Connect with us
Data: 03/10/2024
.

Actualitate

1 Iunie, la Deva: Micuții, așteptați să devină „supereroi”. O serie de activități distractive – organizate, joi, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din oraș

Publicat

pe

Copiii din Deva sunt așteptați să sărbătorească 1 Iunie prin sport și mișcare. O serie de activități, care mai de care mai distractive, vor fi organizate joi, în centrul municipiului reședință de județ, mai exact pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din oraș. Întreceri de fotbal, volei, tenis, teqball sau badminton, o paradă a bicicliștilor, flashmob, dar și alte acțiuni sunt pregătite pentru copii, la finalul cărora cei mici își vor putea revendica pașapoarte de … „supereroi”.

Primăria Municipiului Deva, CSM Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva organizează joi, 1 Iunie, o serie de activități distractive. “Pentru că ne dorim să încurajăm un stil de viață sănătos și activ pentru copii, în timp ce se distrează și socializează cu alți copii, Bulevardul 1 Decembrie 1918 va fi locația perfectă pentru a sărbători ziua de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului”, prin sport.

Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: LPS ,,Cetate” Deva, AlerT în Deva, ACS Crossover Deva, Asociația Badminton Club Deva, Taekwon-do Lupii Deva, ACS Lupii Deva, Decathlon, Clubul de voluntariat OrthoCaffe, Asociația ,,Inimi Generoase”, Asociația Decebal Airsoft Club Deva, BIG FM, Crucea Roșie Română, Asociația Tenis Club Deva, O bicicletă pe zi și Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara. Te așteptăm, de la ora 10:30, să te distrezi alături de noi, iar la sfârșitul activităților să devii SUPEREROU. Pașaportul de SUPEREROU te așteaptă să-l revendici de la voluntarii evenimentului! Există o multitudine de activități sportive pe care le puteți alege în funcție de preferințele voastre. Puteți juca fotbal, baschet, volei, tenis, teqball sau badminton. În plus, activitățile precum dansul – FLASHMOB, demonstrație taekwon-do, parcurs aplicativ, airsoft, crosul SUPEREROILOR, parada bicicliștilor sau pictura sunt la fel de distractive și benefice pentru copii”, au transmis organizatorii evenimentului.

Startul distracției se va da la ora 10:30, cu parcursuri aplicative, tenis, volei, fotbal, badminton. O oră mai târziu va avea loc o demonstrație de taekwon-do, iar de la 12:00 un flashmob. La ora 12:30 este programat „Crosul supereroilor”, urmat, de la ora 13:00, de o paradă a bicicliștilor. Tot pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 va fi amenajat și un traseu pentru role/trotinete și biciclete.

“Haideți să sărbătorim “Ziua Copilului”, prin sport și mișcare! Indiferent de activitatea pe care o alegeți, aveți grijă să fiți în siguranță și să vă distrați împreună”, au mai transmis organizatorii evenimentului.

Actualitate

Petrila: Pași pentru finalizarea Muzeului Satului

Publicat

pe

Redactat de

Primăria Petrila continuă eforturile de dezvoltare a comunității printr-un nou proiect ambițios: construirea Muzeului Satului, parte a etapei a III-a din cadrul programului „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila”, finanțat din fonduri europene.

Muzeul Satului, situat pe DN7A, va include 23 de construcții și 5 instalații tradiționale, realizate conform metodelor autentice, fără a utiliza mijloace electrice. Clădirile sunt reproduse după prototipuri originale, respectând caracteristicile arhitecturale specifice zonei, cu o variație de dimensiuni de cel mult ±1,50 m pentru fiecare componentă. Scopul proiectului este de a păstra și promova moștenirea culturală locală, oferind vizitatorilor o incursiune autentică în tradițiile rurale din Valea Jiului.

”Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila, jud. Hunedoara – etapa III Obiectiv descris: CONSTRUIRE MUZEUL SATULUI, din ORASUL PETRILA, JUDETUL HUNEDOARA. Mergem mai departe cu proiectul Îmbunătățirea calității vieții populației etapa III din orașul Petrila, jud Hunedoara si finantat prin Regio- Programul Opertational Regional Vest 2014-2020 COD SMIS 125787, continuat prin Programul Regional Vest 2021 -2027 COD SMIS 324333 , gestionat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest prin etapizare. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin ADR Vest în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027. Pentru informații detaliate despre program, accesați www.vest.ro. Programul Regional Vest este principalul instrument de finanțare din fonduri europene care sprijină creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Regiunea Vest. ADR VEST SI ORASUL PETRILA au semnat noul contract de finantare pentru continuarea realizarii obiectivelor proiectului. OBIECTIV DESCRIS: CONSTRUIRE MUZEUL SATULUI, din ORASUL PETRILA, JUDETUL HUNEDOARA situat pe DN7A care leaga orasul Petrila de drumul DN66 , prin acest proiect sa realizat un număr de 23 de construcţii, 5 instalaţii specifice, realizate conform principiilor şi metodelor tradiţionale, fără mijloace alimentate electric. Clădirile au fost realizate conform unor prototipuri identificate in situ, care respecta caracteristicile tehnice de mai jos, cu o variatie a dimensiunilor de cel mult ±1,50 m pentru fiecare dimensiune. Aceasta metodă a fost aleasă pentru a creea obiecte de arhitectura specific locale, cu estetica specifica, evitând pastişa. De asemenea, pe parcursul execuţiei, executantul califica meşteri locali pentru realizarea lucrărilor prin metode tradiţionale. Amenajarile exterioare includ o serie de tratamente diferite ale suprafetelor de calcare: realizarea unui amfiteatru din pământ natural taluzat în rambleu, de formă semicirculară, și a unei platforme cu rol de scenă; realizarea unor alei din pietris sort si piatra de râu; realizarea unei piste de biciclete din suprafata de bitum; realizarea a 40 de locuri de parcare pentru autoturisme si 2 locuri de parcare pentru autobuze, cu acces carosabil direct din strada Jiet; insamantarea cu iarba de câmp; montajul unor rulouri de gazon in zona amfiteatrului; realizarea imprejmuirilor pentru gospodarii si a portilor de acces in acestea. Suprafete noi construite 954 mp. Suprafete spatii verzi 27218 mp. Suprafete pietonale si carosabile 5744 mp”, informează reprezentanții Primăriei Orașului Petrila.

