Connect with us
Data: 28/06/2024
.

ULTIMA ORA

TURNEU DE MARE SUCCES. Horia Mihail și „Pianul Călător” ajung, din nou, la Deva

Publicat

pe

Pianul Călător” va ajunge, mâine seară, la Deva. Publicul este invitat în Sala ProArte a Colegiului Național „Decebal” din municipiu, la un regal muzical oferit de un pianist de marcă, de talie internațională, Horia Mihail. Concertul va avea loc începând cu ora 19:00.

Turneul „Pianul Călător” se află, anul acesta, la a șaptea ediție, a debutat în 5 aprilie și se va încheia în 15 mai. Acesta se desfășoară în 17 localități din țară și la Chișinău. Marți seară, în 11 aprilie, va poposi în reședința județului Hunedoara, iar, ca de fiecare dată, alături de pian va fi talentatul pianist Horia Mihail, care va oferi celor prezenți un recital de excepție. „Pianul Călător este un proiect care a impresionat nu doar publicul românesc, ci chiar adunări selecte de jurnalişti europeni, precum cea reunită sub prestigioasa emblemă a Uniunii Europene de Radio, care pentru summit-ul media al anului 2013 a considerat interesantă prezentarea acestui proiect ca exemplu chiar şi pentru spaţii culturale mult mai avansate decât cel românesc”, au anunțat organizatorii.
„Pianul călător”
va mai fi prezent la Deva, la Teatrul de Artă din municipiu, în 9 mai, în cadrul aceluiași turneu.

Advertisement

Actualitate

Ați văzut-o? Minoră din Mărtinești, căutată de familie

Publicat

pe

Redactat de

Ați văzut-o? Minoră din Mărtinești, căutată de familie

La data de 28 iunie 2024, în jurul orei 17.00, la sediul Poliției Municipiului Orăștie s-a prezentat o femeie care a sesizat faptul că astăzi, în jurul orei 16.00, când s-a întors de la serviciu, observat că fiica sa, Trif Ioana-Aurora (foto), în vârstă de 15 ani, din comuna Mărtinești, a plecat voluntar de la domiciliu.
Semnalmentele minorei sunt: înălțime 1,70 m., greutate aproximativ 65 de kilograme, păr lung, pe care îl poartă neprins, de culoare șatenă, ochi căprui, față rotundă. Mama minorei nu cunoaște cu ce era îmbrăcată aceasta la momentul plecării voluntare de la domiciliu. Se pare că la momentul plecării, minora era însoțită de câinele său, din rasa Bichon, de culoare albă.

Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării minorei, care a fost dată în urmărire națională.
Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Accident cu doua victime la Călan

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc la Călan.

Accident rutier în Călan. Potrivit SAJ Hunedoara , sunt două victime încarcerate afirmativ.

Intervine SAJ cu medic de la Hunedoara și SMURD Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cod portocaliu de vreme severă în mai multe localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică „nowcasting” – Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până la ora 17.45.

 

Zonele vizate sunt: Dobra, Ghelari, Vețel, Lăpugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos, Toplița, Cerbăl, Bunila, Lelese, Bătrâna;

 

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

 

Advertisement

A fost emis mesaj RO-ALERT!

 

RECOMANDĂRI

 

– Închideți toate ferestrele locuinței

Advertisement

– Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații

– În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate

– Sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime

– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate