Special
Mâine începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare
Luni, 23 februarie, încep înscrierile copiilor pentru clasa pregătitoare. Ministerul Educației a publicat o sinteză a informațiilor din Metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar. Părinții sunt obligați să îi înscrie la clasa pregătitoare pe copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2015 inclusiv.
Părinții care vor să își înscrie copii la școală deși aceștia împlinesc 6 ani ulterior trebuie să știe că în perioada 17 februarie – 11 martie se face evaluarea dezvoltării psihosomatice, la solicitarea părintelui.
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, a aprobat prin ordin Metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 103/9 februarie 2015.
În clasa pregătitoare se pot înscrie:
Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la 31 august 2015, inclusiv.
La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
Orice altă situație va fi rezolvată de către inspectoratele școlare, în interesul educațional al elevului și în conformitate cu cadrul legal.
Direct în clasa I se pot înscrie:
Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2015, inclusiv și care nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I.
La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
Înscrierea se poate face în clasele I deja existente, pe locurile disponibile.
Cum și unde se face evaluarea psihosomatică a copiilor:
Evaluarea se face atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât si în diferite zone ale judeţului/ municipiului Bucureşti, cu prioritate în grădiniţe.
Evaluarea se efectuează în perioada 17 februarie – 11 martie, în intervalul orar 10.00 – 18.00.
Evaluarea se realizeaza de către personalul de specialitate al CJRAE/CMBRAE, personal de specialitate din alte instituţii/ unităţi, precum şi medici şcolari sau medici de familie, acolo unde este necesar.
La ce școală poate fi înscris un copil?
Părintele poate opta:
– pentru înscrierea la școala de circumscripție, în această situație, copilul este automat înscris.
– pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție, în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și, ulterior, a celor specifice de departajare.
Părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea.
Înscrierile se vor face:
La școala la care părintele dorește înscrierea copilului.
Cererile-tip de înscriere pot fi completate și validate direct la școala la care părintele dorește înscrierea copilului.
Cererile-tip de înscriere pot fi completate și online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, în secțiunea Înscriere în învățământul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 23 februarie.
După completarea cererii online, părintele va trebui să meargă la școala la care dorește înscrierea copilului, pentru validarea cererii.
Actele necesare pentru înscriere:
Cerere-tip de înscriere
Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal
Copie și original al certificatului de naștere al copilului
Documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul).
Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).
CALENDARUL ÎNSCRIERILOR
Înscrierile vor avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ, după prima etapă.
Prima etapă: 23 februarie – 3 martie
– înscrierile se fac în perioada 23 februarie-3 martie, la școală, de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00
– înscrierile se fac și sâmbăta, între orele 9.00 – 13.00
– părinții pot fi programați pentru înscriere de către unitatea de învățământ.
– 20-21 martie: afișarea în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectoratelor școlare a listei copiilor înscriși, după prima etapă
A doua etapă: 24 martie – 3 aprilie
Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinși în nicio unitate de învățământ, părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.
Unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși și a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.
10 aprilie: afișarea în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectoarelor școlare a listei copiilor înscriși, după prima etapă
CRITERIILE de departajare pe care școlile le aplică dacă numărul de copii este superior numărului de locuri
Criterii generale:
Are un anumit tip de handicap
Este orfan de unul sau de ambii părinți
Provine de la casa de copii/centru de plasament/plasament familial
Are un frate sau o soră înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învățământ dorită
Criterii specifice:
Sunt aplicate după criteriile generale și numai dacă acestea nu reușesc să facă departajarea între copii, cu excepția situațiilor prevăzute de Metodologie.
Sunt elaborate de către fiecare unitate de învățământ în parte, dar sunt aplicate pe baza unor documente doveditoare, prezentate de către părinți/tutori legali și nu pot fi discriminatorii, respectiv trebuie să țină cont de faptul că toți copiii au drepturi egale, indiferent de condiția socială, financiară, indiferent de naționalitate, rasă, religie, confesiune, sex.
De unde se pot informa părinţii?
– internet: inspectoratele școlare generale vor crea, pe prima pagina a site-urilor lor, o secțiune – Înscrierea în învățământul primar 2015
– direct de la școli, cu ocazia evenimentului Ziua porților deschise. Fiecare unitate de învatamânt în care se organizeaza clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze acest eveniment public într-una din zilele din intervalul 18-26 februarie. Parintii si copiii vor putea vizita spatiile si vor putea discuta cu cadrele didactice.
– de la unitatile de învatamânt prescolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, în anul scolar 2015 -2016, în învatamântul primar.
TELVERDE – părinții pot suna gratuit la numărul 0800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare judet și să ceară informații și lămuriri. Indicativul pentru județul Alba este 258.
Există suficiente locuri pentru copii în clasa pregătitoare?
Da, fiecare copil are un loc asigurat. Numarul de locuri alocat prin cifra de scolarizare pentru clasa pregatitoare este mai mare decât numarul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învatamântul primar.
Ce tip de activitati se vor desfasura la clasa pregătitoare?
Copiii îsi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor si a literelor, vor învata sa observe mediul înconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii, prin jocuri didactice, activitati în echipa, activitati de descoperire, prin desen sau muzica.
Se vor face mai multe ore de miscare (doua ore de Educatie fizica + doua ore de Muzica si miscare).
Cum functioneaza înscrierea în învatamântul primar privat?
Înscrierea se face în prima etapa (23 februarie – 3 martie).
Înscrierea se face direct la unitatea de învatamânt sau pe formularul online, daca unitatea de învatamânt autorizata/acreditata si-a introdus toate datele în aplicstia informatica pentru înscrierea în clasa pregatitoare, la fel ca unitatile de învatamânt de stat. Daca nu, înscrierea se face doar la unitatea de învatamânt. În cazul înscrierii online, validarea înscrierii se face la sediul unitatii de învatamânt dorite.
Daca, dupa finalizarea primei etape, copilul nu este înmatriculat la unitatea de învatamânt dorita de parinte, copilul poate fi înscris la scoala de circumscriptie, numai daca parintele a solicitat si aceasta opţiune în formularul de înscriere. În caz contrar, participa la a doua etapa de înscriere (24 martie – 3 aprilie).
Sursa: alba24.ro
Actualitate
Ziarul „Servus Hunedoara” – la „borna” 5.000
Cotidianul Județean „Servus Hunedoara” a ajuns la ediția cu numărul 5.000. O cifră impresionantă, spunem noi, pentru orice publicație. Sunt cinci mii de zile în care evenimente de tot felul petrecute în județ, în ultimele două decenii, au căpătat formă tipărită. 5.000 – o cifră care, poate, nu spune mare lucru, însă, în spatele căreia stau tot atâtea zile de muncă, de povești, de relatarea unor fapte desprinse din realitatea care ne înconjoară și așternute, prin puterea cuvintelor, în zeci de mii de pagini de ziar.
„Servus Hunedoara”, unul dintre ziarele de referință a presei hunedorene, scoate, astăzi, 30 septembrie 2024, a cincea mie ediție, în al 20-lea an de existență pe piața media din județ. După două decenii de apariție neîntreruptă, publicația noastră atinge acum o „bornă” importantă: 5.000 de numere.
Sunt cinci mii de dimineți, începute cu pagini albe, goale, umplute, rând pe rând, cu ochii tot pe ceas, cu știri pe subiecte diverse, tehnoredactate și trimise, mai apoi, în tipografie pentru a fi tipărite.
5.000 de zile, într-o continuă căutare și livrare de informații
Începutul s-a petrecut în 2004 – prima apariție a ziarului fondat de Valentin Popescu, directorul general al „Servus Hunedoara”, fiind data de 26 aprilie a acelui an, iar de atunci și până în prezent, cotidianul a apărut fără întrerupere. Zi de zi, lună de lună, an de an, s-a adăugat ziar cu ziar. În cele peste două decenii de existență, „Servus Hunedoara” a crescut odată cu miile de știri publicate – atât pe hârtie, cât și în mediul online – a crescut cu fiecare număr tipărit, iar astăzi este una dintre publicațiile locale care a scris cea mai longevivă poveste din Deva și din județul Hunedoara.
Sunt cinci mii de zile în care ne-am străduit să consemnăm, într-un mod cât mai corect și echilibrat, evenimente de actualitate din întreg județul Hunedoara, întâmplări petrecute în comunitate, transpuse în litere împletite cu multe trăiri.
Până la acest număr – 5.000 – care nu a fost atins de niciun alt ziar după anul 1989 în județul Hunedoara, a fost un drum lung, parcurs alături de dumneavoastră, cititorii, cu zile bune și mai puțin, cu provocări, cu bucurii și transformări. În anul 2020, „Servus Hunedoara” s-a dezvoltat și s-a extins prin înființarea televiziunii online ServusHD TV. În martie 2024, varianta digitală a ziarului – site-ul nostru, www.servuspress.ro , a trecut printr-un nou proces de „up-gradare”, venind în întâmpinarea cititorilor cu un design modern și atractiv, livrând informații proaspete zilnic – de luni până duminică, despre tot ceea ce se întâmplă în județul Hunedoara și numai.
Depășim „borna” cu numărul 5.000 cu multe, foarte multe, articole publicate – peste 2.000 de pagini în fiecare an – la o simplă socoteală, însă nu despre cifre ar trebui să vorbim, ci despre oamenii din spatele lor. Pentru că, deși poate părea „floare la ureche”, să scoți un ziar nu e chiar atât de ușor și presupune o muncă în echipă. O echipă unită din care fac parte cei care culeg și redactează informația, cei care o aranjează în pagini, cei care o tipăresc și toți ceilalți colegi, de la marketing, vânzări și distribuție, cunoscuți de dumneavoastră doar după nume și produsul muncii lor.
Valentin Popescu – Fondator și Director General „Servus Hunedoara”
„Astăzi aniversăm 5.000 de ediții! Este extraordinar că am atins această bornă. Sunt peste 20 ani de apariție neîntreruptă a cotidianului „SERVUS HUNEDOARA”. Reușita se datorează unei bune colaborări în echipă. La toți angajații, colaboratorii și partenerilor noștri care au fost alături de echipa noastră, le mulțumesc! Cu toții nu am fi reușit să ajungem aici fără cititorii noștri fideli. Mi-aș dori să mai tipărim și în format print mult timp de-acum înainte și să îmbunătățim zilnic informațiile transmise cititorilor noștri. Cu siguranță, facem parte dintr-un grup select de ziare cotidiane care au depășit numărul 5.000 de ediții tipărite în România. Mulțumesc enorm și familiei mele care, așa cum spune sloganul nostru, a fost “zilnic lângă mine” în toată această perioadă.
LA MULȚI ANI, SERVUS HUNEDOARA!”
5.000 de mulțumiri, adresate, dumneavoastră, cititorilor
Indiscutabil, fără dumneavoastră, cititorii, nu am fi reușit. Mulțumim tuturor, celor care răsfoiesc paginile publicației în format tipărit și celor care accesați varianta digitală a ziarului, pe site-ul nostru www.servuspress.ro . Mulțumim colaboratorilor, partenerilor și tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul celor cinci mii de ediții! Vă mulțumim…. de 5.000 de ori!
Actualitate
De două decenii, în fiecare zi, alături de dumneavoastră! “Servus Hunedoara” împlinește 20 de ani
Cotidianul Județean „Servus Hunedoara” aniversează, astăzi, 20 de ani de apariție neîntreruptă pe piața media din județ. În data de 26 aprilie 2004 apărea primul număr al publicației noastre, „Servus Hunedoara” salutând, în acea zi, pentru prima oară hunedorenii din întreg județul. S-au scurs 20 de ani de atunci. Sunt două decenii de prezență zilnică alături de dumneavoastră. Nici nu știm cum au trecut. 20 de ani – o vârstă frumoasă, pe care o aniversăm sub același slogan cu care am pornit la drum și în 2004 – „Servus Hunedoara – Zilnic lângă tine!”.
20 de ani… cu zile mai bune și mai puțin bune, am trecut prin atât de multe povești, în tot acest timp. 20 de ani… cu zeci de mii de pagini tipărite și articole publicate, știri pe subiecte diverse, desprinse din realitatea care ne înconjoară, povești cu și despre oameni frumoși. 20 de ani… de muncă, dăruire, provocări, sacrificii, dar și multe împliniri. Așa au trecut două decenii…
Cel mai „bătrân” cotidian editat în Deva
În cei 20 de ani de apariție neîntreruptă, „Servus Hunedoara” a avut forța de a rezista testului timpului și continuă să existe pe piața media din județ, atât în format tipărit, cât și în variantă online, iar astăzi este printre puținele publicații hunedorene care se pot mândri cu o astfel de experiență media, fiind cel mai longeviv cotidian tipărit în județul Hunedoara, de după Revoluție.
Povestea unui ziar care vă salută din 2004
Povestea ziarului „Servus Hunedoara” a început în primăvara anului 2004, fiind, de fapt, o idee pornită și materializată, cu mult entuziasm, de fondatorul publicației – Valentin Popescu, care a avut convingerea că hunedorenii merită un ziar dinamic care să le ofere informația de care au nevoie în fiecare zi. În primăvara anului 2004, o echipă tânără şi îndrăzneaţă a pornit la drum, în fosta redacție a ziarului din Clădirea „Cepromin” din Deva. Echipa “Servus” – mică pepinieră de jurnalism, în prima fază, a fost unită, încă de la început, prin prietenie, și ambiționată „să facă” o presă corectă și echidistantă, adaptată, ce-i drept, la timpurile de atunci. Timpuri în care presa scrisă mergea „unsă”, fără rețele de socializare sau alte mijloace moderne de informare, doar cu pixul, agenda și reportofon în mână, alergând, la propriu, pentru a oferi cititorilor știri despre cele mai de importante evenimente de actualitate din județ. Timpuri în care plăcerea de a răsfoi ziare încă mai exista.
În anii ce au urmat, „Servus Hunedoara” a crescut, iar ziarul şi-a câştigat un loc important printre preferinţele mediatice ale hunedorenilor.
Sediu redacțional nou, din 2013, și extinderea proiectului media – în 2020, prin înființarea televiziunii ServusHD TV
În iulie 2013, colectivul redacțional al “Servus Hunedoara” s-a mutat într-un sediu nou (la parterului blocul 1 de pe strada Mareșal Averescu, din municipiul Deva). Ziarul s-a reinventat, în timp, iar preferințele cititorilor au crescut și mai mult. În anul 2020, „Servus Hunedoara” s-a dezvoltat și s-a extins prin înființarea televiziunii online ServusHD TV. În martie 2024, varianta online a ziarului -site-ul nostru, www.servuspress.ro, a trecut printr-un nou proces de „up-gradare”, venind în întâmpinarea cititorilor cu un design mai modern și atractiv. Ca un element de noutate, www.servuspress.ro pune acum la dispoziția cititorilor informații din întreg județul Hunedoara, structurate pe localități, astfel încât dumneavoastră puteți accesa mult mai ușor informații din municipiile și orașele județului Hunedoara. Noua platformă online a ziarului cuprinde știri din întreg județul Hunedoara, precum și informații utile comunității, și se dorește a fi un portal informațional mult mai complex.
VALENTIN POPESCU -DIRECTOR GENERAL ȘI FONDATOR „SERVUS HUNEDOARA”
“Mulțumesc din suflet familiei mele, angajaților, colaboratorilor și partenerilor nostri care au făcut posibilă apariția neîntreruptă, timp de 20 de ani a cotidianului județean independent -SERVUS HUNEDOARA. Sunt 20 de ani în care ziarul nostru a publicat zeci de mii de știri și articole din județul Hunedoara și nu numai. Ne apropiem să atingem, tot în acest an, 5.000 de ediții -cifră care nu a fost atinsă de niciun alt ziar după anul 1989 -în județul Hunedoara. Cum am rezistat în toți acești 20 de ani? Simplu – multă pasiune, muncă și perseverență din partea tuturor care au fost și sunt în redacția noastră din 26.04.2004 și până în prezent și, în special, cititorilor noștri, atât ai ediției tipărite, cât și ediției online, care an de an a crescut ca număr de cititori, ajungând, în 2024, să fim citiți de peste 175.000 de vizitatori unici, lunar. Așa cum am afirmat în fiecare an, la aniversare, ne dorim să continuăm cu ediția tiparită, să încercăm să fim și mai buni, zi de zi, și asta pentru a informa locuitorii județului nostru despre ce se întâmplă în comunitea lor. Vă mulțumim și ne înclinăm în fața dumneavoastră! Dumnezeu să Binecuvânteze județul Hunedoara și pe toți hunedorenii!”.
Vă mulțumim!
Aniversarea a 20 ani de la publicarea primului număr al cotidianului „Servus Hunedoara” este cel mai bun prilej de a adresa mulțumiri. Mulţumim tuturor celor care au pus umărul pentru ca „Servus Hunedoara” să împlinească 20 ani de apariţie neîntreruptă. Mulțumim celor care, pe parcursul acestor două decenii, au adus semnături în paginile ziarului: redactori, fotoreporteri, tehnoredactori, colegilor de la marketing, vânzări și distribuție, oameni extraordinari, cunoscuți de dumneavoastră doar după nume și produsul muncii lor. Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri! Iar pe dumneavoastră, cititorii, atât cei care răsfoiți paginile ziarului sau dați un simplu click pe Internet, accesând știrile noastre online, vă invităm să ne fiţi alături şi în continuare, ca şi până acum.
Cu aproape 5.000 de ediții tipărite publicate, din 2004 și până în prezent, publicația noastră continuă să scrie în presa hunedoreană una dintre cele mai longevive povești.
„Servus Hunedoara” vă mulţumeşte şi va fi, în continuare, alături de dumneavoastră!
Actualitate
Gala mediului de afaceri, ediție aniversară – 30 de ani. „Trofeu de Excelență” pentru TMT Media Internațional SRL, editorul cotidianului „Servus Hunedoara”
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Hunedoara a premiat, vineri seara, cele mai performante companii din judeţ în cadrul ediției aniversare, cu numărul 30, a „Galei Excelenței în afaceri – Topul firmelor din județul Hunedoara”. Evenimentul fastuos, desfășurat la Werk Events Hunedoara, a reunit manageri de top, reprezentanți ai instituțiilor politico-administrative și invitați speciali. Societatea TMT Media Internațional SRL – editorul Cotidianului Județean „Servus Hunedoara”, a fost distinsă cu „Trofeu de Excelență” pentru implicarea activă în susținerea mediului de afaceri local și a activităților CCI Hunedoara.
Werk Events Hunedoara a găzduit, vineri seara, „Gala Excelenței în afaceri – Topul firmelor din județul Hunedoara”, cel mai important eveniment de bussines din județ, organizat de Camera de Comerț și Industrie CCI Hunedoara.
A fost o ediție aniversară, care a marcat 30 de ani de excelență în afaceri, cele mai bune firme din județ fiind apreciate public pentru rezultatele economice și financiare obținute în anul 2022.
Festivitatea a reunit peste 200 de invitați, reprezentanţi ai celor mai de succes companii hunedorene, dar și ai mediului politico-administrativ și social.
A fost o adevărată seară de gală a excelenţei în afaceri. “De 30 de ani, recunoaștem performanța în afaceri a firmelor hunedorene, le susținem, le aducem în atenția comunității locale, ne mândrim cu ele! Devenit tradiție, evenimentul „Topul firmelor” este un barometru al competitivității firmelor care a câștigat an de an faimă și prestigiu, atât la nivel local, cât și național, datorită metodologii unitare la nivel național, a indicatorilor fără echivoc luați în calcul și a seriozității de care toți factorii implicați au dat dovadă. Prin realizarea clasamentului și premiile acordate, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara certifică în cel mai obiectiv mod performanțele și realizările celor mai importante companii locale, din toate sectoarele de activitate. „Topul firmelor” a devenit an de an, fără nicio îndoială, cea mai importantă competiție în afaceri, care a câștigat notorietate și prestigiu la nivel local și național. (…) Am ales pentru acest eveniment să fim în vecinătatea castelului, care este o zestre pentru județul Hunedoara. Și, așa ca și castelul, credem că, și provocările și oportunitățile din acele timpuri se regăsesc cumva și în timpurile noastre, mai ales onoarea, responsabilitatea, corectitudinea, cinstea, grija față de comunitatea locală, așa cum erau atunci, pentru că trebuie să le acordăm o atenție deosebită și astăzi”, a spus Crinela Gafton, directorul general al CCI Hunedoara.
La rândul său, președintele CCI Hunedoara, Viorel Arion, le-a adresat felicitări oamenilor de afaceri și le-a transmis acestora un mesaj. „Vreau să fac o precizare, în această sală, ocupanții locurilor unu, doi și trei pe județul Hunedoara au împreună o cifră de afaceri de aproape un miliard de euro și un număr de aproape 7.000 de angajați. Sunteți aici pentru că știți să construiți și ați reușit să construiți ceva în viață. Ați avut tenacite, competență, dorința de a reuși și ce v-ați propus ați realizat (…) Provocarea noii generații este nu doar să creăm noi locuri de muncă, dar și noi țeluri de viață. Nu este suficient să ai un scop, trebuie să creezi țeluri în viață și pentru ceilalți. (…) În sală, acum, sunt campionii, vulturi neînfricați pe cerul schimbător al mediului de afaceri. Fiți campioni și de acum încolo, fiți vulturi! Un vultur își câștigă cinstea din furtunile pe care le îndură. Vă mulțumesc, felicitări și la mulți ani!”, le-a transmis antreprenorilor prezenți Viorel Arion, președintele CCI Hunedoara.
Alături de oamenii de afaceri hunedoreni prezenți, în sala de evenimente, s-au aflat şi prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă. „Dumneavoastră, sunteți cei care, din punct de vedere al business-ului, puneți județul Hunedoara pe harta țării, a Europei, pe harta lumii (…) Sunteți motorul economiei, cei care aduceți plus valoare, cei care contribuiți efectiv la bunăstarea poporului român și a societății românești”, a declarat, printre altele, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.
„Fără dumneavoastră, fără mediul de business, noi nu am putea să facem nimic pentru că, alături de angajații dumneavoastră, sunteți principalele surse care formează bugetele publice locale. (…) Reușiți să fiți competitivi pe o piață foarte concurențială și din ce în ce mai dinamică. Dacă orașele, comunele, județul Hunedoara merge înspre bine, acest lucru se datorează, în primul rând, mediului de business (…). Felicitări dumneavoastră, organizatorilor, tuturor premianților și cifre de afaceri așa cum vi le-ați propus în planul de business!”, a spus Alin Țambă, vicepreședintele CJ Hunedoara.
Peste o mie de societăți hunedorene, clasate în primele trei locuri
În acest an, la întocmirea clasamentului, au participat, în total, 12.773 de societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate conform metodologiei 4.369 firme, 1.161 dintre acestea fiind clasate în top pe primele trei locuri.
Clasamentul firmelor premiate a fost realizat pe baza rezultatelor financiare ale fiecărei firme pe anul 2022 înregistrate la Agenția de Administrare Fiscală Hunedoara. Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii utilizați au luat în considerare cifra de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.
TMT Media Internațional, printre laureații „Topului firmelor 2023”
Ca la fiecare ediție, CCI Hunedoara a acordat, în cadrul galei de vineri, distincții de excelență unor parteneri și colaboratori care susțin dezvoltarea comunității locale, a mediului de afaceri și activitatea instituției.
TMT Media Internațional, compania care produce cotidianul „Servus Hunedoara”, a primit „Trofeu de Excelență” pentru implicarea activă în susținerea mediului de afaceri local și a activităților CCI Hunedoara.
Valentin Popescu, manager SC TMT Media Internațional SRL, Fondatorul și Directorul General al Cotidianului Județean Independent „Servus Hunedoara”
“Sunt onorat pentru trofeul primit. În 2024 – TMT MEDIA INTERNATIONAL – editorul cotidianului SERVUS HUNEDOARA – va împlini 25 de ani de la înființare, iar ziarul SERVUS HUNEDOARA – 20 ani de viață! Mulțumesc tuturor angajaților și colaboratorilor noștri care au făcut posibil acest lucru. Este o obligație să continuăm și în anii viitori, să mergem pe aceiași linie și cu speranța că județul nostru va avea o dezvoltare armonioasă!”.
Ceremonia de premiere a celor mai merituoase firme din județul Hunedoara a fost presărată cu momente artistice de excepție, susținute de Grupul „Huniadi Cantores”, de dansatorii sportivi de la „Caffe Latino” Hunedoara, și s-a încheiat cu un recital al mult îndrăgitei trupe Direcția 5.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Licitația pentru întreținerea drumurilor județene, contestată fără succes
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Atenție, șoferi! Lucrări de montare parapet median pe A1 Sibiu -Deva. Se circulă cu restricții
-
Stiri nationalecu 2 zile in urma
Râs căzut într-o fântână, în Masivul Parâng, salvat de salvamontiști
-
Actualitatecu 18 ore in urma
Cod galben de vânt și viscol la munte
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Hunedorenii pot achita taxele și impozitele locale: Opțiuni extinse de plată, inclusiv online
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Reduceri fiscale pentru donatorii de sânge, aprobate de Consiliul Local Petrila
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Protest la Penitenciarul Deva, vineri, față de Ordonanța „Trenuleț”
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Atenționare meteo – Cod galben de vânt puternic în Munții Apuseni și în Carpații Orientali