Finanțarea acestui proiect este cofinanțată de Uniunea Europeană prin ADR Vest, un partener de încredere în dezvoltarea comunităților din Regiunea Vest. Acest muzeu va contribui nu doar la conservarea tradițiilor, ci și la îmbunătățirea calității vieții și creșterea atractivității turistice a orașului.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA ORAȘULUI PETRILA

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Incendiu la o anexă gospodărească din Baru

Publicat

pe

Redactat de

În această dimineață, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit cu trei autospeciale, o ambulanță SMURD și cu echipaje specializate pentru limitarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Baru.

La sosirea pompierilor, ardea generalizat un șopru, cu o suprafață de aproximativ 50 mp, iar flăcările amenințau să cuprindă și casa de locuit, aflată în apropiere.

Echipajele de stingere au acționat cu 13 pompieri pentru localizarea incendiului și protecția casei.

După lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative ale producerii acestuia, s-a constatat că au ars anexa gospodărească, compusă din garaj și depozit de lemne, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, 2 tractoare și 2 motocultoare, lemnele de foc depozitate și s-a degradat o parte a izolației acoperișului, pe o latură a casei.

Din interiorul anexei gospodărești, echipajele de intervenție au înlăturat 2 butelii de aragaz.

In incendiu nu au fost surprinse persoane sau animale, iar cauza probabila a incendiului a fost un scurt circuit produs la instalatia electrică a anexei gospodărești.

Advertisement

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Trimestrul al IV-lea începe bine la Totești

Publicat

pe

Redactat de

Localitatea hunedoreană Totești are o suprafață de peste 22 kilometri pătrați, și o populație de aproximativ 2.000 de locuitori. Comuna are în componență patru sate, respectiv localitatea de reședință omonimă și așezările aparținătoare Cârnești Păclișa și Reea și este, practic, lipită de orașul Hațeg.

Au început lucrările la rețeaua de gaz

Ca de obicei, administrația publică locală din comuna din Țara Hațegului derulează mai multe proiecte de dezvoltare a așezării. Aceste proiecte se derulează cu fonduri provenite din diverse surse de finanțare. „Am semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comuna Totești. Este un proiect mare, care se derulează prin Programul Național de Investiții (PNI) “Anghel Saligny”, la care țin foarte mult și pentru acesta s-a depus un mare volum de muncă. Am cuprins în acest proiect toate satele aparținătoare. Este o utilitate necesară perioadei în care trăim. Nu știm ce ne rezervă viitorul și trebuie să avem mai multe alternative. Locuitorii comunei merită și această alternativă, a gazului metan, pe lângă folosirea energiei electrice, a lemnelor de foc şi a buteliilor. Lucrările au început și se desfășoară conform graficului, iar în satul Cârnești acestea se apropie, deja, de finalizare”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul reales al comunei hunedorene Totești.

Marea asfaltare în plină derulare

Începutul trimestrului al IV-lea din acest an mai vine cu o veste bună din Totești, de această dată fiind vorba despre un proiect ce privește infrastructura rutieră. „Una dintre preocupările noastre principale a fost, și este, cea legată de rețeaua de drumuri. Am cut investiții în acest sens, și acestea continuă, și aici nu vorbesc doar de arterele rutiere, ci și de drumurile de exploatație agricolă. Avem în derulare un proiect ce prevede reabilitarea drumurilor și străzilor interioare, la care se adaugă și amenajarea de podețe, trotuare sau rigole. De asemenea, în acest proiect este prevăzută și asfaltarea drumului care face legătura între localitatea noastră și așezările învecinate Densuș și General Berthelot, la finalizarea acestora putând spune că rețeaua rutieră din Totești va fi complet asfaltată. Operațiunile propriu zise au demarat și în momentul de față se execută lucrări în satul de reședință”, a spus actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Totești, Tiberiu Pasconi.

Locuri ce merită a fi văzute

Comuna Totești, poartă de intrare către Retezat, adăposteşte, în satul Păclişa, un monument istoric, respectiv Castelul Pogany, construit în secolul al XVIII-lea şi modificat în cel următor. Tot la Păclişa s-au mai descoperit şi o aşezare din neolitic, precum şi alte materiale arheologice din vremuri străvechi. Fragmente de factură dacică şi romană s-au mai descoperit şi în satele Toteşti şi Cârneşti, dar şi alte elemente aparţinând epocii bronzului sau evului mediu timpuriu. Despre biserica ortodoxă din Cârneşti se spune că funcţionează din perioada secolelor XV – XVI după Christos. De asemenea, în comună sunt și mai multe lacuri ale amenajării hidroenergetice de pe Râu Mare.

Citeste mai mult ...

ANGAJAM femeie de serviciu

Societate Comercială angajează femeie de serviciu din Hunedoara, program de lucru 8 ore, carte de munca, salariu motivant.
Se iau in considerare doar CV-urile depuse la sediul din Hunedoara, str. Eroilor 2bis.
Relații suplimentare la telefon 0254 715 497.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate