei la 3.700 lei, începând cu data de 1 iulie 2024, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2024, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.

Majorarea salariului minim brut pe economie reprezintă o valoare netă lunară de 2.363 lei, față de 2.086 lei, cât era până acum. Astfel, începând cu luna iulie 2024, toți asistenții personali vor fi salarizați la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. În același context, se majorează cu 277 de lei și indemnizația lunară pentru persoana cu handicap grav, cuantumul acesteia fiind egal cu salariul net al asistentului personal gradația 0, potrivit legislației care reglementează drepturile și obligațiile persoanelor cu dizabilități”, arată reprezentanții DAS Deva.

Plata indemnizației lunare se asigură de către primăriile în a căror rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana cu handicap grav. De asemenea, autoritățile administrației publice locale au obligația să prevadă în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistenților personali.

În prezent, în evidența DAS Deva se află aproximativ 900 de persoane cu handicap grav, dintre care aproape un sfert au optat pentru asistent personal.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Romsilva modernizează un drum forestier din județ

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva, prin Regia Națională a Pădurilor, a anunțat lansarea la licitație a unui contract semnificativ pentru reabilitarea drumului forestier Șerbanu din Ocolul Silvic Dobra.

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii forestiere pe o distanță de 2,795 kilometri, având o valoare estimată de 1.451.363 lei.

Scopul inițiativei este facilitarea accesului în zonele împădurite și îmbunătățirea gestionării resurselor naturale. Drumul forestier Șerbanu are o importanță crucială în transportul lemnului și în susținerea activităților de protecție a pădurilor și prevenire a incendiilor.

Investiția în reabilitarea drumurilor forestiere este crucială pentru dezvoltarea durabilă a sectorului silvic, creând condiții optime pentru activitățile economice și pentru conservarea mediului înconjurător. Prin modernizarea stratului de rulare, consolidarea structurii drumului și instalarea de sisteme eficiente de drenaj, Romsilva urmărește să asigure o durabilitate crescută a drumului și să reducă impactul asupra mediului.

FOTO: Facebook@Direcția Silvică Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate