Connect with us
Data: 29/10/2024
.

Actualitate

Copilă de 1 an și 8 luni din Deva a căzut de la etajul 9

Publicat

pe

Update2:

Astăzi, în jurul orei 10.00, Poliția Municipiului Deva fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că o minoră în vârstă de un an și opt luni ar fi căzut accidental de la etajul nouă al unui bloc din municipiul Deva, într-un moment de neatenție al părinților.

Fetița a fost preluată de un echipaj medical și transportată la U.P.U Deva în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor în care a survenit acest incident.

Update:
Fetița are cord, adică resuscitarea a reușit. Este investigată medical pentru a stabili toate leziunile suferite.
Copilă de 1 an și 8 luni a căzut de la etajul 9, în Deva.

Astăzi, la ora 10:00, pe numărul de urgență 112 se anunță că în localitatea Deva, pe strada Pescarilor, în fața unui bloc turn este un copil posibil căzut de la înălțime.

La fața locului se trimite echipajul cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara care găsește o minoră de 1 an și 8luni, cu multiple traumatisme, aflată în stop cardio respirator. Se inițiază manevrele de resuscitare. Cazul se preia și se transporta de urgență, cu manevrele de resuscitare în curs la UPU Deva, unde se continuă resuscitarea, transmite SAJ Hunedoara.

Din datele primite de la coordonarea dispeceratului integrat, minora ar fi căzut de la etajul 9 al blocului turn în fața căruia a fost găsită.

Advertisement

Actualitate

Final de tur cu remize albe pentru hunedorenele din Liga 3

Publicat

pe

Redactat de

Liga 3 de fotbal a ajuns la finalul turului sezonului regular. Cele două echipe din județul Hunedoara care evoluează în acest eșalon, Jiul Petroșani și Minerul Lupeni, au remizat în etapa a IX-a.

Minerul, pe loc de play-off

Primii care au intrat pe gazon au fost cei de la Minerul Lupeni, echipă care activează în seria 9. Trupa din Vale a avut o deplasare dificilă, jucând pe terenul liderului, CSC Peciu Nou, dar s-a descurcat bine. Băieții de la Minerul au remizat, scor 0-0 în deplasarea din Timiș și rămân pe poziție de play-off, pe patru, cu 16 puncte, în vreme ce CSC Peciu Nou (20 de puncte) își păstrează prima poziție. Echipa din Lupeni a pierdut un loc în clasament, formația care ocupă acum poziția a treia, SCS Ghiroda, având mai multe goluri înscrise, după ce s-a impus, cu 2-1, în deplasarea de la Viitorul Arad (11 puncte), echipa învinsă coborând pe 7 în ierarhie. Pe poziția a doua se menține Progresul Pecica, cu 17 puncte, deși a pierdut, surprinzător, cu 2-1, pe terenul ultimei clasate, Gloria Cermei (6 puncte și golaveraj – 10). De altfel, ultimele trei clasate au, fiecare, 6 puncte, fiind despărțite de golaveraj. Pe penultimul loc este Timișul Șag ( – 9), după ce a pierdut, cu 1-0, la Poli Timișoara, echipă ce a urcat pe 6, cu 13 puncte. Locul 8, antepenultimul, este ocupat de Avântul Periam ( – 8), care a fost învinsă, cu 1-0, în deplasarea de la Lotus Felix, a cincea clasată cu 15 puncte, la doar unul singur de play-off.

Lupeniul începe returul în deplasare

În etapa a zezcea, prima a returului din sezonul regular, Minerul Lupeni va juca în deplasare, la Poli Timișoara, meciul din tur, din runda de debut a campionatului, încheindu-se la egalitate, scor 2-2. Runda mai programează și confruntarea dintre primele două clasate, CSC Peciu Nou și Progresul Pecica. Mai sunt două meciuri care îi interesează pe cei de la Lupeni, respectiv Avântul Periam – CSC Ghiroda și Gloria Cermei – Lotus Felix, iar întâlnirea Viitorul Arad – Timișul Șag nu are implicații în partea superioară a clasamentului.

Advertisement

Jiul, fără victorie pe teren propriu

În seria 8 Jiul Petroșani a jucat acasă cu Gilortul Târgu Cărbunești, iar partida s-a încheiat 0-0. Astfel, petroșănenii încheie turul pe poziția a opta, antepenultima, cu 8 puncte, nereușind nicio victorie pe teren propriu până acum, iar adversarii lor rămân pe 7, cu 10 puncte. În spatele Jiului, cu 5 puncte, rămâne Spareta Horezu, care a pierdut, cu 3-1, meciul de acasă cu cea de-a treia clasată, Speed Bradu (15 puncte). Ultima clasată este tot Aro Câmpulung (4 puncte), chiar dacă a reușit un 0-0 în deplasarea de la locul patru, Vulturii Fărcășești (13 puncte). Trecând la partea superioară a ierarhiei, liderii rămân, cu 21 de puncte, cei de la SCM Râmnicu Vâlcea, după egalul, 1-1, de la Unirea Bascov, echipa din Argeș urcând, după această remiză, pe 5, cu 12 puncte și golaveraj + 3. Pe locul 2 se menține ACSO Filiași, cu 18 puncte, doljenii câștigând, acasă, cu 5-1, meciul cu Viitorul Dăești, rezultat care coboară echipa din Vâlcea pe poziția a șasea, cu 12 puncte și golaveraj – 7.

Liderul vine la Petroșani

Etapa viitoare Jiul va primi vizita liderului, SCM Râmnicu Vâlcea, meciul tur jucat în județul vecin terminându-se cu 3-0 pentru oaspeții din weekend ai Petroșaniului. Celelalte meciuri ale rundei de debut a returului sezonului regular sunt Aro Câmpulung – Gilortul Târgu Cărbunești, Unirea Bascov – Speed Bradu, Sparta Horezu – Viitorul Dăești și ACSO Filiași – Vulturii Fărcășești.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România: Discuții cheie pentru bugetul 2025 și dezvoltarea regională

Publicat

pe

Redactat de

Asociația Municipiilor din România (AMR) a organizat Adunarea Generală a membrilor, unde oficiali din administrațiile publice locale și reprezentanți guvernamentali s-au reunit pentru a dezbate probleme financiare și de dezvoltare regională esențiale pentru anul 2025.

La eveniment a fost prezent și ministrul Finanțelor, Marcel-Ioan Boloș, care a subliniat importanța unei colaborări strânse între administrațiile locale și Guvern pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare.

Pe agenda de discuții s-au aflat aspecte esențiale, precum respectarea calendarului de aprobare a Bugetului de Stat pentru anul 2025. AMR a făcut un apel pentru transmiterea acestui buget către Parlament și aprobarea sa până la 1 decembrie 2024, pentru a oferi administrațiilor publice locale predictibilitate în alocarea fondurilor necesare funcționării.

Alte puncte de discuție au inclus situația sumelor nerecuperate de către administrațiile locale din cauza prevederilor din bugetul de stat din 2024 și necesitatea unei alocări clare pentru cheltuielile sociale.

În domeniul dezvoltării regionale, participanții au discutat despre actualizarea legislației privind zonele metropolitane, cu scopul de a impulsiona dezvoltarea regională. De asemenea, a fost propusă promovarea unor modificări legislative care să faciliteze funcționarea, finanțarea și managementul consorțiilor administrative, în vederea eficientizării colaborării între unitățile teritoriale.

În cadrul Adunării Generale, membrii AMR au aprobat raportul de activitate al Asociației pentru perioada 2020-2023, precum și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2025, stabilind astfel direcțiile de acțiune pentru anul următor.

Advertisement

FOTO: FACEBOOK AMR-ASOCIAȚIA MUNICIPIILOR DIN ROMÂNIA

Citeste mai mult ...

Actualitate

2026, Anul Omagial al pastorației familiei creștine și Anul Comemorativ al sfintelor femei din calendar

Publicat

pe

Redactat de

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, și-a exprimat aprecierea față de decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a desemna anul 2026 drept Anul Omagial al Pastorației Familiei Creștine și Anul Comemorativ al Sfintelor Femei din calendar.

Natalia Intotero a salutat această inițiativă, subliniind că ea reprezintă „o recunoaștere profundă a valorilor fundamentale ale familiei și a contribuției femeilor la viața spirituală și culturală a comunității creștine.”

”Salut cu deosebită apreciere decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a declara anul 2026 drept Anul Omagial al pastorației familiei creștine și Anul Comemorativ al sfintelor femei din calendar (mironosițe, mucenițe, cuvioase, soții și mame). Această hotărâre este o recunoaștere profundă a valorilor fundamentale ale familiei și a contribuției femeilor, de-a lungul veacurilor, la viața spirituală și culturală a comunității creștine. Consider această inițiativă o oportunitate deosebită de a promova respectul pentru familie și de a sublinia importanța rolului esențial al femeilor în societatea noastră. Este remarcabil cum, prin desemnarea anului 2025 ca Anul copilului în România, și a anului 2026 ca Anul Omagial al pastorației familiei creștine, reușim să creăm o continuitate tematică, care sper să aducă un sprijin concret și un respect crescut pentru familiile din România. De asemenea, îmi exprim mulțumirile față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și întregului Sfânt Sinod pentru susținerea constantă a familiei, acest pilon al identității noastre și fundament al unei societăți sănătoase și unite”, spune Natalia Intotero ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Ministrul a evidențiat importanța acestei decizii, considerând-o o oportunitate de a promova respectul pentru familie și de a sublinia rolul esențial pe care femeile l-au avut și continuă să-l aibă în societate.

De asemenea, Natalia Intotero a subliniat continuitatea tematică generată de desemnarea anului 2025 ca Anul Copilului și a anului 2026 ca Anul Omagial al Familiei Creștine, exprimându-și speranța că aceste inițiative vor aduce un sprijin concret familiilor din România și un respect crescut față de valorile familiale.

FOTO: FACEBOOK NATALIA INTOTERO

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate