Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Sport

Meciuri amicale pentru echipele din județ Deva test cu Cugirul, Hunedoara amical în familie

Publicat

pe

În acest weekend, divizionarele terțe din județul Hunedoara, au programate partide amicale, în vederea pregătirii returului Ligii 3 la fotbal.

Vineri, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul „Cetate 2”, CSM Deva, va întâlni formația CSO Cugir, ocupanta locului 2, în Seria 9 a Ligii 3.

De altfel, a devenit o tradiție ca în pauzele competiționale, cele două formații să se întâlnească în partide amicale, disputate fie pe stadionul de „sub” Cetate, fie pe cel din Cugir.

Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul comună Teliuc, CS Hunedoara va disputa un amical în familie, în compania celor de CS Hunedoara ÎI.

Hunedorenii trebuiau să dispute, sâmbătă, la aceeași oră, o partidă amicală în compania „lanternei roșii” din Liga 2, Pandurii Târgu Jiu, dar din cauza unui teren practicabil, gorjenii au anulat dispută.

 

Advertisement

Sursa – foto: arhiva Sorin Giurca/ Absport

Sport

Etapa clarificărilor în Liga 4 Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă și duminică se dispută meciurile etapei a XXI-a, penultima a sezonului regular, din Liga 4 de fotbal Hunedoara. Această rundă poate fi una a clarificărilor în ce privește în ce turnee vor juca echipele participante după încheierea sezonului regular.

Mai multe necunoscute

La finalul sezonului regular, primele patru clasate vor juca în Final Four, tur – retur, iar câștigătoarea acesteia va reprezenta județul Hunedoara în barajul de promovare în Liga 3, unde va întâlni câștigătoarea din Liga 4 Arad. Următoarele patru clasate vor evolua în play-off-ul pentru locurile 5-8, aceasta fiind mai mult o înfruntare a orgoliilor. În fine, ultimele patru clasate, locurile 9-12, vor evolua în play-out. Practic, mai trebuie decisă a patra participantă în Final Four, două echipe având șanse să ocupe acest ultim loc, dar și componența celorlalte două turnee, trei formații încercând să evite play-out-ul.

Orlea sau Deva?

Etapa a XXI-a programează cinci meciuri sâmbătă, și unul duminică, toate urmând a începe la ora 11:00. Cel mai interesant meci de sâmbătă, cel puțin pe hârtie, este cel dintre CSC Sântămăria Orlea și CSM 2 Deva, ocupantele locurilor 4 și 5. Gazdele, care au 40 de puncte, au nevoie de o remiză pentru a-și asigura, înainte de ultima etapă, prezența în Final Four, și au toate șansele să o facă, CSM 2 Deva (35 de puncte), netrecând printr-o perioadă prea fastă. Prima clasată, Aurul Brad, va juca, într-un derby cu tradiție, cu Dacia Orăștie, cu toate că echipa vizitatoare nu poate ajunge mai sus de play-off-ul pentru locurile 5-8, iar mai jos nu poate coborî. A doua clasată, Minerul Lupeni, la egalitate de puncte, 51, cu liderul, joacă un derby al orgoliilor locale cu “lanterna roșie”, Minerul Uricani, și este mare favorită, așteptând un pasd greșit al brădenilor.

Advertisement

Trei pentru un loc

Celelalte trei jocuri ale rundei sunt importante pentru stabilirea ierarhiei din partea inferioară. Sâmbătă, formația de pe locul 8, CSM Vulcan (19 puncte), joacă pe terenul penultimei clasate, Victoria Călan, un succes al trupei din Vale, posibil, de altfel, asigurându-i acesteia, în bună măsură, evitarea play-out-ului. Acest lucru este posibil pentru că formațiile care încearcă să scape de ultimele patru poziții au meciuri mai grele. Astfel, tot sâmbătă, Inter Petrila (locul 10, cu 16 puncte), joacă pe terenul celor de la Retezatul Hațeg, o formație care este sigură de prezența în play-off-ul pentru locurile 5-8 și pe al cărei teren se câștigă destul de greu. Duminică, în ultimul meci al etapei, la Crăciunești, Șoimul Băița (locul 9, cu 17 puncte), va primi vizita deținătoarei titlului, Gloria Geoagiu, a treia clasată în prezentă și cu participarea asigurată în Final Four, partida anunțându-se cel puțin dificilă pentru gazde. Ultima etapă a sezonului regular din Liga 4 de fotbal Hunedoara se va desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare.

Citeste mai mult ...

Sport

Corvinul – Voluntari, miercuri, de la ora 19:00

Publicat

pe

Redactat de

Federația Română de Fotbal a anunțat zilele și orele de desfășurare ale meciurilor din semifinalele Cupei României, care se dispută în manșă unică, pe terenul unei formații care a fost stabilită prin tragere la sorți, la începutul competiției.

Prima semifinală se va juca miercuri, 17 aprilie, de la ora 19:00, pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, unde echipa locală Corvinul, singura formație din Liga 2 ajunsă în această fază a competiției, va întâlni FC Voluntari, care evoluează în play-out-ul din primul eșalon. În cea de-a doua semifinală se vor întâlni alte echipe care joacă în play-out-ul din SuperLigă, Oțelul Galați și Universitatea Cluj, meciul urmând a se disputa joi, 18 aprilie, cu începere de la ora 20:30, în orașul de pe malurile Dunării.

Finala Cupei României la fotbal din acest an se va disputa la Sibiu, pe 15 mai.

Citeste mai mult ...

Sport

Liga 5: “Lanterna roșie” învinge liderul

Publicat

pe

Redactat de

Cele mai imprevizibile rezultate din fotbalul la nivel de seniori se înregistează, fără îndoială, în eșaloanele inferioare. Acest lucru este confirmat și de ultimele scoruri înregistrate în Liga 5 Hunedoara.

Scor stabilit la pauză

În aceste eșalon s-au disputat meciurile etapei a XIII-a, penultima a sezonului regular, una în care a stat Narcisa Sălașu de Sus. Un joc a fost decis la „masa verde”, Zarandu Crișcior – CS Ghelari 3-0, întrucât echipa vizitatoare s-a retras din campionat, iar două s-au jucat pe teren. Într-un derby al orgoliilor locale, ultima clasată, Unirea General Berthelot, a jucat, pe teren propriu, cu liderul DMO Răchitova. Deși este „lanternă roșie”, echipa gazdă s-a impus, cu 2-1, în fața primei clasate, scorul fiind stabilit încă din prima repriză. Cei de la Unirea au început bine jocul și au avut 2-0, prin punctele reușite de Adrian Kaizer (15) și Gabriel Bernat (19), în vreme ce DMO a reușit doar să reducă din handicap, prin Călin Hazulea (25). În ciua acestei victorii, Unirea Genberal Berthelot (10 puncte) rămâne pe ultimul loc, al șaptelea, retrasa CS Ghelari (11 puncte) fiind pe șase, iar DMO Răchitova (23 de puncte), chiar dacă a pierdut, își păstează prima poziție.

Schimbări pe podium

Cel de-al doilea meci disputat din această etapă a fost, și el, extrem de echilibrat. Față în față s-au aflat Real Sântandrei și Ponorul Vața, gazdele câștigând, în final cu 2-1. Ponorul a condus la pauză, prin golul lui Mădălin Feier (34), dar cei de la Real au întors rezultatul în partea secundă, prin „dubla” unui jucător intrat la începutul reprizei a doua, Alexandru Covaci (51 și 67). În urma acestei victorii Real Sântandrei urcă pe doi, cu 19 puncte, având, acum două „lungimi” în fața celei deăa treia clasate, Narcisa Sălașu de Sus, care, reamintim, a stat în această rundă. Cei de la Vața, cu 13 puncte, au coborât pe 5-0, iar pe patru a urcat Zarandu Crișcior (14 puncte), prin forfait-ul celor de la Ghelari.

Advertisement

Un tur suplimentar

Ponorul Vața este singura echipă cu 12 meciuri disputate și va sta în ultima etapă, care se va desfășura la finele acestei săptămâni. Vor sta și cei de la Sântandrei care, însă, vor câștiga, cu 3-0, meciul considerat în deplasare la Ghelari, iar meciurile care se vor disputa sunt Sălaș – Berthelot și DMO – Zarandu. După terminarea sezonului regular va fi organizat un tur suplimentar, cu șase participante, urmând a lipsi, logic, echipa de la Ghelari. Astfel, se vor mai juca cinci etape, conform repartizării date de tabela Berger, în funcție de locurile ocupate la finele sezonului regular.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate