Actualitate
Termocentrala Mintia a fost oprită. Mii de deveni au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură
Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri din cauză că nu mai are cărbune, ceea ce înseamnă că în jur de 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai primesc agent termic.
„Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă”, a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.
Liderul sindical a atras atenţia de joi că, pe fondul protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona.
În acest context, aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei au protestat şi ei, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că se întârzie, cu zece zile, plata salariilor în cadrul CEH.
În plus, reprezentanţii sindicatului au solicitat Guvernului elaborarea unui act normativ prin care să se prevadă măsuri de protecţie socială, inclusiv salarii compensatorii, în cazul în care activitatea termocentralei va fi sistată.
Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când termocentrala Mintia nu funcţionează deoarece nu are combustibil, ultima oprire fiind consemnată pe 9 februarie, când instalaţiile au fost oprite pentru mai bine de 24 de ore din cauză că nu a fost cărbune în depozite.
Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi circa 4.500 de apartamente din municipiul Deva.
Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.
sursa: www.agerpres.ro
Actualitate
Registrul Agricol – termene înregistrare: Devenii care au în proprietate terenuri agricole sau silvice și utilaje, obligați să le declare
Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. în municipiul Deva, au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva (Bld. 1 Decembrie, nr.16 A, camera 9, parter), în vederea înscrierii acestora în registrul agricol, au informat reprezentanții administrației publice locale.
Potrivit Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2024-2029 și a Ordonanței Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, termenele la care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol sunt următoarele:
5 ianuarie – 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile cu destinația de locuință, construcțiile-anexă și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale din gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale deținute, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții ori sacrificării animalelor sau a altor intrări-ieșiri;
1 mai – 31 mai, pentru datele privind categoria de folosință a terenului, suprafețele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
“În cazul persoanelor fizice sau juridice înregistrate în Registrul agricol, care nu fac declarațiile în termenele prevăzute mai sus, se consideră că nu au intervenit niciun fel de modificări, fapt pentru care în registrul agricol se reportează din oficiu datele din anul precedent. Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declarației date pe proprie răspundere de către capul gospodăriei sau, în absența acestuia, de către un alt membru al gospodăriei și a înscrisurilor doveditoare”, se arată într-un comunicat al Compartimentului Registrul Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva.
Persoanele care nu declară la termenele stabilite sunt pasibile de sancțiuni. „Potrivit art. 20 alin. 1 lit. c) din Ordonanța Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, nedeclararea, la termenele stabilite și în forma solicitată, a datelor care fac obiectul registrului agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă: între 100 lei și 500 lei, în cazul persoanelor fizice; între 300 lei și 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice”, se mai arată în același comunicat.
Actualitate
11 persoane urmărite internațional, aduse în țară de polițiști. Printre acestea, și un bărbat din județul Hunedoara
Poliţia Română a adus în ţară 11 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau de arestare preventivă, precum şi sentinţe penale. Printre acestea se află și un bărbat din județul Hunedoara, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de doi ani, pentru infracțiuni rutiere, aduse din Germania.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost adus în ţară un bărbat, de 33 de ani, din Vaslui, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta a fost escortat din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 20 de ani, din Iaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Judecătoria Paşcani, pe numele său, o sentinţă penală. A fost adus un bărbat, de 25 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, având emis, pe numele său, de către Judecătoria Constanţa, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 2 luni. Totodată, a fost adus în ţară o persoană, de 28 de ani, din Vaslui, urmărită internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Aceasta a fost adusă din Germania, având emis de către Judecătoria Huşi, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 7 luni.
Un tânăr, de 18 de ani, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, a fost adus în ţară, din Italia. Acesta avea emis, pe numele său, de către Judecătoria Călăraşi, un mandat de arestare preventivă. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 40 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Judecătoria Constanţa, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 5 luni.
A fost adus un bărbat, de 46 de ani, din Hunedoara, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Germania, având emis, pe numele său, de către Judecătoria Orăştie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani. Totodată, a fost adus în ţară un bărbat, de 29 de ani, din Iaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, într-un penitenciar, în scopul folosirii de către deţinuţi, în forma continuată. Acesta a fost adus din Italia, având emis de către Judecătoria Roman, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an.
Un bărbat, de 27 de ani, din Suceava, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost adus în ţară, din Ţările de Jos. Acesta avea emis, pe numele său, de către Judecătoria Gura Humorului, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 37 de ani, din Bucureşti, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Belgia, având emis, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni. A fost adusă o femeie, de 37 de ani, din Bucureşti, urmărită internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Aceasta a fost adusă din Ţările de Jos, având emis, pe numele ei, de către Tribunalul Ilfov, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 ani.
“Persoanele în cauză au fost introduse în unităţi de detenţie, în vederea executării mandatelor, respectiv a sentinţelor penale”, a informat IGPR.
Actualitate
Cinci atracții turistice din județul Hunedoara, în competiția „Destinația Anului”. Finaliștii, anunțați pe 25 ianuarie
Cinci atracții turistice din județul Hunedoara s-au calificat în competiția „Destinația Anului”. Este vorba despre Castelul Corvinilor, Cetatea Devei – la categoria „Cultură și educație”, Țara Hațegului, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, la categoria „Tărâmuri Fermecate”, și stațiunea Geoagiu – Băi, la categoria “Stațiuni Balneo-climaterice”.
În total, sunt peste 150 de destinații din toată țara calificate în ediția 2025, împărțite în șase categorii („Orașe care inspiră”, „Tărâmuri fermecate”, „Sate de poveste”, „Stațiuni Balneo-climaterice”, „Distracție și aventură”, „Cultură și educație”). Destinațiile calificate vor trece printr-o etapă de selecție riguroasă bazată pe criterii cantitative. Destinațiile finaliste vor fi anunțate oficial pe 25 ianuarie 2025, pe www.destinatiaanului.ro.
„Destinația Anului” este o competiție de interes național, organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța pentru Turism, Uniunea Consiliilor Județene din România, Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova, Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER) și Mamaia.
În sezonul patru al competiției, printre câștigători au fost Castelul Corvinilor și Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, la două categorii foarte disputate – „Atracții Cultural – Educative”, respectiv „Tărâmuri cu istorie și tradiție”.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Cod galben de vânt și viscol la munte
-
Actualitatecu 3 zile in urma
O tânără de 24 de ani, dată dispărută, după ce a plecat de acasă, din Sântămăria -Orlea
-
Actualitatecu 2 zile in urma
O fabrică de componente din plastic pentru industria auto se construiește la Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tarife majorate, de la 1 ianuarie. Cât de scumpă este apa și canalizarea la Deva, comparativ cu alte zone din țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Casa Județeană de Pensii, anunț pentru cei care primesc pensiile pe carduri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Un bărbat de 60 de ani, reținut pentru violență în familie, după ce și-ar fi agresat partenera de viață
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Percheziții în trei județe, printre care și Hunedoara, într-un dosar de proxenetism. Mai multe tinere ar fi fost racolate pentru practicarea prostituției
-
Politiccu 3 zile in urma
Coaliţia a decis datele alegerilor prezidenţiale – 4 mai şi 18 mai; Crin Antonescu rămâne candidatul comun