Ultima ora
(FOTO/VIDEO) Sute de oameni, la înmormântarea Mariei Vulcu, tânăra din Deva care a sfârșit în infernul din „Colectiv”
O tristețe fără margini a învăluit orașul Simeria, de lângă Deva, acolo unde a fost înmormântată Maria Vulcu, tânăra care a sfârșit tragic în infernul din clubul bucureștean. Rudele, prietenii apropiați, dar și alte persoane impresionate de tragedie, care au dorit să fie alături de familia îndurerată, au venit în număr mare să își ia rămas bun pentru totdeauna de la Maria, al cărui destin a fost frânt prematur. Cu toții au însoțit-o până la groapă și au privit, înmărmuriți, cum sicriul alb, în care se afla trupul neînsuflețit al tinerei, a fost acoperit cu pământ.
Puțin după ora 12:00, când a început slujba de înmormântare a tinerei, capela din curtea Bisericii Biscaria din Simeria, în care a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Mariei, era neîncăpătoare. Mulți dintre cei care au luat parte la tristul eveniment, tineri sau vârstnici, erau cu ochii înlăcrimați și nimeni nu își putea explica de ce o tânără cu un suflet atât de mare a avut parte de un destin atât de tragic.
Aproximativ o oră mai târziu, după ce slujba oficiată de un sobor de patru preoți s-a încheiat, cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul orășenesc, de pe strada Cucului din Simeria, acolo unde Maria Vulcu a fost înmormântată și își doarme acum somnul de veci.
Maria Vulcu avea 30 de ani și era fiica unui cunoscut medic stomatolog din Deva, iar sora ei profesează tot în medicină dentară, în același oraș. Prietenii și cunoscuții tinerii au fost șocați de vestea morții ei și nu le-a venit să creadă că tânăra se numără printre cele 32 de victime ale cumplitului incendiu din clubul bucureștean. Cei care au cunoscut-o pe Maria, colegi de liceu sau facultate, spun despre ea că era o fată veselă, mereu cu zâmbetul pe buze și care avea multe planuri de viitor, vise ce i-au fost spulberate multe prea repede. „Maria era de o veselie debordantă. Lumea va fi mai tristă fără ea”, a mărturisit unul dintre prietenii apropiați ai tinerei.
Fostă elevă a Liceului de Muzică și Arte Plastice din Deva, Maria Vulcu a urmat cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Politehnice din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2010. A urmat și un master în arhitectură, iar în urmă cu aproximativ doi ani și-a deschis, la Deva, un cabinet individual în acest domeniu. De circa doi ani, se mutase în Capitală, unde își dorea să ajungă un arhitect renumit.
Vineri seară a mers la concertul trupei „Goodbye to Gravity” și nu a reușit să scape din infernul care a cuprins clubul la scurt timp după începerea show-ului de artificii.
Mai multe, în ediția de mâine, 4 noiembrie.
Actualitate
Un medic din Deva, dat dispărut -ACTUALIZARE: A fost găsit

ACTUALIZARE 00:03: Bărbatul a fost depistat pe raza municipiului Deva.
Știrea inițială
Un medic devean a fost dat dispărut. Polițiștii au fost sesizați de soția acestuia.
„Poliția Municipiului Deva a fost sesizată, azi, în jurul orei 17:30, de către o femeie despre faptul că soțul ei, FOTESCU NICOLAE RADU, a plecat de la domiciliu, fără a se întoarce până în prezent. În urma primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 55 ani ar fi plecat de acasă în intervalul orar 13:00-16:00.
Semnalmente: înălțime 1,60 -1,75 m, greutate 70 kg, ochi căprui, păr scurt, de culoare blond-castaniu.
La momentul plecării, acesta purta o geacă de culoare galbenă, blugi de culoare albastru-deschis, pulover de culoare albastră, cămașă albastră cu dungi, adidași de culoare albastră și o șapcă. Polițiștii desfășoară activități de căutare și depistare a persoanei în cauză”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
Persoanele care dețin informații utile găsirii persoanei sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție.
Actualitate
E oficial: Noul stadion din Hunedoara a primit „undă verde”. Primarul Dan Bobouțanu: „Este o veste care nu poate decât să ne bucure”

Guvernul României pregătește pentru 2025 investiții importante în infrastructura sportivă, iar pentru anul curent au fost aprobate costurile pentru construcția mai multor stadioane, în întreaga țară. O Hotărâre de Guvern a fost adoptată în acest sens în ședința Executivului de joi, 20 martie.
Finanțare aprobată
Astfel, la propunerea lui Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost adoptat un act normativ care stabilește criteriile de prioritizare pentru încheierea, în anul 2025, de către Compania Națională de Investiții, a angajamentelor legale aferente procedurilor de achiziție publică derulate până la sfârșitul anului 2024 și pentru care nu s-au încheiat angajamente legale, precum și ale celor aferente procedurilor de achiziție publică care se finalizează în anul 2025 și care au ca obiect proiecte de investiții finanțate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIS). Este vorba despre fonduri de peste 330 de milioane de euro, iar la finanțare, la capitolul „Investiții semnificative”, intră și „Complexul Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara”. Mai exact, pentru noul stadion al Hunedoarei a fost alocată suma de 64 de milioane de euro.
Bucurie mare pe malurile Cernei
Cel care a inițiat proiectul este primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Acesta, fin cunoscător al fenomenului sportiv, este bucurros de vestea primită de la Guvern. „Este o veste care nu poate decât să ne bucure. Am ținut legătura cu cei de la Compania Națională de Investiții (CNI), cea care va executa lucrarea încă de la finalizarea licitației. Am vorbit de multe ori cu directorul CNI, Adrian Cefălan, și iată că a trecut și proiectul nostru. În stadiul actual pot spune că în aproximativ trei săptămâni se va semna contractul de finanțare. Dintre toate proiectele privind construcția de noi stadioane, cel de la Hunedoara este primul la care pot începe lucrările. Este o perioadă de șase luni pentru proiectare și, după aceea, va începe execuția. Aceștia sunt pașii care trebuie parcurși după finalizarea licitației. Este o legislație în vigoare în acest domeniu și aceasta trebuie respectată. Așadar, nu putem vorbi, acum, despre niște termene fixe, ci doar despre trecerea pașilor birocratici, grei, dar și legali. Repet, vestea bună este că am trecut peste un obstacol major, cel al adoptării Hotărîrii de Guvern pentru semnarea contractuluii de finanțare. Revenind la proiectul propriu-zis, pe lângă cele șase luni pentru proiectare, urmează alte 22 pentru execuție. În această perioadă de proiectare noi vom ține legătura cu CNI, care ne va anunța când vom trece la demolarea actualului stadion, pe aceeași locație urmând a fi ridicată noua arenă. Eu estimez că acest lucru va începe spre sfârșitul anului în curs, iar demolarea se va realiza cu sprijinul total al Consiliului Județean Hunedoara, și le mulțumesc celor din conducerea instituției pentru susținere. Deci, dacă totul va merge bine, anul viitor vor începe lucrările efective”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Arenă de patru stele
Conform proiectului, noul stadion care se doreşte a fi ridicat în municipiul Hunedoara prin intermediul CNI va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale. El va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Noua arenă din Hunedoara, ce urmează a fi construită pe locul celei actuale va fi una de categoria UEFA 4 stele, care permite și organizarea de meciuri internaționale.
Actualitate
Avertizare meteo COD PORTOCALIU nowcasting. A fost emis mesaj RO-ALERT

Meteorologii au emis, joi după-amiază, o avertizare nowcasting Cod portocaliu ce vizează, până la ora 16:45, mai multe localități din județul Hunedoara. S-a emis RO – ALERT.
Conform ANM, joi, 13 martie, de la ora 15:45 până la 16:45, în localitățile Deva, Brad, Băița, Crișcior, Ilia, Certeju de Sus, Dobra, Șoimuș, Geoagiu, Vețel, Buceș, Zam, Bucureșci, Luncoiu de Jos, Hărău, Gurasada, Brănișca, Blăjeni, Ribița, Lăpugiu de Jos, Balșa, Vălișoara, Vorța, Burjuc, Cârjiți, Bătrâna, se vor semnala : grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale 15…25 l/mp, vijelie.
- Actualitatecu 3 zile in urma
Sâmbăta Mare, ziua primirii Sfintelor Paști – tradiții, semnificații și gesturi de credință
- Actualitatecu 3 zile in urma
„Razie de amploare la Deva: zeci de sancțiuni, 358 de persoane legitimate și sprijin canin în căutarea persoanelor ascunse
- Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO: Accident mortal pe DN76, pe raza comunei Șoimuș
- Actualitatecu 2 zile in urma
Tragedie la Petroșani. O persoană a fost carbonizată în urma unui incendiu
- Actualitatecu 3 zile in urma
Accident rutier la ieșirea de pe A1 în DN7: o minoră rănită în urma unei coliziuni
- Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Accident pe A1. Un autoturism a intrat în parapet
- Actualitatecu 18 ore in urma
Update: Femeia a fost găsită decedată
- Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO: Drumul Crucii de la Lupeni la Straja: 26 de ani de credință, jertfă și pelerinaj