Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Sport

Sondaj Servus Hunedoara: Miercuri,ora 20:45, eternul derby Dinamo – FCSB. Cine va câștiga?

Publicat

pe

Miercuri de la ora 20:45, se va disputa episodul cu numărul 180, din „Derby de România”, Dinamo – FCSB.

În clasament, FCSB este lideră, cu 45 de puncte, la un punct de CFR Cluj, iar Dinamo este pe locul 9, cu 25 de puncte la trei puncte distanță de ultimul loc de play-off, ocupat de Chindia.

Derby – ul se va disputa pe stadionul din Ștefan cel Mare, iar din cauza pandemiei de coroanvirus, partidă se va disputa fără spectatori.

Meciul va fi condus la „centru” de Sebastian Colțescu, cel care a provocat scandalul rasist la partida PSG – Basaksehir, din grupele Uefa Champions League.

În istoria Diviziei A, Dinamo a reuşit 49 de victorii, FCSB s-a impus de 44 de ori, iar alte 54 de meciuri s-au terminat la egalitate.

Advertisement

În meciul tur disputat pe Arena Națională, FCSB se impunea în fața celor de la Dinamo, cu scorul de 3 – 2.

În cazul unei victorii în fața celor de la FCSB, dinamoviștii vor avea o primă de 55.000 euro din partea DDB.

În încheiere vă adresez un sondaj în rândul vostru al cititorilor Servus Hunedoara, cine credeți că se va impune în marele derby: Dinamo sau FCSB.

Puteți răspunde prin comentarii atașate articolului.

 

Advertisement

Deva

“Cupa Cetății” la gimnastică aerobică

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din Deva va găzdui, în perioada 24 – 25 aprilie, cea de-a XXVI-a ediție a „Cupei Cetății” la gimnastică aerobică. Competiția este organizată, sub patronajul Federației Române de Gimnastică, de către LPS Cetate, iar printre participanți se vor număra și componenții lotului național de seniori al României.

La concurs vor participa 20 de echipe. Dintre acestea una este de peste hotare, fiind vorba despre SSS 1 Bălți (Republica Moldova), iar trei din județul Hunedoara, în afară de sportivii de la clubul organizator urmând a mai lua startul gimnaști legitimați la CSM Deva și la CSS Petroșani. La Deva vor mai evolua sportivi de la șase cluburi din București, respectiv Luisa Dedu, Double D, Viva Sport, Laura Cristache, UNEFS și Mădălina Barbu, patru din Constanța, adică Farul, CSȘ 1, ACSA și CSM, trei din Arad, fiind vorba despre Gymteam, CSM și Universitatea, precum și Gimnis și CSM, ambele din Iași, și Honey Bears Corbeanca (Ilfov).

Citeste mai mult ...

Sport

S-a încheiat sezonul regular din Liga 5

Publicat

pe

Redactat de

În Liga 5 de fotbal Hunedoara s-au jucat meciurile etapei a XIV-a, ultima a sezonului regular, în care a cincea clasată, Ponorul Vața (13 puncte) a stat. Tot în această rundă, Real Sântandrei, locul 2, cu 22 de puncte, a câștigat, cu 3-0, la „masa verde”, jocul considerat în deplasare la ultima clasată, CS Ghelari, formație care s-a retras din competiție.

Lideri rămân cei de la DMO Răchitova, cu 26 de puncte, care au învins, pe teren propriu, cu 5-2, pe Zarandu Crișcior, locul al patrulea, cu 14 puncte. În celălalt meci al etapei, într-un derby de Țara Hațegului, disputat la Râu Alb, Narcisa Sălașu de Sus și Unirea General Berthelot au remizat, scor 2-2. În urma acestui rezultat, Sălașul, cu 18 puncte, rămâne pe poziția a treia, Berthelot, care are 11 puncte, au urcat pe șase. Cele șase formații vor juca un tur suplimentar, programul urmând a fi anunțat, în curând, de către Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, organizatoarea competiției.

Citeste mai mult ...

Sport

Liga 4. Cine câștigă sezonul regular?

Publicat

pe

Redactat de

 

Puține lucruri au mai rămas de lămurit înaintea disputării ultimei etape a sezonului regular din Liga 4 Hunedoara. Practic, singurele necunoscute sunt câștigătoarea sezonului regular și formația care va evita participarea în play-out-ul pentru ultimele patru locuri.

Bradul și Lupeniul, umăr la umăr

Pe primele două locuri rămân, în continuare, la egalitate de puncte, 54, Aurul Brad și Minerul Lupeni, trupa din nordul județului Hunedoara având golaverajul de partea sa. În etapa a XXI-a, penultima a sezonului regular, ambele echipe și-au fructificat avantajul terenului propriu și s-au impus fără probleme. Brădenii au trecut, cu 4-1, de Dacia Orăștie, echipa învinsă, pe locul 6, cu 32 de puncte, urmând a participa în play-off-ul pentru locurile 5-8. De cealaltă parte, cei de la Lupeni au învins, cu 5-1, ultima clasată, Minerul Uricani (1 punct), cea din urmă, așa cum se știe de mult timp, urmând a evolua în play-out-ul locurilor 9 -12.

Orlea merge în Final Four

Advertisement

Gloria Geoagiu, deținătoarea titlului, se menține pe poziția a treia, cu 46 de puncte, după ce a câștigat, cu 5-4, meciul nebun din deplasare, de la Crăciunești, cu Șoimul Băița. Cei de la Geoagiu au avut 1-0 și 3-1, dar la pauză s-a intrat cu 3-3, iar Băița, care rămâne pe locul al nouălea, cu 17 puncte, a egalat și la patru, dar nu a putut mai mult. În fine, așa cum era de așteptat, CSC Sântămăria Orlea, cu 43 de puncte și-a asigurat, și matematic, prezența în Final Four, câștigătoarea acestuia urmând a reprezenta județul Hunedoara la barajul de promovare în Liga 3, în care va întâlni reprezentanta Aradului. Trupa de lângă Hațeg a învins, cu un 10-0 fără comentarii, a cincea clasată, CSM 2 Deva (35 de puncte).

Petrila, în play-out

Penultima rundă a sezonului regular a mai stabilit încă o echipă ce va juca în play-out-ul pentru locurile 9-12, aceasta fiind Inter Petrila. Formația din Vale a jucat la Retezatul Hațeg, locul 7, cu 30 de puncte, și, deși a egalat la un moment dat, a pierdut la limită, cu 1-2 și, cum are doar 16 puncte, nu poate urca mai sus de locul nouă, în prezent fiind pe zece. În fine, penultima clasată, Victoria Călan (locul 11 cu tot atâtea puncte) s-a impus, oarecum surprinzător, pe teren propriu, cu 1-0, în fața celor de la CSM Vulcan, în urma acestei înfrângeri echipa din sudul județului, acum pe 8, cu 19 puncte, fiind nevoită să lupte pentru evitarea ultimelor patru poziții.

Vulcanul sau Băița?

În atare condiții, meciul cu cea mai mare miză din etapa a XXII-a va fi cel pentru locul 8, în care CSM Vulcan va primi, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11:00, vizita celor de la Șoimul Băița, gazdele având nevoie de un punct pentru a evita play-out-ul, iar oaspeții de o victorie. Tot în aceeași zi și de la aceeași oră va fi și derby-ul ultimelor două clasate, Minerul Uricani – Victoria Călan, însă, indiferent de rezultat, echipele își vor păstra pozițiile actuale. Și tot atunci se va mai juca un derby al orgoliilor, între Dacia Orăștie și Retezatul Hațeg, miza fiind mai mult simbolică, pentru locul șase, echipa vizitatoare trebuind să câștige pentru o clasare în prima jumătate a ierarhiei, în vreme ce gazdele au nevoie de o remiză pentru acest lucru.

Advertisement

Suspans până la final

Celelate trei meciuri ale ultimei etape a sezonului regular au implicații în stabilirea ierarhiei de la vârf. Astfel, sâmbătă, de la ora 11:00, CSC Sântămăria Orlea se deplasează la Inter Petrila și are nevoie de o victorie la scor, dar și de jocul rezultatelor, pentru a încheia sezonul regular pe podium. Totul însă depinde și de rezultatul derby-ului etapei, dintre Gloria Geoagiu și Aurul Brad, care se va juca tot sâmbătă, de la aceeași oră. Un succes al celor de la Aurul le garantează, în mare măsură, primul loc, iar un rezultat pozitiv pentru Geoagiu înseamnă, cu certitudine, locul trei. Clasamentul final va fi știut, însă, doar după disputarea ultimului meci al etapei, CSM 2 Deva – Minerul Lupeni, programat duminică, 21 aprilie, de la ora 11:00. Pentru cei de la Lupeni, în varianta în care Bradul se impune la Geoagiu, la diferență minimă, ar fi nevoie, pentru ocuparea primului loc, de o victorie de la 12 goluri în sus, iar dacă Gloria împiedică Aurul, orice rezultat pozitiv. Pentru CSM 2 Deva un eșec ar însemna pierderea locului cinci, în varianta în care Orăștia învinge Hațegul.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate