Actualitate
Femeie din Petrila, „fericita” câștigătoare a unei țepe de 1.400 de lei
Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au indus în eroare mai multe persoane, pentru a le deposeda de diferite sume de bani, prin comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi furt. Escrocii au reușit să păcălească o femeie de 63 de ani, din Petrila, cu 1.400 de lei, pentru că ea a fost câștigătoarea unui premiu de 3.000 de euro și a unei tablete.
Marți după-masa, în jurul orei 17:00, o femeie în vârstă de 63 de ani, din Petrila, s-a prezentat la sediul Poliției Oraşului Petrila şi a reclamat faptul că, în jurul orei 14:00, a fost apelată pe telefonul mobil de către o persoană care a afirmat că este câștigătoarea unui premiu în valoare de 3.000 de euro și a unei tablete. Premiul era oferit de o societate bancară, însă, pentru a intra în posesia premiului, hunedoreanca trebuie să achite 1.400 de lei într-un cont, printr-un serviciu de transfer, iar după depunerea banilor să transmită telefonic codul tranzacției. Petrileanca a urmat indicațiile apelantului necunoscut, iar după ce a depus banii şi a transmis codul operațiunii, a fost îndrumată să se prezinte la o agenție bancară din localitate, pentru a-și ridica „premiul”. „Femeia şi-a dat seama ulterior că a fost înșelată, deoarece în oraşul Petrila nu există o sucursală a unităţii bancare indicate de apelant, care, după ce i s-a comunicat codul tranzacţiei, şi-a închis telefonul mobil. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului”, a declarat comisar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Polițiștii recomandă…
Poliţiştii vă atrag atenţia cu privire la existenţa acestui mod de operare şi vă recomandă să nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. Deoarece acest mod de operare este tot mai des întâlnit, vă rugăm să manifestaţi prudenţă atunci când o persoană necunoscută vă cere să vă comunicaţi datele personale (C.N.P., serie şi număr de buletin, adresa) sau să nu achitaţi diferite sume de bani anticipat ori să comunicaţi codurile de reîncărcare ale unor cartele telefonice pentru a intra în posesia unor premii, mai ales dacă nu aţi participat la niciun concurs cu premii.
Actualitate
Piese din tezaurul dacic al României, furate dintr-un muzeu din Olanda. Coiful de la Coțofenești și trei brățări dacice, dispărute
Mai multe piese din tezaurul dacic al României, expuse în Muzeul Drents din orașul olandez Assen, au fost furate, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Printre obiectele dacice din aur care au fost sustrase s-ar afla și Coiful de la Coțofenești, precum și trei brățări dacice de la Sarmizegetusa Regia.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul dimineții de 25 ianuarie, Muzeul Național de Istorie a României, și Ministerul Culturii din România au fost notificate că Muzeul din Drents, Regatul Țărilor de Jos, în care are loc expoziția “Dacia! Rijk van goud en zilver/Dacia! Regatul aurului și argintului” organizată în cooperare cu Muzeul Național de Istorie a României a fost afectat de o explozie.
Ambasada României la Haga a fost la rândul ei notificată de MAE olandez.
“Din primele evaluări această explozie a avut ca scop intrarea prin efracție în clădirea muzeului unde sunt expuse piese din tezaurul dacic al României. Autoritățile au informat că un număr de exponate din expoziție au fost furate de făptuitori încă neidentificați. Investigația și inventarul pieselor sunt în desfășurare”, precizează MAE.
Ministerul Afacerilor Externe a informat Ministerul de Interne al României și Inspectoratul General al Poliției Române totodată fiind alertate ambasadele României în toate țările vecine pentru a cere sprijin autorităților competente.
Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, a avut în cursul dimineții o convorbire cu omologul olandez Caspar Veldkamp în care a fost reiterată importanța patrimonială și simbolică deosebită a pieselor care fac obiectul acestui caz și emoția pe care dispariția lor o generează în România. “Partea olandeză a oferit asigurări privind un angajament clar și urgent atât la nivel operațional cât și politic în soluționarea cazului. Îngrijorarea este împărtășită și au fost primite asigurări că autoritățile olandeze fac toate diligențele pentru ca aceste piese să fie recuperate. Poliția olandeză a activat mecanismul de cooperare transfrontalieră și a informat Interpol”, mai precizează MAE.
Ministerul Afacerilor Externe păstrează legatura cu Muzeul Național de Istorie a României, cu Ministerul Afacerilor Interne, IGP și prin Ambasada României la Haga cu instituțiile naționale olandeze competente.
Expoziția trebuia să se închidă mâine
Expoziția “Dacia! Rijk van goud en zilver/Dacia! Regatul aurului și argintului” era organizată în cooperare cu Muzeul Național de Istorie a României. Peste 600 de artefacte din metale prețioase, făcând parte din peste 50 de tezaure, aflate în colecțiile a 18 muzee din România, erau expuse la la Drents Museum (Assen, Olanda).
Printre cele mai importante piese prezentate în cadrul expoziției se regăseau tezaurele de aur din epoca bronzului și prima epocă a fierului de la Perșinari, Săcuieni, Ostrovul Mare, Răcătău, Sărmășag, Sacoșul Mare, coiful de la Coțofenești, diadema de la Bunești-Averești, piese din tezaurele de la Agighiol, Peretu, Cucuteni-Băiceni, Stâncești, brățările dacice din Sarmizegetusa Regia, tezaurele de argintărie geto-dacică de la Epureni, Sâncrăieni, Lupu, Sângeru de Pădure, Solonețu Nou, București-Herăstrău, Senereuș și Poiana Gorj.
Expoziția, deschisă în 7 iulie 2024, trebuia să se închidă duminică, 26 ianuarie 2025, iar artefactele urmau să fie aduse în România.
Actualitate
Vernisaj: „Conexiuni” -Salonul de Iarnă Hunedoara, la Galeria de Arte „Corvin”
Lucrări semnate de 40 de artiști plastici vor putea fi admirate la Galeria de Arte „Corvin” în cadrul Salonului de Iarnă al Hunedoarei – „Conexiuni”.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 28 ianuarie, începând cu ora 17:00.
Salonul de Iarnă al Artelor Vizuale Hunedorene ajunge, în acest an, la ediția cu numărul 26.
Evenimentul cultural este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România -UAPR -Filiala Hunedoara, împreună cu Primăria Hunedoara și Galeria de Arte „Corvin”.
Intrarea este gratuită.
Actualitate
Băiat de 15 ani, prins de polițiști la volanul unei mașini. Aventură nocturnă pe străzile din Geoagiu
Un băiat de 15 ani a fost prins de polițiști, noaptea trecută, la volanul unui autoturism, pe străzile din Geoagiu, după o urmărire în trafic. Oamenii legii au văzut mașina fără numere de înmatriculare și i-au făcut semn să tragă pe dreapta.
“Autovehiculul a fost observat în trafic pe Calea Romanilor din oraș, în jurul orei 01:00. Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, însă fără ca acesta să se oprească. La scurt timp, conducătorul autoturismului ar fi pierdut controlul volanului într-o intersecție, oprindu-se în fața unui stâlp electric. În autovehicul, polițiștii au identificat doi minori de 15 ani (din Orăștie), respectiv 17 ani (din Geoagiu), și un tânăr de 24 de ani, domiciliat în județul Mureș. În urma verificărilor a rezultat că, inițial, la volanul autoturismului s-ar fi aflat tânărul de 24 de ani. Ulterior, acesta i-ar fi încredințat autovehiculul minorului de 15 ani, care se afla la volan în momentul depistării în trafic de către polițiști”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
Ce au aflat polițiștii în urma verificărilor
Potrivit cercetărilor, tânărul de 24 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au verificat autoturismul în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că acesta figurează cu statusul ,,înmatriculare suspendată”.
“În urma verificărilor a rezultat că plăcuțele cu numerele de înmatriculare ar fi fost reținute în urmă cu patru zile, când autovehiculul ar fi fost depistat, pe raza orașului Simeria, fiind condus de același tânăr de 24 de ani, căruia i-a fost întocmit dosar penal”, a mai informat IPJ Hunedoara.
Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și ,,încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, către o persoană care nu posedă permis de conducere”.
-
Actualitatecu o zi in urma
O femeie de 55 ani, dată dispărută| ACTUALIZARE: Găsită la sora sa, la Timișoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Ziua Unirii Principatelor Române”, sărbătorită la înălțime. “Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română!”, în Pasul Vâlcan
-
Actualitatecu o zi in urma
Rezervele de apă din lacurile de acumulare, la cel mai scăzut nivel din ultimii 8 ani
-
Actualitatecu 10 ore in urma
VIDEO| Incendiu puternic într-o gospodărie din Băcia. Un cal și 25 de păsări de curte au pierit
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Hunedorenii au căutare în fotbalul autohton
-
Stiri nationalecu o zi in urma
CNAS: Analizele și investigațiile medicale decontate peste valoarea de contract
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Două tinere dintr-un centru din Orăștie, căutate de oamenii legii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Vulpe salvată de pompierii hunedoreni în curtea unui liceu