Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Rezultate bune pentru atleții de la CSM Deva

Publicat

pe

La finele săptămânii trecute s-a desfășurat cea de-a doua etapă a Campionatului Național de sală la atletism pentru seniori, tineret și juniori. La competiția de la București au participat și doi atleți de la CSM Deva, care au avut, din nou, rezultate remarcabile.

Florentina Iușco, victorie și calificare la Balcaniadă

În proba de săritura în lungime a senioarelor, Florentina Iușco a reconfirmat forma bună în care se află în acest început de an. Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe nu doar că a câștigat proba, ci și-a îndeplinit și baremul de participare la Balcaniada de seniori, care se va desfășura în Turcia, la Istanbul, pe 11 și 12 februarie, la ediția trecută Flory cucerind medalia de argint. “Florentina a câștigat etapa de la „naționale” cu un rezultat bun, de 6, 46. Eleva mea este într-o formă bună, câștigând toate cele patru concursuri de sală în care a participat în acest an. La Flory nu se pune problema calificării la finala Campionatului Național, aceasta fiind deja rezolvată. Important este că a reușit calificarea la Balcaniada de la Istanbul, de la sfârșitul acestei săptămâni, unde sperăm să obținem un rezultat cât mai bun. Pentru a nu risca o accidentare nedorită, am decis ca sportiva mea să nu participe la triplusalt și la 60 plat, unde, de asemenea, a avut rezultate bune în acest sezon. Urmează, apoi, finala Campionatului Național, pe 18 și 19 februarie, și, după aceea, Campionatul European, din perioada 2-5 martie, tot la Istanbul, unde sperăm să fim prezenți”, a declarat profesorul Nicolae Alexe, antrenorul atletei Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Eric Rus, un loc 2 și un record personal

La etapa de la București a participat și juniorul Eric Rus, care a obținut, și el, rezultate notabile, chiar dacă nu a alergat în proba sa favorită, cea de 3.000 de metri. Sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni a reușit o clasare pe podium și un record personal. „Din păcate pentru Eric, Balcaniada de juniori a fost anulată. În condițiile în care el are asigurată calificarea în finala națională de la 3.000, dar și datorită schimbării, de ultim moment, a programului, am decis ca el să alerge în alte două probe. Astfel, în clasamentul juniorilor, la 1.500 de metri, Eric a fost al doilea, iar la 800, o probă cu care nu este prea familiarizat, chiar dacă a terminat al cincilea, a reușit o îmbunătățire a recordului personal cu peste două secunde, lucru care nu face decât să ne bucure și să ne dea speranțe că va putea obține rezultate mai bune și în această probă”, a declarat profesorul Cornelia Juratoni, antrenorul de la CSM Deva al atletului Eric Rus, care va participa la finala Campionatului Național de sală pentru juniori în perioada 4-5 martie.

Advertisement

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Târg tradițional de mărfuri, sâmbătă, la Hațeg

Publicat

pe

Redactat de

Un nou târg de mărfuri va avea loc în orașul Hațeg. Acesta se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, pe strada Stadionului, din localitate.

Târgul din sâmbăta Floriilor este destinat comercializării produselor alimentare, a celor de uz gospodăresc, a unor produse nealimentare de uz curent, precum și a unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte noi și second hand”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate