Connect with us
Data: 24/02/2025
.

Actualitate

Elevii nevoiaşi din Ilia au primit ghiozdane doldora de rechizite

Publicat

pe

Bucurie sinceră

Cadourile au fost făcute de membrii Asociaţiei „Steaua Cetăţii” din Deva

Membrii Asociaţiei „Steaua Cetăţii” sunt de trei ani alături de copiii din Ilia

Membrii Asociaţiei „Steaua Cetăţii” sunt de trei ani alături de copiii din Ilia

Noul an şcolar a început plin de speranţe pentru 20 de micuţi şcolari din satul Ilia. Aceştia au primit de la membrii Asociaţiei „Steaua Cetăţii” ghiozdane şi rechizitele necesare pentru a obţine rezultate cât mai bune la învăţătură. De altfel este al treilea an consecutiv în care oamenii de bine de la Deva oferă elevilor un strop de bucurie.

Sprijinul pentru copiii nevoiaşi din Ilia şi dorinţa ca aceştia să spere la o viaţă mai bună în viitor i-a făcut pe membrii Asociaţiei „Steaua Cetăţii” să fie alături de ei mai ales în momentele speciale şi de sărbătoare. Este al treilea an consecutiv când în prejma începerii şcolii membrii ONG-ului sprijină material un număr semnificativ de micuţi şcolari. „Încercăm pe cât se poate să aducem un zâmbet de bucurie pe feţele acestor sărmani elevi. În fiecare an de Paşti şi de Crăciun aducem cadouri micuţilor de aici, le-am organizat chiar şi o excursie gratuită la Târgu-Jiu unde am vizitat Casa memorială a lui Constantin Brâncuşi şi Mănăstirea Tismana. Pe de altă parte, este primul an în care oferim ajutoare din partea unui ONG, până acum, eram doar un grup de oameni inimoşi”, susţine vicepreşedintele Asociaţiei „Steaua Cetăţii”, Liviu Popescu.

Bucurie nemărginită pentru rechizite

Presedinte-ONGUn număr de 20 de elevi din clasa pregătitoare,întâia şi a II-a au beneficiat, ieri, de ghiozdanele şi rechizitele cadou. Majoritatea dintre aceştia începuse noul an şcolar cu rucsaci uzaţi şi unul-două caiete, care cu siguranţă nu le-ar fi ajuns până la vacanţă, astfel cadourile au fost considerate mană cerească. „Mă bucur foarte mult de ghiozdan şi mai ales de rechizite pentru că părinţii mei nu au avut de unde să îmi cumpere caiete şi penar. Dar cel mai mult îmi plac creioanele colorate şi abia aştept să începem cu doamna învăţătoare să facem lecţii. Eu când mă fac mare vreau să fiu doctoriţă sau asistentă medicală”, spune Maria, elevă în clasa întâi la şcoala din Ilia. La fel ca ea, şi ceilalţi copiii au descoperit fascinaţi şi plini de bucurie fiecare obiect găsit în ghiozdan şi le-au promis membrilor organizaţiei că vor lua numai note bune în semn de mulţumire. „Fericirea de pe chipurile acestor micuţi elevi sunt cea mai mare mulţumire pentru noi. De fiecare dată când venim la Ilia momentul revederii este plin de emoţie şi faptul că reuşim să îi sprijinim pentru a nu renunţa la şcoală este pentru noi cea mai mare împlinire”, susţine preşedintele asociaţiei, Eugen Micşa (foto mic).

Ajutor şi pe viitor

Advertisement

Acţiunile pe care le desfăşoară membrii Asociaţiei „Steaua Cetăţii” nu se rezumă doar la daruri în momente speciale şi de sărbători. De pildă, anul trecut au pus mână de la mână şi au amenajat un Centru de Zi la şcoala din Ilia, pe care l-au dotat cu calculatoare, televizor şi alte electronice. Acest spaţiu special amenajat a fost gândit ca un loc de recreere şi de petrecere a timpului liber pentru copiii cu o situaţie financiară precară. „În acest an intenţionăm ca, pe lângă cadouaşele pe care le aducem copiilor, să acordăm unui elev de excepţie care nu are posibilităţi financiare, o bursă de studiu. De atât timp, de când avem o relaţie cu elevii de la Ilia, am descoperit că sunt mulţi copii buni şi deştepţi, dar care nu au parte de susţinerea financiară necesară pentru a continua studiile. Astfel, noi vrem să investim într-un astfel de copil pentru a-i oferi şansa pe care o merită pentru un viitor mai bun”, a precizat preşedintele asociaţiei, Eugen Micşa.

 

 

Advertisement

Actualitate

Peste 230 de intervenții pentru pompierii ISU Hunedoara în weekend-ul trecut

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au fost solicitați în 235 de misiuni și intervenții în perioada 21 – 23 februarie 2025. Cele mai multe dintre acestea au vizat acordarea primului ajutor medical, stingerea incendiilor și sprijinirea comunității.

Intervenții medicale și incendii în locuințe

Echipajele SMURD au intervenit în 168 de cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgență, iar în 13 situații au oferit sprijin Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara. Pe lângă aceste misiuni, pompierii au fost solicitați pentru stingerea a opt incendii izbucnite la proprietăți private.

Unul dintre cele mai grave incidente s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în satul Poienița Tomii, comuna Cerbăl, unde o locuință a fost cuprinsă de flăcări din cauza jarului provenit de la sistemul de încălzire. Intervenția rapidă a pompierilor militari din Deva a împiedicat extinderea incendiului. Tot duminică, la orele după-amiezii, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Simeria, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric.

Zeci de hectare afectate de incendiile de vegetație

În cele trei zile, pompierii hunedoreni au intervenit pentru stingerea a 12 incendii de vegetație care au mistuit aproximativ 50 de hectare de teren. Cauza principală a acestor incendii a fost focul deschis în spații necontrolate.

Advertisement

Acțiuni pentru protejarea persoanelor fără adăpost

Pe lângă misiunile de stingere a incendiilor și intervențiile medicale, pompierii au efectuat 19 acțiuni de căutare a persoanelor fără adăpost, în contextul temperaturilor scăzute. De asemenea, s-au desfășurat 10 activități de recunoaștere în teren pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

Sprijin pentru comunitate

Salvatorii hunedoreni au participat și la cinci misiuni de sprijin în folosul comunității.

ISU Hunedoara reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a incendiilor și a utilizării responsabile a focului deschis. Pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, pregătiți să intervină pentru protejarea vieților și bunurilor.

Advertisement

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Restricții de circulație în Timiș și Arad pentru un convoi agabaritic

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara au anunțat impunerea unor restricții de circulație pe drumurile județene din Timiș și Arad din cauza tranzitului unui convoi agabaritic ce urmează a ajunge zilele viitoare la Mintia.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să respecte indicațiile autorităților pentru a evita blocajele și eventualele incidente în trafic. Deplasarea acestor transporturi speciale se realizează în conformitate cu avizele emise de autorități, iar traseul este monitorizat pentru a minimiza impactul asupra traficului.

DRDP Timișoara recomandă participanților la trafic să urmărească actualizările oficiale privind circulația și să aleagă rute alternative acolo unde este posibil.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Arcașul Marco Tănăsescu, de la SCM Deva, vicecampion continental

Publicat

pe

Redactat de

La Samsun, în Turcia, în perioada 17-23 februarie, s-a desfășurat cea de-a XXI-a ediției a Campionatelor Europene de tir cu arcul în sală. La competiția organizată pentru seniori și tineret U21, la diviziile Olimpic, Compound și Barebow, au participat peste 300 de arcași din 23 de țări, plus Atleți Neutri Autorizați (ANA), aici fiind vorba despre sportivi din Belarus și Rusia, care au participat individual.

Trei hunedoreni în Turcia

Printre țările participante s-a numărat și România, care a deplasat în Turcia o delegație compusă din 13 sportivi și patru antrenori. Printre aceștia au fost sportivul Marco Tănăsescu și antrenorul Gigi Pușcă, ambii de la SCM Deva, precum și un alt hunedorean, Viorel Hăbian, tehnician originar din Valea Jiului. Marco Tănăsescu a evoluat la tineret U21, la Olimpic, și a reușit o performanță deosebită, cucerind medalia de argint în concursul pe echipe, alături de Nectarios Condurache și Tamas Moreh. Arcașii români prezenți la Samsun au mai cucerit un titlul continental, prin Ciprian Baican (Barebow seniori), un argint european prin Florentina Bacin, Loredana Mogoș și Elena Topliceanu (Barebow echipe senioare) și o medalie de bronz, prin Ciprian Baican, Alexandru Koteles și Răzvan Rusov (Barebow echipe seniori).

România, pe locul al patrulea în Europa

Cu o medalie de aur, două de argint și una de bronz, România a ocupat poziția a patra pe națiuni, după Italia (10 aur, 4 argint, 6 bronz), Turcia (9, 9, 2) și Franța (1, 2, 3). Arcașii ANA, cu 2 medalii de aur și două de bronz, nu au intrat în clasamentul pe națiuni. Un titlu european a cucerit și Bulgaria, celelalte națiuni care au obținut medalii în Turcia fiind Islanda (0, 2, 3), Slovacia (0, 2, 0), Polonia și San Marino, ambele cu câte un argint, Danemarca (două medalii de bronz), Croația, Georgia și Moldova, toate cu câte o medalie de bronz.

Advertisement

Foto: Gigi Pușcă/Facebook
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate