Actualitate
Controale ale ITM Hunedoara la agenţii de muncă temporară. Mai multe deficiențe descoperite
În perioada 29.03-14.04.2021 inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara a derulat o campanie la agenţii de muncă temporară care activează pe raza judeţului Hunedoara. Inspectorii de muncă au descoperit mai multe deficiențe în cadrul celor câteva zeci de controale, verificând 126 de angajatori.
În cadrul campaniei, s-a ţinut cont în derularea aceste campanii de faptul că activitatea de „leasing de personal” reprezintă un segment important al pieţei muncii din România prin care agenţii de muncă temporară pun la dispoziţia agenţilor economici români sau străini lucrători prin intermediul contractelor de muncă temporară. Astfel, în perioada 12-18 aprilie 2021, acţiunile de control de pe raza judeţului Hunedoara a inspectorilor de muncă au vizat un număr de 126 angajatori (32 în domeniul relaţiilor de muncă şi 94 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – S.S.M.). Totalul sancţiunilor aplicate a fost de 27 avertismente din care 10 pe linia relaţiilor de muncă şi 17 în domeniul SSM. Au fost dispuse 58 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Au fost controlaţi doi agenţi de muncă temporară ce prestau activitate pentru 11 beneficiari. Un lucru îmbucurător a fost că nu au fost depistate decât trei deficienţe minore şi pe cale de consecinţă nu s-au aplicat sancţiuni contravenţionale.
94 de controale au vizat prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2
Au fost soluţionate 21 de petiţii (14 în sfera relaţiilor de muncă şi 7 în domeniul SSM) fiind transmise răspunsurile aferente reclamanţilor în termenul legal de răspuns.
„Din totalul acţiunilor de control 94 de controale au vizat prevenirea răspândirii virusului SARS CoV 2. Au fost lăsate 17 măsuri pentru deficienţele constatate şi s-au aplicat tot atâtea avertismente pentru nerespectarea prevederilor legale aferente. Acţiunile de control vor continua pe parcursul tuturor zilelor săptămânii, indiferent de gradul de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire şi cu încadrarea în Programul propriu de acţiuni al ITM Hunedoara”, a declarat Adrian Bozdog, inspector șef al ITM Hunedoara.
Conștientizarea agenților de muncă
Obiectivele campaniei au vizat conştientizarea agenţilor de muncă temporară asupra respectării legislaţiei muncii, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către agenţii de muncă temporară şi a utilizatorilor a legislaţiei specifice, garantarea unui nivel adecvat de protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a salariaţilor detaşaţi în cadrul prestării serviciilor transnaţionale.
Actualitate
Incendiu la acoperișul unei case din satul Ormindea
Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Deva și Punctul de Lucru Băița au intervenit, sâmbătă după – amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din satul Ormindea, comuna Băița.
“Pentru a asigura ajutor medical calificat, dacă situația ar fi impus-o, la intervenție a fost direcționată și o ambulanță SMURD. La sosirea pompierilor, ardea acoperișul casei, în zona hornului, astfel că s-a intervenit de urgență pentru localizarea incendiului, astfel încât flăcările să nu afecteze o suprafață mai mare a casei. La evaluarea pagubelor, după lichidarea incendiului și finalizarea intervenției, s-a constatat că a ars o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați din acoperișul cu structură de lemn, acoperit cu țiglă. Nicio persoană nu a fost rănită. Cauza probabila a incendiului a fost focul lăsat nesupravegheat, în afumătoarea amplasată la mică distanță de casă”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.
Sursa: ISU Hunedoara
Actualitate
Registrul Agricol – termene înregistrare: Devenii care au în proprietate terenuri agricole sau silvice și utilaje, obligați să le declare
Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. în municipiul Deva, au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva (Bld. 1 Decembrie, nr.16 A, camera 9, parter), în vederea înscrierii acestora în registrul agricol, au informat reprezentanții administrației publice locale.
Potrivit Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2024-2029 și a Ordonanței Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, termenele la care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol sunt următoarele:
5 ianuarie – 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile cu destinația de locuință, construcțiile-anexă și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale din gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale deținute, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții ori sacrificării animalelor sau a altor intrări-ieșiri;
1 mai – 31 mai, pentru datele privind categoria de folosință a terenului, suprafețele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
“În cazul persoanelor fizice sau juridice înregistrate în Registrul agricol, care nu fac declarațiile în termenele prevăzute mai sus, se consideră că nu au intervenit niciun fel de modificări, fapt pentru care în registrul agricol se reportează din oficiu datele din anul precedent. Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declarației date pe proprie răspundere de către capul gospodăriei sau, în absența acestuia, de către un alt membru al gospodăriei și a înscrisurilor doveditoare”, se arată într-un comunicat al Compartimentului Registrul Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva.
Persoanele care nu declară la termenele stabilite sunt pasibile de sancțiuni. „Potrivit art. 20 alin. 1 lit. c) din Ordonanța Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, nedeclararea, la termenele stabilite și în forma solicitată, a datelor care fac obiectul registrului agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă: între 100 lei și 500 lei, în cazul persoanelor fizice; între 300 lei și 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice”, se mai arată în același comunicat.
Actualitate
11 persoane urmărite internațional, aduse în țară de polițiști. Printre acestea, și un bărbat din județul Hunedoara
Poliţia Română a adus în ţară 11 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau de arestare preventivă, precum şi sentinţe penale. Printre acestea se află și un bărbat din județul Hunedoara, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de doi ani, pentru infracțiuni rutiere, aduse din Germania.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost adus în ţară un bărbat, de 33 de ani, din Vaslui, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta a fost escortat din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 20 de ani, din Iaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Judecătoria Paşcani, pe numele său, o sentinţă penală. A fost adus un bărbat, de 25 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, având emis, pe numele său, de către Judecătoria Constanţa, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 2 luni. Totodată, a fost adus în ţară o persoană, de 28 de ani, din Vaslui, urmărită internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Aceasta a fost adusă din Germania, având emis de către Judecătoria Huşi, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 7 luni.
Un tânăr, de 18 de ani, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, a fost adus în ţară, din Italia. Acesta avea emis, pe numele său, de către Judecătoria Călăraşi, un mandat de arestare preventivă. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 40 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Judecătoria Constanţa, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 5 luni.
A fost adus un bărbat, de 46 de ani, din Hunedoara, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Germania, având emis, pe numele său, de către Judecătoria Orăştie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani. Totodată, a fost adus în ţară un bărbat, de 29 de ani, din Iaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, într-un penitenciar, în scopul folosirii de către deţinuţi, în forma continuată. Acesta a fost adus din Italia, având emis de către Judecătoria Roman, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an.
Un bărbat, de 27 de ani, din Suceava, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost adus în ţară, din Ţările de Jos. Acesta avea emis, pe numele său, de către Judecătoria Gura Humorului, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 37 de ani, din Bucureşti, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Belgia, având emis, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni. A fost adusă o femeie, de 37 de ani, din Bucureşti, urmărită internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Aceasta a fost adusă din Ţările de Jos, având emis, pe numele ei, de către Tribunalul Ilfov, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 ani.
“Persoanele în cauză au fost introduse în unităţi de detenţie, în vederea executării mandatelor, respectiv a sentinţelor penale”, a informat IGPR.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Cod galben de vânt și viscol la munte
-
Actualitatecu 3 zile in urma
O fabrică de componente din plastic pentru industria auto se construiește la Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tarife majorate, de la 1 ianuarie. Cât de scumpă este apa și canalizarea la Deva, comparativ cu alte zone din țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Casa Județeană de Pensii, anunț pentru cei care primesc pensiile pe carduri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Percheziții în trei județe, printre care și Hunedoara, într-un dosar de proxenetism. Mai multe tinere ar fi fost racolate pentru practicarea prostituției
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Accident pe trecerea de pietoni. O femeie și un minor au fost răniți
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Un bărbat de 60 de ani, reținut pentru violență în familie, după ce și-ar fi agresat partenera de viață
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Camere fixe pentru verificarea rovinietei, nu a vitezei. Confuzie, în mediul online