Connect with us
Data: 19/11/2024
.

Actualitate

Peste o sută de câini și pisici, sterilizați gratuit în cadrul unei campanii, la Liceul „Aurel Vlaicu” din Orăștie. Elevi și profesori, printre voluntari

Publicat

pe

Peste o sută de câini și pisici au fost sterilizați gratuit în cadrul unei campanii găzduită, zilele trecute, de Liceul „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Blănoși, mai mici și mai mari, au fost aduși în curtea instituției de învățământ, acolo unde o echipă de medici veterinari și voluntari a fost prezentă.

 

Campania, organizată prin intermediul Asociației “Nomad Vet” și a medicului Cornel Stoenescu, a fost un succes.

“Liceul “Aurel Vlaicu”, gazda unei campanii de sterilizare a peste 100 de câini și pisici. Noi, la Vlaicu, vrem să fim mai mult decât o școală, vrem să fim un nucleu de fapte bune de la care să se răspândească în Orăștie planuri, inițiative și angajament. Am fost bucuroși și mândri să găzduim în această perioadă la liceu o campanie de sterilizare care poposește a patra oară în Orăștie. Numărul de câini și pisici supuse sterilizării de Asociația NOMAD VET, de medicul Cornel Stoenescu și de echipa inimoasă, la noi în oraș, este de ordinul a 400 de animale. Sunt singurii care au organizat vreodată sterilizări gratuite în Orăștie”, spune Adriana Chira, directorul Liceului „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Advertisement

În cadrul acestei campanii, s-au realizat 105 sterilizări, 105 deparazitări, peste 50 de microcipări și 50 de carnete de sanatate, iar alături de echipa medicală s-au aflat și voluntari – elevi și cadre didactice mari iubitoare de animale.

„Elevii voluntari: Ariana Berian, Ana Cocu,Georgiana Cristeiu, Diana Părău, Iulia Nicola, Diana Gridan, Antonia Gridan, Andra Popa, Ana Popovici și Laurențiu Ciolocoi au învatat de la medicul Cornel Stoenescu despre sterilizare, despre deparazitare, despre microcipare, dar mai ales despre empatie și dragoste pentru animale. Alături de elevii noștri au fost și două cadre didactice mari iubitoare de animale și suținătoare ale campaniilor de ocrotire ale acestora, prof. Medrea Simona și prof. Tegla Mariana. Echipa orăștiană din jurul medicului Cornel Stoenescu a fost formată din Simona Clenciu, Georgina Schmidt, Alina Medrea, Adriana Enache, Vasile Budusan, Camelia Cîndea. Toți aceștia luptă zi de zi pe frontul salvării animalelor fără stăpân, de la cei mai mici pui, inclusiv aruncati la gunoi. Tot ei hrănesc câini și pisici, uneori și cu seringa, îi tratează de boli, îi protejează de frig și căldură și îi ocrotesc. Toată această echipă eroină merită admirația și respectul nostru. La finalul campaniei știm tot mai pronunțat că: sterilizarea este singura metoda care stopează înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor! Mulțumim Centrului de Formare Inițială și Continuă al MAI din Orăștie pentru oferirea unui echipament esențial! Mereu am spus: Suntem toți copiii acestui Pământ! ”, a transmis Adriana Chira, directorul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie.

 

Sursa foto: Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie

 

Actualitate

Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale, dar cea mai importantă resursă a acestui județ este resursa umană.

Către oamenii din acest județ, către fiecare cetățean se îndreaptă preocupările și întreaga atenție a candidaților Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare și prezidențiale. Dezvoltarea trebuie să fie unitară și nu mai trebuie să existe decalaje majore între zonele urbane și zonele rurale.

Iar în acest sens, Partidul Național Liberal vine cu un Pact pentru Satul Românesc, aplicabile cu mult succes în județul Hunedoara.

Regiunile rurale din România acoperă 87% din teritoriul țării, pe care locuiește 44% din populație. Este un areal divers, cu niveluri de dezvoltare diferite, cu particularități socio-economice și tendințe demografice. Această diversitate reprezintă una dintre cele mai bogate resurse ale României, de o importanță vitală pentru viitorul țării. Iar reprezentanții PNL au identificat soluțiile  ce vor asigura stabilitatea celei mai importante resurse pentru fermieri: apa. În județul Hunedoara și, deopotrivă, la nivel național, acest Pact pentru Satul Românesc este viabil și pentru implementarea lui se vor zbate parlamentarii liberali care îi vor reprezenta pe oameni.

Planurile PNL includ o dezvoltare accelerată pentru satul românesc, care să pornească de la o infrastructură modernă de transport, să ofere acces deplin la toate utilitățile, să înființeze centre de procesare aproape de zonele de producție, dar și oferirea de stimulente pentru agricultura ecologică.

Advertisement

Satul românesc are cu adevărat nevoie de un asemenea Pact pentru a răspunde tendințelor și provocărilor generate de globalizare, urbanizare arhitecturală, de lipsa oportunităților sociale și economice, depopulare și îmbătrânire. 

Votează PNL la alegerile parlamentare pentru a asigura satului românesc șansa la dezvoltare!

Partidul Național Liberal Filiala Huneedoara

CMF 11240002

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Început de mandat cu vești bune din comuna Orăștioara de Sus

Publicat

pe

Redactat de

Situată în Munții Orăștiei, comuna Orăștioara de Sus are o populație de peste 2.000 de locuitori, fiind considerată o așezare rurală de dimensiuni medii la această categorie din județul Hunedoara. Comuna are o suprafață de aproape 23.000 de hectare, ceea ce înseamnă o întindere foarte mare, și are în componență opt sate, respectiv Bucium, Costești, Costești – Deal, Grădiștea de Munte, Ludeștii de Jos, Ludeștii de Sus, Ocolișu Mic și localitatea de reședință, Orăștioara de Sus.

Au depus jurământul

Comuna Orăștioara de Sus este una plină de vestigii istorice, pe raza sa aflându-se trei dintre cele șase Cetăți Dacice incluse în Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. Mai exact, pe raza comunei întâlnim reședința regală a Statului Dac, cetatea Sarmizegetusa Regia, din satul Grădiștea de Munte, care face parte din patrimoniul UNESCO, acolo mai fiind și un castru roman, precum și mai multe situri arheologice. Celelalte două cetăți din patrimoniul UNESCO, Blidaru și Cetățuie, se află pe teritoriul satului Costești, tot aici mai aflându-se și o fortificație dacică. De asemenea, în comună mai avem și alte vestigii istorice de factură dacică și romană. Astfel, la Ocolișu Mic este o fortificație dacică, iar la Bucium și Costești – Deal sunt castre romane, la fel ca și în locurile numite Comărnicel, Muncel – Godeanu și Dealul Șesului. Și aici aleșii locali au depus jurământul și și-au început activitatea din legislatura 2024 – 2028, printre aceștia fiind și Vasile Marian Inășescu, care a intrat în cel de-al patrulea său mandat de primar al comunei Orăștioara de Sus. Am depus, cu mândrie și emoție, în același timp, jurământul pentru al patrulea mandat de primar al comunei Orăștioara de Sus. Le mulțumesc celor care m-au votat, dându-mi, din nou, încrederea lor. De asemenea, respect decizia celor care nu m-au votat și îi asigur că voi fi primarul tuturor cetățenilor din comună și îi voi reprezenta cu onestitate și deschidere. Nu avem o majoritate bine definită în Consiliul Local, un mandat nefiind, încă alocat, dar îmi doresc să colaboreze cu toți membrii legislativului din Orăștioara de Sus, pentru a ne atinge țelul comun pe care cred că îl au cu toții, acela de dezvoltare a comunei. Vă asigur că împreună vom construi un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Vasile Marian Inășescu, primarul comunei hunedorene Orăștioara de Sus.

Investiție implementată

Noul mandat a început cu o veste bună, legată de unitățile de învățământ. „Pe raza comunei avem unități de învățământ, respectiv școli gimnaziale sau primare și grădinițe, la Orăștioara de Sus, Bucium, Ludeștii de Jos, Costești și Ocolișu Mic. Pentru acestea am avut o finanțare, în valoare de 200.000 de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 – Fondul social, pentru realizări de modernizări și dotări la patru grădinițe, patru școli primare, o școală gimnazială, o școală de sport și la terenurile aferente acestora, iar această investiție a fost implementată”, a spus primarl Vasile Marian Inășescu.

Facilități fiscale

Administrația din Orăștioara de Sus mai vine cu o veste bună pentru contribuabilii din comună. În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului 107/2024 se instituie unele facilități fiscale și se aprobă procedura de anulare a acesoriilor și majorărilor aferente obligaților bugetare principale până la data de 31.08.2024 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabili, persoane fizice și juridice. Aceștia pot achita impozitele și taxele restante până la data de 25.11.2024, perioadă în care vor beneficia de toate reducerile prevăzute în actul normativ mai sus menționat. Precizez că anularea majorărilor și accesoriilor se aplică doar contribuabililor care achita debitele integral”, a transmis primarul comunei hunedorene Orăștioara de Sus, Vasile Marian Inășescu.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Omule, fii bun!”, spectacol caritabil la Hunedoara, pentru Tudor și Rareș. Cei doi micuți se confruntă cu grave probleme de sănătate

Publicat

pe

Redactat de

Un spectacol caritabil va avea loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul Hunedoara. Evenimentul, intitulat „Omule, fii bun!”, este organizat pentru doi copilași care se confruntă cu grave probleme de sănătate.

Spectacolul se va desfășura luni, 25 noiembrie, de la ora 17:30, hunedorenii fiind invitați să participe în număr cât mai mare. “Tudor și Rareș, din nefericire, se confruntă cu grave probleme de sănătate. Haideți ca împreună să îi ajutăm pe părinții lor să achite costurile operațiilor necesare pentru ca ei să sufere cât mai puțin și anumite dureri să fie mai mici. Aceste operații îi vor ajuta să se apropie de independență. Spectacolul va fi susținut de: Clubul de Dans Sportiv Caffe Latino, Frankii (solist vocal), Andrei Arhip(recital la pianină), Bodochi Andreea și Robert (recital la violoncel), 5 elevi de la Școala de Muzică din Hunedoara, etc. Seara se va încheia cu prestațiile cunoscuților: Nicu Bendea (stand-up), George Mesaroș (stand-up) și Traian Dobra (stand-up). Vă așteptăm în număr cât mai mare!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Comandat de PNL, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 1124002

Comandat de UCRR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240028

Comandat de AUR-Hunedoara, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240014

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

INFORMARE

Această informare este efectuată de:

SC VIVA CONSTRUCT SRL, cu sediul în mun. Deva, str. Depozitelor, nr. 2B, județul Hunedoara, intenționează să obțină Avizul de Gospodărire a Apelor, conform Legii Apelor nr. 107/1996 cu modificările ulterioare, pentru obiectivul: EXPLOATARE AGREGATE MINERALE CU REFACERE TEREN NATURAL, PERIMETRUL VIVA 1, SAT SĂULEȘTI, ORAȘ SIMERIA, JUD. HUNEDOARA., identificat cu CF nr. 201239, 201240 Simeria.

 

Ca rezultat al acestei măsuri se vor produce următoarele:

Se vor exploata agregate minerale (nisip, pietriș), din terasa râului Mureș, pe raza satului Săulești, oraș Simeria, județul Hunedoara. La finalul exploatării resurselor minerale, terenul va fi adus la starea inițială.

Persoanele care doresc să obțină informații suplimentare sau care intenționează să transmită observații, sugestii și recomandări se pot adresa solicitantului la adresa menționate începând cu data de 15.11.2024.

e-mail: mvs.mining.solutions@gmail.com., 0730 810 740

Prin reprezentant,

Pitea Nicolae Viorel

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate