Salvamontiștii din Straja i-au îndeplinit dorința unui hunedorean, cu probleme locomotorii, de a admira spectaculoasa priveliște din zona pârtiilor din stațiune, animate, în această perioadă, de schiori. Salvatorii montani au venit în sprijinul tânărului, imobilizat într-un scaun cu rotile, și l-au ajutat să ajungă până în zona pârtiilor de schi pentru a se bucura, atât cât se poate, de zăpadă, de aerul curat din zonă și de peisajul deosebit.

Un echipaj al Salvamont Straja l-a transportat pe tânăr, cu o șenilată, până pe „Platoul Soarelui”, un gest simplu, dar plin de umanitate. „Sunt lucruri mici, dar reprezintă bucurii mari pentru unii (…) Persoana respectivă și-a dorit să ajungă acolo, să vadă copiii, animația de pe pârtie, să se bucure de iarnă, de ce înseamnă activități pe zonele schiabile amenajate. Noi am făcut acest lucru din toată inima”, a declarat George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Gestul plin de umanitate al salvamontiștilor din Straja nu este singular. Aceștia mai derulează o acțiune și împreună cu „Salvați copiii” Hunedoara, în fiecare sfârșit de săptămână câte 10 micuți din cadrul organizației fiind învățați să schieze.
Aproximativ 2.000 de turiști se află, în prezent, în stațiunea montană Straja, iar în weekend se așteaptă un nou aflux de oameni. „Cu toate că, ne aflăm în timpul săptămânii, în stațiune sunt undeva la 2.000 de turiști. Funcționează patru instalații: Platoul Soarelui, Constantinescu, Mutu și Sfântu Gheorghe. Pe pârtia de sub telegondolă s-a reușit, în proporție de 85 la sută, în cursul zilei de astăzi, înzăpezirea cu prepararea de zăpadă artificială. (…) De vineri, mai mult ca sigur, va funcționa aproape tot domeniul schiabil, inclusiv pârtia de sub telegondolă, în afară de pârtia de sub Vârful Straja, unde din cauza chiciurii sau a depunerilor de zăpadă în zona înaltă, este aproape imposibilă punerea în funcțiune a instalației, cel puțin în acest moment”, a mai spus șeful Salvamont Straja, George Resiga.