Connect with us
Data: 25/01/2025
.

Actualitate

5 metode rapide prin care poți plăti factura de salubritate Brai Cata

Publicat

pe

Online-ul este noul print, iar tendința spectaculoasă de digitalizare înregistrată la nivel mondial, în toate domeniile de activitate, este cea mai bună dovadă. Dacă în privința cumpărăturilor nu sunt prea multe noutăți, în domeniile plată taxe, impozite și facturi apar permanent noi aplicații menite să ne ajute să achităm obligațiile de plată, de la distanță sau fără a mai sta la cozi, la ghișee.

„Furnizorul de servicii de salubritate Brai Cata, care desfășoară activități de salubrizare în județele Brașov, Hunedoara, Timiș, Vâlcea, Călărași, Brăila și Giurgiu, s-a aliniat cerințelor pieței și pune la dispoziția beneficiarilor nu mai puțin de cinci metode de plată online, directe sau prin intermediul unor aplicații. Variantele sunt: INTERNET BANKING; rețeaua de comercianți ce au afișată sigla PAYPOINT; aplicația UN-DOI și platforma PAGO. Mai mult decât atât, începând din acest an, a devenit operațional și sistemul de plată online al Brai Cata, pe www.braicata.ro/plata-factura-online sau prin AQMETER.com ”, a declarat managerul general al companiei, Bogdan Constantinescu.

Potrivit acestuia, abonații Brai Cata pot achita facturile, fie direct din casă, fie când merg la cumpărături, prin intermediul automatelor de plată. Iată cum se procedează, în fiecare variantă disponibilă:

1. INTERNET BANKING – Aceasta este o opțiune accesibilă prin intermediul oricărei aplicații bancare asociată contului utilizatorilor, atât de pe computer, cât și de pe telefonul mobil.

Cum se procedează:

După deschiderea aplicației și autentificarea cerută de bancă, apeși opțiunea „Plată”, pentru a deschide pagina în care poți completa contul de plată al furnizorului, suma de plată și detaliile legate de numărul facturii sau codul de client.

Advertisement

Plata va fi realizată după ce confirmi printr-un cod PIN sau prin intermediul aplicației token, datele de securitate cerute de banc,ă pentru a permite efectuarea plății.

2. PAYPOINT este principalul operator de încasare plăți, încărcare electronică și transfer de bani, în puncte comerciale.

Cum se procedează:

– Plata facturilor Brai Cata se realizează prin scanarea codului de bare de pe factura tipărită sau digitală şi menționarea sumei de plată. Se poate plăti în baza facturii curente sau utilizând o factură mai veche şi precizând vânzătorului suma care urmează să fie achitată. Se poate plăti şi altă sumă decât cea de pe factură.

3. UN-DOI este o aplicație prin intermediul căreia poți plăti facturi, asigurări sau roviniete, îți poți încărca telefonul în orice rețea și poți alimenta contul de gaming sau TV. Aceasta oferă mai multe opțiuni de plată.

Advertisement

Cum se procedează:

– Debit direct – Debitul direct este un transfer automat realizat de bancă în contul furnizorului pe baza unui acord semnat la bancă, prin care banca este mandatată să efectueze aceste plăți. Plățile se efectuează automat, în baza raportului de încasări și a contravalorii facturilor de încărcare electronică transmise de furnizor la bancă, în conformitate cu termenul de plată agreat prin contractul de colaborare. Avantajele acestei metode sunt: serviciul gratuit, economia de timp a partenerului un-doi, care nu este nevoit să se deplaseze până la bancă și plăți efectuate fără întârzieri.

– Depunere numerar în roboți bancari – În acest fel, plata se efectuează la robotul bancar situat în incinta sau exteriorul băncii prin scanarea codului unic de bare alocat fiecărui partener un-doi. Plățile effectuate sunt securizate și se decontează automat, în cursul aceleiași zile sau cel târziu a doua zi, conform codului de bare scanat aferent celor două servicii: încărcare electronică sau încasări facturi.

– Ordin de plată – Prin această metodă, plata se efectuează de către partenerul un-doi de la distanță, prin internet banking sau prin semnarea ordinului de plată la ghișeul bancar. Funcție de pachetul bancar agreeat cu banca, plățile efectuate prin ordin de plată pot fi gratuite. Avantajul acestei metode este necondiționarea prezenței fizice la o bancă pentru a depune sumele și controlul deplin asupra sumelor.

– Depunere la ghișeul băncii – pentru această modalitate de plată agențiile partenere sunt: CEC Bank, Credit Europe Bank și OTP Bank.

Advertisement

4. PAGO – oferă, de asemenea, posibilitatea efectuării a numeroase plăți, printr-o singură aplicație disponibilă pe App Store sau Google Play.

Cum se procedează:

După instalarea aplicației pe telefonul mobil, alegi furnizorul de servicii, apoi creezi un cont cu adresa de e-mail sau te conectezi prin Facebook, Google sau Apple.

Pentru a plăti, alegi furnizorul, adaugi detaliile de autentificare (codul de client) și apeși „conectează cont”, iar în câteva secunde, datele contului se conectează cu aplicația.

În cazul în care nu ai cont online pe pagina furnizorului de servicii, aplicația te direcționează direct către pagina în care îl poți crea. Sunt acceptate carduri Visa, Mastercard sau Maestro.

Advertisement

5. BRAICATA.ro sau AQMETER.com – oferă posibilitatea plății directe a facturilor pentru serviciile de salubritate Brai Cata.

Cum se procedează:

– Intră pe BRAICATA.RO sau pe AQMETER.COM și creează-ți un cont online, apoi autentifică-te în contul creat, accesează pagina CONTRACT și achită contravaloarea facturii!

Pentru primirea facturii în format electronic, bifează opțiunea „FACTURA ELECTRONICĂ” specificând adresele de email la care dorești să primești documentul de plată.

Prin serviciul de notificări Annuntia, integrat în portalul online pentru abonați, poți beneficia și de notificări prin Email, SMS și mesaje push în aplicația mobilă privind: confirmarea de plată a facturilor, depășirea scadenței facturilor ori furnizarea serviciilor de salubritate în zona ta.

Advertisement

Pentru a primi notificări push în aplicație, trebuie să ai instalată, însă aplicația mobilă Aqmeter, respectiv versiunea 4.3.0 pentru Android și 4.2.5 pentru iOS și să accepți primirea notificărilor push.

Advertisement

Actualitate

Natalia Intotero, după furtul unor piese din tezaurul dacic al României: Valoare inestimabilă

Publicat

pe

Redactat de

Mai multe artefacte prețioase din tezaurul dacic al României au fost furate în urma unui jaf spectaculos din cadrul expoziției „Dacia! Regatul aurului și argintului”, organizată la Muzeul din Drents, Regatul Țărilor de Jos.

Hoții s-au folosit o explozie pentru a forța accesul în incinta muzeului, provocând un val de indignare în rândul autorităților și al publicului.

Ministrul Culturii, Natalia Intotero, a declarat pentru DIGI24 că autoritățile române cooperează strâns cu partenerii olandezi pentru a soluționa acest caz și a recupera obiectele furate.

„Am avut o întrevedere cu omologul meu, ministrul Culturii din Olanda, și am primit asigurări că în zilele următoare va merge la muzeul de unde au fost sustrase aceste bijuterii. În prezent, nu există informații despre făptași, dar, în momentul în care vor apărea, ne vor fi transmise. Vom colabora cu ministrul Predoiu și cu organele abilitate. Ne dorim ca în cel mai scurt timp făptuitorii să fie prinși și să recuperăm aceste obiecte de o valoare inestimabilă atât pentru statul român, cât și pentru fiecare român în parte”, a precizat la DIGI24 Natalia Intotero, ministrul Culturii.

Aceste obiecte, parte din patrimoniul cultural al României, au o valoare istorică incomensurabilă, fiind reprezentative pentru moștenirea dacică. Ministrul Intotero a avertizat că distrugerea sau modificarea lor ar compromite definitiv valoarea autentică a pieselor.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Piese din tezaurul dacic al României, furate dintr-un muzeu din Olanda. Coiful de la Coțofenești și trei brățări dacice, dispărute

Publicat

pe

Redactat de

Mai multe piese din tezaurul dacic al României, expuse în Muzeul Drents din orașul olandez Assen, au fost furate, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Printre obiectele dacice din aur care au fost sustrase s-ar afla și Coiful de la Coțofenești, precum și trei brățări dacice de la Sarmizegetusa Regia. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul dimineții de 25 ianuarie, Muzeul Național de Istorie a României, și Ministerul Culturii din România au fost notificate că Muzeul din Drents, Regatul Țărilor de Jos, în care are loc expoziția “Dacia! Rijk van goud en zilver/Dacia! Regatul aurului și argintului” organizată în cooperare cu Muzeul Național de Istorie a României a fost afectat de o explozie.

Ambasada României la Haga a fost la rândul ei notificată de MAE olandez.

“Din primele evaluări această explozie a avut ca scop intrarea prin efracție în clădirea muzeului unde sunt expuse piese din tezaurul dacic al României. Autoritățile au informat că un număr de exponate din expoziție au fost furate de făptuitori încă neidentificați. Investigația și inventarul pieselor sunt în desfășurare”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a informat Ministerul de Interne al României și Inspectoratul General al Poliției Române totodată fiind alertate ambasadele României în toate țările vecine pentru a cere sprijin autorităților competente.

Advertisement

Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, a avut în cursul dimineții o convorbire cu omologul olandez Caspar Veldkamp în care a fost reiterată importanța patrimonială și simbolică deosebită a pieselor care fac obiectul acestui caz și emoția pe care dispariția lor o generează în România. “Partea olandeză a oferit asigurări privind un angajament clar și urgent atât la nivel operațional cât și politic în soluționarea cazului. Îngrijorarea este împărtășită și au fost primite asigurări că autoritățile olandeze fac toate diligențele pentru ca aceste piese să fie recuperate. Poliția olandeză a activat mecanismul de cooperare transfrontalieră și a informat Interpol”, mai precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe păstrează legatura cu Muzeul Național de Istorie a României, cu Ministerul Afacerilor Interne, IGP și prin Ambasada României la Haga cu instituțiile naționale olandeze competente.

 

Expoziția trebuia să se închidă mâine

Expoziția “Dacia! Rijk van goud en zilver/Dacia! Regatul aurului și argintului” era organizată în cooperare cu Muzeul Național de Istorie a României. Peste 600 de artefacte din metale prețioase, făcând parte din peste 50 de tezaure, aflate în colecțiile a 18 muzee din România, erau expuse la la Drents Museum (Assen, Olanda).

Advertisement

Printre cele mai importante piese prezentate în cadrul expoziției se regăseau tezaurele de aur din epoca bronzului și prima epocă a fierului de la Perșinari, Săcuieni, Ostrovul Mare, Răcătău, Sărmășag, Sacoșul Mare, coiful de la Coțofenești, diadema de la Bunești-Averești, piese din tezaurele de la Agighiol, Peretu, Cucuteni-Băiceni, Stâncești, brățările dacice din Sarmizegetusa Regia, tezaurele de argintărie geto-dacică de la Epureni, Sâncrăieni, Lupu, Sângeru de Pădure, Solonețu Nou, București-Herăstrău, Senereuș și Poiana Gorj.

Expoziția, deschisă în 7 iulie 2024, trebuia să se închidă duminică, 26 ianuarie 2025, iar artefactele urmau să fie aduse în România. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Vernisaj: „Conexiuni” -Salonul de Iarnă Hunedoara, la Galeria de Arte „Corvin”

Publicat

pe

Redactat de

Lucrări semnate de 40 de artiști plastici vor putea fi admirate la Galeria de Arte „Corvin” în cadrul Salonului de Iarnă al Hunedoarei – „Conexiuni”.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 28 ianuarie, începând cu ora 17:00.

Salonul de Iarnă al Artelor Vizuale Hunedorene ajunge, în acest an, la ediția cu numărul 26.

Evenimentul cultural este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România -UAPR -Filiala Hunedoara, împreună cu Primăria Hunedoara și Galeria de Arte „Corvin”.

Intrarea este gratuită.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate