Connect with us
Data: 18/09/2024
.

Actualitate

9 persoane reținute, la Hațeg, în urma unui conflict

Publicat

pe

Nouă persoane, între care și un minor, au fost reținute, la Hațeg, in urma unui conflict care a avut loc astăzi.

La data de 14 septembrie 2024, în jurul orei 14:12, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, în Piața Unirii din orașul Hațeg, ar fi avut loc un conflict între mai multe persoane.

În cel mai scurt timp, polițiștii au ajuns la fața locului, constatând că, în urma unui conflict spontan, pe fondul unor discuții contradictorii, mai multe persoane s-ar fi lovit reciproc folosind și obiecte contondente.

De asemenea, în timpul altercației au fost avariate și trei autovehicule care erau staționate în zonă.

În urma acestui conflict, două victime au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Advertisement

La data de 15 septembrie 2024, în urma cercetărilor investigativ-operative și a probatoriului administrat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Hațeg, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de 8 bărbați cu vârste cuprinse între 59 și 18 ani, precum și a unui minor de 17 ani, bănuiți că ar fi participat la încăierare.

În cursul zilei de mâine, toate cele 9 persoane urmează a fi prezentate la instanța de judecata cu propuneri legale.

Activitățile desfășurate au fost realizate cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: captură video IPJ Hunedoara

Advertisement

Actualitate

FNME amenință cu greva generală din cauza modificărilor aduse Legii Pensiilor

Publicat

pe

Redactat de

Congresul Federației Naționale Mine Energie (FNME), desfășurat în Valea Jiului, a adoptat o rezoluție prin care se aprobă declanșarea unor acțiuni de protest, inclusiv greva generală, dacă Legea pensiilor 360/2023 nu va fi modificată în favoarea minerilor și energeticienilor. Principala nemulțumire a sindicatelor este legată de articolele care dezavantajează angajații din sectoare cu condiții de muncă periculoase.

Darius Câmpean, președintele executiv al FNME, a declarat pentru AGERPRES că este esențial ca minerilor și energeticienilor să le fie menținute aceleași condiții de pensionare, având în vedere natura dificilă și periculoasă a muncii lor: „Lucrează și vor lucra în aceleași condiții foarte grele și periculoase”, a subliniat Câmpean.

FNME solicită partidelor politice să elimine articolele care, în opinia sindicaliștilor, creează discriminare între angajații care au lucrat în condiții similare. Organizația cere revenirea la prevederile din vechea lege a pensiilor, Legea 263.

FOTO: FACEBOOK FEDERAȚIA NAȚIONALĂ MINE ENERGIE

Citeste mai mult ...

Actualitate

Percheziții la Vulcan într-un dosar de cămătărie: Dobânzi de 50% și rețineri pentru trei suspecți

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii din Petroșani au efectuat 3 percheziții domiciliare în Vulcan, într-un dosar de cămătărie supravegheat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Suspecții, cu vârste între 38 și 56 de ani, sunt acuzați că au împrumutat bani mai multor persoane din Hunedoara, percepând dobânzi de 50%, fără autorizație, între 2023 și 2024.

Trei persoane (două femei și un bărbat) au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate procurorului. Acțiunea a fost sprijinită de Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Acțiuni Speciale Hunedoara.

”La data de 17 septembrie 2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Petroșani au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane din municipiul Vulcan, cu vârste cuprinse între 38 și 56 de ani. Activitățile procedurale se circumscriu unui dosarul penal ce vizează comiterea infracțiunii de camătă și se fală sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Din cercetări, polițiștii au stabilit că cei bănuiți de comiterea infracțiunii investigate, în perioada de la începutul anului 2023 și până în prezent, au împrumutat sume de bani mai multor persoane de pe raza județului Hunedoara, percepând dobânzi de 50% din sumele împrumutate, fără a deține autorizație în acest scop. În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de 3 persoane (două femei și un bărbat), aceștia urmând a fi prezentați astăzi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor legale. Acțiunea polițiștilor petroșăneni a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara și a luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Hunedoara”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Acțiune amplă a Poliției Economice Hunedoara: Sancțiuni de 146.000 lei și confiscări în valoare de 12.257 lei în comerțul cu legume-fructe

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara au desfășurat o acțiune amplă pe 17 septembrie 2024, pentru prevenirea evaziunii fiscale și combaterea comerțului ilicit cu produse alimentare.

Au fost verificați 118 agenți economici și 32 de producători agricoli din Deva și Vulcan, fiind aplicate 16 sancțiuni în valoare totală de 146.000 de lei, pentru nereguli precum nefiscalizarea încasărilor și lipsa documentelor obligatorii.

De asemenea, au fost confiscați 12.257 de lei, sumă nefiscalizată. Acțiunea a fost sprijinită de ANAF și Direcția pentru Agricultură Hunedoara.

”Peste 30 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara au desfășurat, ieri, 17 septembrie 2024, o amplă acțiune de control a unor agenți economici și producători agricoli de legume-fructe din municipiile Deva și Vulcan. Polițiștii au controlat aspecte legate de utilizarea corectă a caselor de marcat fiscale și de respectarea altor obligații legale privind documentele justificative ale mărfurilor. În cadrul acțiunii au fost verificați 118 agenți economici și 32 de producători agricoli, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale (pentru nefiscalizarea încasărilor prin casele de marcat electronice, pentru lipsa carnetului de producător agricol, pentru lipsa registrului unic de control etc.), valoarea totală a sancțiunilor contravenționale constatate fiind de 146.000 de lei. Totodată, au fost confiscați 12.257 de lei, sumă încasată dar nefiscalizată prin casele de marcat electronice fiscale. Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul inspectorilor antifraudă A.N.A.F.  și a inspectorilor Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Hunedoara”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate