Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate - Eveniment

Baschetbalişti din Deva, la o competiţie internaţională

Publicat

pe

Chiar dacă nu a avut echipă de seniori, Deva rămâne, în continuare, o cunoscută pepinieră de tineri baschetbalişti de mare talent.

toti participantii

Sportul românesc nu trece prin cele mai fericite momente, lucru care se poate vedea şi din rezultatele obţinute la recent încheiatele Jocuri Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

În ţara medaliaţilor olimpici

Vor fi, cu siguranţă, numeroase analize, se va vorbi despre punerea unui accent mai mare pe centrele de copii şi juniori de la mai toate sporturile, şi, foarte probabil, se va rămâne doar cu atât. În schimb, însă, cei „de jos”, de la centrele de copii şi juniori, continuă munca şi obţin rezultate, chiar şi în sporturi în care România nu este prea bine cotată, indiferent de vremuri. Un astfel de sport, chiar dacă este unul foarte popular, este şi baschetul, care se practică mai peste tot, chiar şi în localităţi care nu au echipe de seniori, cum este cazul municipiului Deva. Iar munca antrenorilor de la copii şi juniori, ca şi în multe alte domenii, este văzută şi apreciată mai mult peste hotare. Recent, mai mulţi tineri baschetbalişti din Deva, fete şi băieţi, de la două cluburi din Deva, CNS Cetate şi CS Viitorul, au fost invitaţi, din nou, la o competiţie internaţională, graţie performanţelor din anii trecuţi, în Serbia, la Rozantsvo, unde s-a desfăşurat încă o ediţie a „Cam Zlatibor”. Competiţia a fost una atipică, nejucându-se baschet efectiv, ci mergându-se mai mult pe abilităţile individuale ale jucătorilor, lucru obişnuit în Serbia şi cu bune rezultate, cea mai recentă dovadă a acestei afirmaţii fiind aceea că ambele echipe reprezentative ale ţării vecine, atât cea feminină, cât şi cea masculină, au cucerit medalii în turneul olimpic de la Rio.

Experienţă utilă

Advertisement

La „Camp Zlatibor” 2016 au participat 85 de sportivi, născuţi între anii 2000 şi 2007,reprezentând cinci cluburi, respectiv KK Mladost Veternik (antrenor Sinisa Maric), KK LD Novi Sad (antrenori Nikola Vosinovic și Zlatko Bolic), CS Vilis Bucureşti (antrenor Lenuş Saru), CNS Cetate Deva (antrenor Cristian Manea) şi CS Viitorul Deva (antrenori Rodica Mercea şi Alexandru Pihodi). Cele două cluburi din Deva au deplasat în Serbia 21 de jucători, aceştia fiind Ştefania Costea, Alexia Danc, Karina Bota, Briana Luppa, Adriana Tămaş, Maria Tămaş, Vanessa Dubar, Adriana Culcer şi Teodora Voişan, adică fetele de la Viitorul, pregătite de Rodica Mercea, dar şi Robert Ionescu, Mihai Rudeanu, Mihai Mătăsaru, Rareş Filimon, Vlad Bădău, Bogdan Rista, Mihail pioStaicu şi Andrei Ţop, aceştia fiind băieţi de la Viitorul, coordoanaţi de Alexandru Pihodi, precum şi Raul Mircea, Alexandru Mircea, Lorian Pihodi şi David Micin, de la CNS Cetate, antrenaţi de Cristian Manea, iar rezultatele obţinute au fost deosebite. „A fost o tabără din care am avut multe de învăţat. Atât antrenorii, cât şi jucătorii. Copiii s-au simţit foarte bine şi şi-au exprimat dorinţa de a participa şi anul viitor la această acţiune. Sper că vom fi invitaţi şi în 2017, mai ales că rezultatele obţinute au fost deosebite, în condiţţile în care se ciunoaşte valoarea extrem de ridicată a baschetului din Serbia, indiferent de nivelul de vârstă”, a declarat Rodica Mercea, antrenorul fetelor de la CS Viitorul Deva.

Rezultate deosebite

Competiţia propriu – zisă s-a desfăşurat pe patru categorii de vârstă şi pe mai multe secţiuni, respectiv poligon, aruncări de trei puncte, aruncări de două puncte, relaţie 1 X 1 şi MVP. La poligon, Briana Luppa, Vanessa Dubar şi Alexia Danc au ocupat locurile 5, 6 şi 7 la categoria de vârstă 2004– 2005, iar Adriana Tămaş, Adriana Culcer, Karina Bota şi Teodora Voişan poziţiile 3, 4, 5 şi 8 (la 2006 – 2007), toate fetele fiind de la Viitorul. Băieţii de la Viitorul au dominat poligonul la 2004 – 2005, ocupând primele cinci locuri, în ordinea Bogdan Rista, Vlad Bădău, Mihai Mătăsaru, Rareş Filimon şi Andrei Ţop, în vreme ce la 2002 – 2003 întrecerea a fost câştigată de către David Micin, de la CNS Cetate. La aruncări de două puncte, la 2000 – 2001, Raul Mircea şi Lorian Pihodi, ambii de la CNS Cetate, au fost pe locurile şapte şi nouă, devenii luându-şi revanşa în întrecerea mixtă de la categoria de vârstă 2006 – 2007, câştigată de Briana Luppa, de la Viitorul, colegii ei de club de la CS Viitorul obţinând alte clasări onorante: Rareş Filimon poziţia 4, Mihai Mătăsaru 5, Alexia Danc 6 şi Bogdan Rista 12. Bine au evoluat devenii şi la aruncările de trei puncte, la categoria 2000-2001 Lorian Pihodi şi Raul Mircea, ambii de la CNS Cetate, fiind pe cinci şi şase, iar la 2002 – 2003 David Micin a fost al treilea, iar Alexandru Mircea al cincilea, şi aceştia fiind tot de la CNS Cetate. Dar la acest gen de aruncări cele mai bune rezultate au fost la categoria de vârstă 2006 – 2007, câştigată de Mihail Staicu, urmat, în ordine în întrecerea mixtă, de către Karina Bota, Maria Tămalş şi Adriana Culcer. La relaţie 1 X1, la 2002 – 2003, Alexandru Mircea şi David Micin, ambii de la CNS Cetate, au terminat pe locurile doi şi, respectiv, trei, în vreme ce, la 2004 – 2005, primul a fost Mihai Mătăsaru, de la CS Viitorul, iar colegii săi de club au mai ocupat poziţiile trei (bogdan Rista), cinci (Andrei Ţop) şi şase (Vlad Bădău). În fine, au fost câştigate şi trei premii de MVP, prin David Micin, de la CNS Cetate, la 2002 – 2003, şi Andrei Ţop (2004 – 2005) şi Adriana Culcer (2006 – 2007),ultimii doi fiind de la CS Viitorul.

Benefic pentru toată lumea

Bineînţeles că s-a desgăşurat şi un meci demonstrativ între sportivi şi antrenori, în care elevii au avut considerat că este mai bine ca profesorii să câştige, dar asta conteazămai puţin. Cel mai important a fost ce s-a realizat acolo, în Serbia. „Sunt încântat de reușitele copiilor, unii dintre ei fiind la prima participare la o astfel de tabără de pregătire. Cea mai mare realizare o reprezintă prieteniile care s-au legat între copii, dar nu trebuie să pierdem din vedere informațiile și tacticile însușite la antrenamente. Vreau să mulțumesc pe această cale administratorului bazei sportive din Rozanstvo şi personalului din camp pentru serviciile prestate. Una peste alta, consider această participare ca fiind benefică pentru sport, în special pentru baschet și pentru prietenia dintre antrenori”, a concluzionat Alexandru Pihodi, antrenor la CS Viitorul Deva.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Concurență acerbă pentru un contract de peste 22 de milioane

Publicat

pe

Redactat de

Trei mari companii concurează pentru a câștiga un contract în valoare de peste 22 de milioane de lei oferit de Consiliul Județean Hunedoara pentru modernizarea unor drumuri județene esențiale.

Proiectul, intitulat „Reabilitare drumuri județene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea patrimoniului economic și cultural al județului Hunedoara”, se concentrează pe tronsonul Teliucu Inferior – Lunca Cernii de Sus, prin localitățile Cinciș Cerna, Toplița și Gura Bordului.

Scopul este să îmbunătățească accesibilitatea căilor de comunicație, să consolideze infrastructura rutieră conform standardelor de clasă tehnică IV și să faciliteze traficul către atracțiile turistice majore din zonă, cum ar fi Lacul Cinciș, Cheile Cernei și Furnalul de la Toplița. Proiectul este văzut ca o oportunitate de a stimula turismul și economia locală, promovând în același timp un mediu mai curat și un turism sustenabil în regiune.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aventura scoțianului îndrăgostit de România: O poveste de prietenie și ajutor pe DN68

Publicat

pe

Redactat de

Într-o zi toridă de 29 iunie 2024, cu temperatura urcând până la 32 de grade Celsius la umbră, în apropiere de Hațeg, o întâlnire neașteptată a transformat o zi obișnuită în una memorabilă pentru Cristian, Anton și Dougie.

Cristian și Anton, rutieriști cu experiență, acționau în cadrul unui plan de acțiune pe viteză pe DN68, în localitatea Păclișa. În mijlocul acestei activități, atenția lor a fost captată de un motociclist străin aflat în dificultate.

Dougie, un scoțian îndrăgostit de România, se afla în drumul său spre Sebeș pentru a participa la un eveniment destinat motocicliștilor. Ghinionul a făcut ca motocicleta sa să cedeze exact în parcarea din Păclișa. Fără ezitare, cei doi agenți de poliție de la Biroul Rutier Hațeg au intervenit. „Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva… am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de România și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment”, își amintesc cei doi agenți.

În parcare, Dougie avea casca jos și o piesă de motocicletă lângă el. Cristian și Anton nu au stat pe gânduri și l-au ajutat să își repare motocicleta. Chiar l-au împins până s-a pus în mișcare și i-au oferit numărul lor de telefon, în caz că va mai avea nevoie de ajutor.

Câteva ore mai târziu, cei doi agenți au primit un mesaj de la Dougie: „Big thanks.  Got to my destination in Petrești (near Sebeș). All is working perfect. Thanks for all your help…” Mesajul de mulțumire a adus o bucurie nemăsurată celor doi polițiști. „Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!!” au transmis aceștia.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea solidarității și a prieteniei care poate apărea chiar și în cele mai neașteptate situații. Dougie, scoțianul îndrăgostit de România, a avut parte de o aventură neașteptată, dar plină de umanitate, pe drumurile țării noastre, iar Cristian și Anton au dovedit că empatia și ajutorul dezinteresat pot transforma o simplă întâlnire într-o poveste de neuitat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mașini și motociclete istorice, de fabricație românescă, au putut fi admirate la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Autoturisme și motociclete istorice, de fabricație românească, au putut fi admirate în cadrul unei expoziții ce a avut loc sâmbătă, 29 iunie, pe Pietonala Corvin din municipiul Hunedoara.

Evenimentul, intitulat “Fabricat în România”, a fost organizat de Retromobil Club România – Filiala Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, iar pasionații de mașini retro au fost invitați să vină să le vadă.

De la bătrânele Dacii 1300 și 1100, un ARO 243, un Olcit, o mașină veche de Miliție, dar și de Salvare, alături de alte automobile de odinioară, toate autohtone, până la motociclete Mobra, precum și altele, au poposit, timp de câteva ore, în fața Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul de pe Cerna și au putut fi admirate de către trecători.

Evenimentul a reunit posesori de automobile și motociclete, atestate istoric sau în curs de atestare, atât din Hunedoara, cât și din alte județe, printre care Arad și Timiș.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate