Connect with us
Data: 01/12/2024
.

Actualitate

Campania „Tu decizi, depinde ce!”, ediţia a II-a

Publicat

pe

Elevi de şcoală primară din Petroşani au aflat de ce nu trebuie să consume droguri

Psihologi şi consilieri le-au explicat micuţilor ravagiile pe care le face fumatul, alcoolul şi drogurile 

Zeci de copii din clasele primare de la Şcoala „I.G Duca” din Petroşani au dialogat ieri pe tema drogurilor.

Elevii au participat la dezbateri chiar în sala de clasă

Elevii au participat la dezbateri chiar în sala de clasă

De la fumat la consumul de stupefiante, adevăratele flageluri care macină lumea adolescenţei, cei care le-au deschis minţile elevilor, au încercat să-i ademenească într-o lume mai bună, fără a avea senzaţia că sunt mai prejos.

 Discuţii şi filme despre realitate

 Elevii au aflat ce înseamnă dependenţa, cum să se ferească de ea şi mai ales cum să aleagă în viaţă un drum curat. Totul, graţie filmelor a căror protagonişti sunt copii de vârsta lor, care au trecut prin iadul dependenţelor. „Această campanie este una care constă în informarea copiilor cu privire la fumat, alcool şi droguri, pentru că toţi copiii sunt tentaţi. Sunt la pubertate şi tot ce e nou îi atrage, mai ales că în fiecare grup de prieteni există posibilitatea să găsim astfel de consumatori. E bine să ştie să aleagă corect. Noi ne bazăm pe cazuri concrete, discuţii, filme, pentru că e o discuţie liberă şi interactivă între copiii şi cei care vin să ne prezinte acest proiect”, a declarat Diana Iozsa, psiholog şcolar.

Advertisement

 Cool, dar fără dependenţe

Copiii au aflat de la un voluntar cum e să fii dependent. Ce înseamnă să te domine banala ţigară, sau cum poţi fi cool, dar fără să se numere printre cei care recurg la astfel de gesturi. „Este a doua ediţie a campaniei pe care am intitulat-o: „Tu decizi, depinde ce!”. Prima a fost anul trecut, iar acum suntem la a doua ediţie. Copiii sunt receptivi, lucrurile li se par interesante şi noi încercăm să le captăm atenţia folosind acest prilej de a-i implica pe fiecare în lecţie. Ei socotesc aceste lucruri ca şi lecţii de viaţă la care asistă şi mulţi se gândesc serios la problema dependenţelor şi iau decizii importante pentru ei”, a adăugat Ioan Triff, consilier pentru tineret.

Raportul naţional referitor la situaţia drogurilor pe anul 2012 evidenţiază un consum de stupefiante ridicat în rândul tinerilor. Studiul realizat în opt centre universitare din România demonstrează că studenţii consumă cel mai mult canabis (20,9 la sută) urmat de ecstasy, cocaină şi amfetamine. De asemenea, a crescut consumul substanţelor psihoactive la populaţia şcolarizată de 16 ani, prevalenţa fiind de 10 la sută faţă de 5 la sută în anul 2007.

Actualitate

Călin Petru Marian, după ce a votat: ”Să ne dea Dumnezeu înțelepciune”

Publicat

pe

Redactat de

În contextul alegerilor parlamentare, Călin Petru Marian a transmis un mesaj de mobilizare către cetățeni, subliniind importanța implicării la urne.

Călin Petru Marian, cunoscut pentru implicarea sa în proiectele locale, și-a exprimat speranța că votul său și al celorlalți hunedoreni va contribui la un viitor mai bun pentru comunitatea din Valea Jiului și pentru întreaga țară.

”Am votat pentru cetățenii din satul meu, Țebea, cetățenii din comuna Baia de Criș, cetățenii din județul Hunedoara, pentru viitorul cetățenilor din România. Dragii mei, haideți la vot. Să ne dea Dumnezeu înțelepciune”, a transmis Călin Petru Marian. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, după ce a votat: ”Am votat pentru un Parlament puternic, capabil să formeze un Guvern pe măsură”

Publicat

pe

Redactat de

În contextul alegerilor parlamentare din acest an, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a transmis un mesaj plin de speranță și responsabilitate.
Acesta a subliniat importanța unui Parlament puternic și a unui Guvern eficient, capabile să răspundă nevoilor și așteptărilor cetățenilor.
”La mulți ani, România! La mulți ani, români! Astăzi am votat pentru un Parlament puternic, capabil să formeze un Guvern pe măsură!
Parlamentul este locul unde se fac legile și unde se decide soarta poporului român. Acest for nu trebuie să fie tratat ca un maidan, așa cum s-a întâmplat, ci să reflecte valorile noastre europene și să demonstreze că înțelegem corect ce înseamnă libertatea.
Sper ca Parlamentul pe care l-am votat astăzi să îi respecte pe toți românii și să lucreze cu responsabilitate pentru binele țării!”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Proces electoral în siguranță: Măsurile MAI pentru județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat, pe timpul nopții, măsurile de protecție pentru cele 524 de secții de votare, constituite la nivelul județului Hunedoara, le-au predat, în această dimineață, președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, cu sigiliile intacte.

În ultimele 24 de ore, au fost primite 2 sesizări privind posibile incidente electorale, referitoare la continuarea propagandei electorale, acestea fiind în curs de verificare.

Pentru astăzi, la nivelul județului au fost luate măsuri pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme din punct de vedere al ordinii publice, așa cum și pe timpul campaniei electorale, datorită mobilizării efectivelor implicate, a fost menținut un climat normal de legalitate și siguranță publică.

La nivelul județului Hunedoara sunt mobilizați aproximativ 1.300 de polițiști, jandarmi, pompieri și lucrători din alte structuri, dintre care peste 1.000 asigură protecția secțiilor de vot.

Efectivele MAI vor acționa cu imparțialitate și respectarea cu strictețe a normelor legale în îndeplinirea misiunilor de astăzi, mai ales, în ceea ce privește verificările privind posibilele incidente electorale, indiferent de persoanele implicate.

Permiteți-mi să reamintesc o serie de contravenții și infracțiuni electorale:
• Persoana care votează fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.
• Aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cetățeanul care utilizează un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals.
• Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
• Nu intră în categoria bunurilor interzise, bunurile cu valoare simbolică, inscripționate cu însemnele unei formațiuni politice.
• Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
• Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, dar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.
• Persoana care refuză să se conformeze dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.
• Continuarea propagandei electorale, inclusiv pe rețelele de socializare, precum și sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă de la 4.500 la 10.000 de lei.

Advertisement

Atragem atenția asupra Deciziei BEC nr. 23D din 19.09.2024 care prevede că fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă.
Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, care în ziua votării se află în țară, pot vota în baza unuia dintre următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.
Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Hunedoara vine în sprijinul cetățenilor români care nu dețin documente de identitate valabile, asigurând program cu publicul până la ora 21.00. Același lucru este valabil și pentru celelalte servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor de pe raza județului.
La alegerile de astăzi, au dreptul să voteze cetățenii români care au peste 18 ani, precum și cei care, astăzi, împlinesc această vârstă.

Pe parcursul acestei zile, vom susține periodic declarații de presă cu privire la aspectele de interes referitoare la misiunile structurilor MAI în contextul procesului electoral.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE HUNEDOARA

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate