Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Malta, insula de care te îndrăgostești la prima vedere!

Publicat

pe

Malta este una din destinațiile care a atras, în ultimul timp tot mai mulți turiști din toată lumea, inclusiv din România.

Dacă alegi să pleci îvacanță – destinația Malta, este una dintre cele mai bune alegeri. Cine spune acest lucru? o spun statisticile operatorilor din turism, potrivit cărora călătoriile perfecte sunt cele care îmbină cel mai plăcut relaxarea, locurile de vizitat, plaja și distracția.

Malta este o stâncă în mijlocul Mării Mediterane creată de natură în cele mai deosebite și frumoase forme. Arhipelag format din 6 insule din care doar 3 sunt locuite: Malta, Gozo și Comino.

Celelalte 3 insule: St. Paul, Filfla și Cominotto sunt nelocuite.

Populația s-a dezvoltat pe o roca cu globicerine, care sub soarele arzător primește o culoare galben-aurie că și a mierii. Căpătând această culoare, românii i-au dat numele ”Insula Mierii”- Melita în limba latină însemnând miere.

Advertisement

Prin intermediul ghizilor Malta Travel, care te însoțesc și îți dezvăluie cu mare pasiune și admirație, povești impresionante care se întind din cele mai vechi timpuri și până în prezent-descoperi că Malta a fost întotdeauna râvnită de cele mai puternice popoare care și-au lăsat amprenta, devenind un amalgam cultural, arhitectural și gastronomic.

Având totul asigurat: transport, cazare, tururi cu ghizi vorbitori de limba română, care includ intrări la obiectivele turistice și prânzuri cu preparate tradiționale deosebit de gustoase, servite la cele mai bune restaurante, alege să pleci în vacanță de la agenția turistică Malta Travel, și vei fi lipsit de orice grijă. Tu, doar trebuie să te bucuri din plin de frumusețea locurilor descoperite.

Turul Capitalei Valletta

O excursie în Capitală Valletta este cea mai bună introducere în atmosfera Maltei. ”Excursia noastră de bază, pe care nu trebuie să o rateze nici un turist, invită la descoperirea timp de o zi, a celui mai important simbol de pe harta arhipelagului maltez: Capitala Valletta, oraṣ modern, dar vechi de peste 450 de ani, ce poartă mȃndru numele celui care a salvat Europa creṣtină în marele asediu din 1565”, explică Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel, cel mai mare tour operator din România, în această destinație.

Considerată cea mai fortificată capitală din lume și cuibul Cavalerilor Ioaniți, Valletta adăpostește, azi, peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, auberge-urile ordinului, străzi romantice înguste, bulevarde cu vitrine elegante, sau restaurante mici ṣi cochete.

Turul pietonal pe care îl presupune vizitarea muzeului în aer liber pe care îl reprezintă întreaga Valletta, cuprinde și: Co-Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa și care adăpostește cea mai importantă pȃnză din secolul XVII – lea Decapitarea, opera lui Caravaggio – și Palatul Marilor Maeṣtrii.

Co-Catedrala Sfântul Ioan construită între 1572-1577 , este locul în care stilul baroc atinge opulență maximă, în interior găsești marmură de Carrara și pereții sunt acoperiți cu foiță de aur.

Palatul Naxxar

Advertisement

Palazzo Parisio din Naxxar este, de asemenea, o adevărată comoară a arhitecturii, cu grădini fermecătoare ṣi saloane splendide, amenajate astfel încȃt să arate în ce condiții trăia o familie nobilă malteză.

Grădinile Barakka– Superioare și Inferioare

În Valetta te poți plimba prin grădinile superioare Barakka, care au puterea de a te relaxa și pot umbri razele și căldura soarelui care la amiază sunt mai greu de suportat. La rândul lor și grădinile Inferioare Barakka îți oferă o priveliște de senzație, iar din acest loc poți vedea în toată splendoare marele port din Valletta și Clopotul Siege ridicat în memoria victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe parcursul drumului spre grădini se poate observa Curtea de Justiție, Biblioteca Națională a Maltei și Palatul Marilor Maeștri.

Pe toate străzile Valetei întâlnești statui, poziționate la fiecare colț de stradă, explicația fiind că în vechime statuile nu aveau nume și nici oamenii nu știau să citească, ajutându-i să se orienteze. Prin prisma explicațiilor complexe oferite de ghizi, turiștii vor putea descoperi ṣi lăcăṣe de cult, bastioane ṣi metereze, piațete, grădini, alei, iar la final o să se bucure de timp liber pentru cumpărături, terase ori restaurante.

Turul Valetei se încheie în Valeta Waterfront, la Bistro 516 cu o masă delicioasă. Pe vremuri, Valeta Waterfront era port comercial iar ușile clădirilor erau vopsite în culori în funcție de marfa depozitată: galben -cereale, albastru pentru peste. Acum, în vremurile noastre găsim în toate aceste clădiri, restaurante cochete cu mâncare bună și vedere la portul unde vasele de croazieră își așteaptă turiști pentru o plimbare în larg.

Advertisement

Turul Maltei & Croazieră

O excursie relaxantă care vă va dezvălui frumusețea falezelor, grotelor ṣi porturilor malteze este Turul Maltei care va oferă un prȃnz la bordul navei cȃnd  aceasta va fi ancorată în faimoasa Lagună Albastră din insula Comino, unde veți avea ocazia să înotați în cea mai cristalină apă a Mediteranei ṣi să vă bucurați de soare .Pe insula aproape nelocuită puteți merge la o plimbare. La întoarcere veți regretă, cu siguranță, că trebuie să debarcați!

Turul Insulei Gozo

Insula nimfei Calypso, Gozo, deṣi relativ aproape de insula principală, este un loc cu altă personalitate, care trebuie văzut în timpul călătoriei în Malta. Insula soră dispune de un patrimoniu turistic natural bogat ṣi diversificat, este mai pitorească, iar oamenii de aici se ocupă mai puțin cu turismul ṣi mai mult cu pescuitul, ei considerȃndu-se a fi gozitani ṣi nu maltezi. ”După traversarea cu feribotul, se vizitează Victoria, capitală insulei ṣi Citadela, cetatea medievală, se merge la biserica făcătoare de minuni Ta’ Pinu, locul vindecărilor inexplicabile, apoi se face popas golful Dwejra, lȃngă Marea Interioară ṣi Stȃncă Ciupercilor, pentru a admira dramatica întȃlnire a stȃncii cu marea, sau pentru o plimbare superbă cu barcă. Urmează Fontana, satul spălătoreselor, unde veți putea degusta bunătățile gozitane ṣi veți putea alege suveniruri tradiționale, iar în final în  Xlendi, golful nimfelor, la malul mării, vă veți bucura de masa de prȃnz”, ne explică Mark Neville Farrugia, cel mai mare tur operator din România, pentru această destinație.

Mdina ṣi Rabat

Advertisement

Mdina ṣi Rabat – adică „centru” ṣi „periferie” – astăzi sunt două oraṣe învecinate din centrul insulei, ambele considerate adevărate bijuterii arhitectionice. În Rabat se pot vizita Catacombele Sfântului Paul, acest loc venerat de creṣtini ṣi Palatul Vignacourt.

Mdina, cunoscută ṣi sub numele de „Oraṣul Tăcerii” sau „Citta Notabile” este fosta capitală a Maltei, locul unde aristocrația malteză a ridicat palate ṣi edificii sfinte somptuoase, cum este de exemplu Catedrala Sfântului Paul.

Oraṣul are o atmosferă aparte, aproape regală, întrucȃt este un loc absolut neschimbat de peste trei secole. În acest loc special se poate servii prȃnzul, care constă în bucate tradiționale malteze, cum ar fi braggioli sau fenkata ori friptură de iepure.

Grota Albastră

Pentru a descoperi Sudul Maltei, tărȃmul tradițiilor ṣi obiceiurilor vechi, păstrate aproape cu sfințenie, trebuie să faci o plimbare în zona Marelui Port, descoperind Vittoriosa, oraṣul-cetate care a dus faima Cavalerilor Ioaniți, dar ṣi groază inchiziției papale. După o vizită foarte interesantă în Palatul Inchizitorului, singurul edificiu de acest gen care se poate vizită în Europa, te poți îndrepta spre alt loc misterios: templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni care au locuit în Malta, acum 5.500 de ani, au încântat zeii cu pietre imense ridicate spre cer. În final Grota Albastră similară cu cea din Capri, vizibilă de pe faleză sau din barcă, poate încheia ziua de plimbare, într-o culoare de poveste.

Festa Malteză

Advertisement

O vacanță în Malta nu este completă însă, fără o ieṣire la Festă, acea sărbătoare a artificiilor în care se implică întreaga comunitate din orăṣelul care tocmai îṣi sărbătoreṣte sfȃntul patron protector. ”Casele ṣi străzile sunt decorate în culorii vii, bisericile ṣi catedralele sunt acoperite de zeci de mii de luminițe multicolore, străzile sunt pline de oameni ieṣiți la petrecere, au loc ṣi defilări cu fanfară, ce contează însă cel mai mult este spectacolul pirotehnic unic în lume, cu focuri de artificii de la sol, organizate sub formă întrecere pe străduțele dealtfel liniṣțîțe.

Malta Travel este unicul tour operator din România pe această destinație. Pentru a va convinge, nu trebuie decât să accesați site-ul www.malta.ro și să va alegeți locația pentru a petrece clipe de neuitat.

Noi, am trăit această experiență, trăiește-o și tu!

(Vezi aici video ServusHD TV)

 

MALTA TRAVEL – a lansat cea mai bună Ofertă de Revelion în Malta!
în perioada
28 DECEMBRIE 2021 – 2 IANUARIE 2022!
cu prețuri începând de la:

Advertisement

– de la 350 EURO/ PERSOANĂ – HOTEL SANTANA, 4*
– si de la 599 EURO/ PERSOANĂ – HOTEL INTERCONTINENTAL, 5*

TARIFUL PE PACHET INCLUDE:
* 5 NOPȚI CAZARE CU MIC DEJUN
* BILET AVION CURSĂ CHARTER ( AIR MALTA ) – AIRBUS (180 locuri)
* ASISTENȚĂ TURISTICĂ ÎN LIMBA ROMANA
* BAGAJ DE CALĂ 20KG/ PERSOANĂ
* BAGAJ DE MANA 10 KG/ PERSOANĂ

NU SUNT INCLUSE:
* TAXE DE AEROPORT (handling inclus) – 100 EURO / PERS.
* TRANSFER AEROPORT – HOTEL SI RETUR – 20 EURO
* ASIGURAREA MEDICALĂ / STORNO

Pentru rezevari si mai multe informații:
Str. Serban Cantacuzino 102A, Melita Residence, Parter, Ap. 1, Voluntari, jud. Ilfov
Telefon/Fax: 021/318.59.93, 021/318.59.92
Mobil: 0722.626.903
E-mail: maltaltd@malta.ro

Foto: Teodora Le Hello- Popescu & Baptiste Le Hello

Advertisement
Advertisement

Actualitate

DAS Deva prelungește termenul de distribuire a tichetelor gratuite de călătorie, destinate persoanelor cu dizabilități

Publicat

pe

Redactat de

Direcţia de Asistenţă Socială Deva prelungeşte perioada de distribuire a tichetelor gratuite de călătorie pentru transportul public local, valabile în intervalul aprilie – iulie 2024 și destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, persoanele care se află în situaţii deosebite (internare, absenţă din localitate etc.) şi nu au posibilitatea să ridice tichetele gratuite de călătorie până vineri, 19 aprilie 2024, pot intra în posesia acestora începând de luni, 22 aprilie 2024.

Tichetele pot fi ridicate de la Compartimentul Monitorizare Asistenţi Personali, situat în clădirea Pieței Centrale Deva, etajul 1, Biroul nr. 21, după următorul PROGRAM:

– luni – miercuri, între orele 8:00-16:30

– joi, între orele 8:00-10:00 și 14:00-16:30

Advertisement

– vineri, între orele 8:00-14:00.

Tichetele gratuite de călătorie pentru transportul public local pot fi utilizate în perioada aprilie iulie 2024 și sunt destinate copiilor și adulților cu dizabilități, încadrați în grad de handicap grav sau accentuat, precum şi însoţitorilor/asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi, încadrate în grad de handicap grav.

La ridicarea tichetelor este obligatorie prezentarea următoarelor documente:

– cartea de identitate sau certificatul de naştere (în cazul minorilor)

– legitimaţia de călătorie, eliberată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara

Advertisement

– certificatul de încadrare în grad de handicap

Tichetele gratuite de călătorie pentru transportul public local sunt valabile pentru 20 călătorii/lună, în municipiul Deva şi localităţile aparţinătoare (Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică și Cristur).

INFORMAŢII SUPLIMENTARE se pot obţine la numerele de telefon 0755.878.918 şi 0737.036.004, în timpul programului de lucru.

Până în prezent, aproximativ 450 de persoane cu dizabilități și însoțitori sau asistenți personali ai acestora au ridicat tichetele gratuite de călătorie pentru perioada aprilie – iulie 2024, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din totalul beneficiarilor.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mini – bursa locurilor de muncă, vineri, la Brad

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează, vineri, 19 aprilie, o mini -bursă a locurilor de muncă, la Brad.

Acțiunea va avea loc începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură din Brad.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung.

Până acum, 25 de agenți economici și-au anunțat participarea la eveniment, fiind puse la bătaie peste 300 de locuri de muncă.

Alte două acțiuni similare vor avea loc joi, 25 aprilie 2024, în orașul Hațeg – fosta Școală Generală “Ovid Densușianu”din Hațeg, iar vineri, 26 aprilie 2024, în municipiul Orăștie, la Sala ASTRA din Orăștie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lupta – antidrog, o prioritate pentru noua conducere a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, a fost dezbătută în cadrul unei întâlniri de lucru, ce a avut loc astăzi, la sediul Instituției Prefectului -Județul Hunedoara, între conducerea instituției și coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Hunedoara, întâlnirea a avut ca tematică problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, o temă de interes major, care este prezentă în întreaga societate românească. În acest context, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, a semnalat nevoia ca toate instituțiile statului să adopte o atitudine proactivă față de acțiunile întreprinse pentru diminuarea și combaterea acestui fenomen și și-a exprimat intenția de a spori colaborarea dintre toți factorii implicați în combaterea consumului de droguri și a altor substanțe interzise.

Sursa: Instituția Prefectului -Județul Hunedoara

„Întreaga societate românească a devenit martorul unui fenomen, care, din păcate, ia din ce în ce mai multă amploare. Este vorba despre consumul de droguri și alte substanțe interzise, mai ales în rândul tinerilor. Astăzi, am avut o primă întrevedere cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara pentru a discuta punctual despre acțiunile de prevenție și consilierea de specialitate, dar și pentru a stabili o nouă abordare în relația de colaborare dintre autorități, menită să genereze rezultate de impact în lupta anti-drog. În calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Hunedoara, îmi asum cu fermitate angajamentul de a mă implica activ în acțiunile pentru diminuarea și eradicarea acestui fenomen. Consider că este în joc viitorul societății, iar eforturile noastre conjugate trebuie să înceapă să producă rezultate cât mai vizibile în comunitatea hunedoreană”, a declarat Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate