Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Șapte medalii de aur și un premiu de excelență pentru INSEMEX Petroșani

Publicat

pe

În perioada 13 – 15 iunie 2024, la Timișoara, a avut loc cea de-a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia”. Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș.

Au participat inventatori din România, Franţa, Italia și alte țări ale Uniunii Europene, cercetători, reprezentanți ai universităților și companii. Reprezentanții INSEMEX Petroșani au primit șapte medalii de aur și un premiu de excelență. Aproape 300 de invenții din peste 20 de domenii au fost prezentate, inclusiv alimentație, mediu, medicină, arhitectură, mecanică, informatică, construcții, agricultură, horticultură, sport și muzică.

”În perioada 13 – 15 iunie 2024, a avut loc la Timisoara cea de a X-a ediție a Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia”, organizată de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș. Inventatori din România, Franţa, Italia și alte ţări ale Uniunii Europene, cercetători, reprezentanți ai universităților din țară și companii au fost prezenți la cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”. Evenimentul a adus la un loc aproape 300 de invenţii din peste 20 de domenii precum alimentație, mediu, medicină, arhitectură, mecanică, informatică, construcții, agricultură, horticultură, sport sau muzică. Evenimentul a avut loc in incinta Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș. Aceasta este cea de-a doua ediţie a Salonului organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) „Regele Mihai I” din Timişoara în colaborare cu SIB, reuşind să aducă la eveniment, pentru prima dată, inventatori din Franţa, Italia şi din alte ţări ale Uniunii Europene. Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu o serie de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un numar impresionant de 7 medalii de aur si un premiu de excelenta. Salonul este un eveniment științific devenit un brand al orașului Timișoara, care, anul acesta împlinește 10 ani și celebrează cercetarea, inventica și demonstrează că rezultatul colaborării reprezintă un flux permanent și reciproc de informație, noutate și progress”, informează reprezentanții INSEMEX Petroșani.

FOTO: FACEBOOK INSEMEX

Actualitate

Elevii de la „RobotX” Hunedoara, felicitați de Dumitru Prunariu, unicul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic

Publicat

pe

Redactat de

Cosmonautul Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic, i-a felicitat pe elevii de la “RobotX” Hunedoara, pentru realizările lor deosebite, prin intermediul unui mesaj video.

Apreciatul astronaut le-a dorit genialilor elevi hunedoreni să ajungă și ei în Cosmos.

“Vreau să-i felicit pe elevii de la cercul de robotică “RobotX”, de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, pentru realizările lor deosebite. Vă doresc să ajungeți și voi în Cosmos, așa cum am ajuns și eu”, le-a transmis cosmonautul Dumitru Prunariu.

Impresionați de mesajul celebrului astronaut

Elevii de la „RobotX” Hunedoara au primit, cu multă emoție și recunoștință, mesajul de la unicul astronaut român care a călătorit în spațiul cosmic. “Suntem copleșiți de emoție și recunoștință după ce am primit un mesaj video special de la însuși Dorin Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a ajuns în Cosmos! Cuvintele dumnealui de încurajare și felicitare pentru rezultatele muncii noastre ne motivează și mai mult să continuăm să visăm măreț și să ne străduim să ajungem și noi printre stele. Vă mulțumim din suflet, Domnule Prunariu, pentru că ne inspirați și pentru că ne-ați arătat că și românii pot cuceri spațiul cosmic! Sunteți un model pentru noi toți! Mulțumiri Rotary Club Hunedoara, în special domnului Ovidiu Șerdean, care ne-a facilitat comunicarea cu domnul Dorin Dumitru Prunariu”, au scris, pe pagina lor de pe rețeaua de socializare, elevii de la „RobotX” Hunedoara.

Advertisement

Elevii de la „RobotX” Hunedoara, îndrumați de reputatul profesor Mircea Nistor, sunt cunoscuți pentru rezultatele lor impresionante. Pe lângă proiectarea de roboți, cu ajutorul cărora au câștigat numeroase premii la competiții naționale și mondiale, ei au mai realizat și programe informatice care au rulat pe Stația Spațială Internațională.

Citeste mai mult ...

Actualitate

ISU Hunedoara: Sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara reamintesc câteva măsuri de siguranță pentru cei care, în aceste zile, cu temperaturi ridicate, aleg să își petreacă timpul liber în apropierea cursurile de apă.

“Având în vedere prognoza meteorologică, potrivit căreia, în aceste zile, vremea în județul nostru este caniculară, vă reamintim câteva măsuri de siguranță în cazul în care mergeți la scăldat:

frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;

Advertisement

nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;

nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Advertisement

Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare; 112 – numărul unic pentru situații de urgență”, transmit reprezentanții ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Evenimentele rutiere pot fi evitate dacă sunt respectate regulile de circulație

Publicat

pe

Redactat de

Drumurile județului Hunedoara sunt din ce în ce mai aglomerate. Astfel se produc o serie de evenimente rutiere care se soldează de multe ori și cu victime.

În acest sens polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

”Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumați alcool/substanțe interzise și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free. Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate