Connect with us
Data: 28/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

Absolvenții clasei a VIII-a intră în febra examenelor naționale

Publicat

pe

Absolvenții clasei a VIII-a intră în febra examenelor naționale

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2024) încep marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Conform datelor transmise de unitățile de învățământ din județ, 2736 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 15 unități de învățământ/centre de examen.

Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Advertisement

Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen). Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2024.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea (elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen). Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Rezulatele, din 3 iulie

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Advertisement

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0372913128 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Doi pompieri hunedoreni, în misiune în Franța

Publicat

pe

Redactat de

Mai mulți pompieri din țară se vor afla în Franța în cadrul unui program pre-poziționare.

În perioada 01 – 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

De la ISU Hunedoara se află în această misiune doi colegi: plt. adj. șef Dănilă Cristian – Detașamentul de pompieri Orăștie și plt. adj. Bumbar Cristian – Detașamentul de pompieri Petroșani

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Activarea si operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Franței, în locațiile stabilite de partenerii francezi.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială de stingere cu capacitate mare (10.000 l), 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 microbuz), a început deplasarea astăzi, 28 iunie, pe ruta Arad-Budapesta – Maribor – Ljublijana – Padova  – Piacenza – Nice – Montpelier – Sainte-Marie-la-Mer.

Advertisement

Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistate în teren, la solicitarea autorităților franceze, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 iulie, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul.

La plecarea contingentului format din pompieri salvatori în Franța a participat reprezentantul comenzii IGSU, prim-adjunct al inspectorului general, colonel dr.ing. Constantin Florea.

INFORMAȚII PRE-POZIȚIONARE

 Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile franceze, după incendiile înregistrate în cursul anilor trecuți.

Advertisement

Pe baza programului pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO) în 2022 și disponibilității declarate de DG ECHO de a sprijini și în 2024 pre-poziționarea de module specializate de stins incendii de pădure în țările afectate în trecut de incendii în perioada de vară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în calitatea sa de punct național de contact, a primit, în data de 27.05.2024, solicitarea autorităților franceze de a pre-poziționa module specializate în stingerea incendiilor de pădure în luna iulie a acestui an. Această solicitare a fost transmisă către IGSU prin Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS.

INFORMAȚII MISIUNE FRANȚA 2023

În vara anului 2023, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, în sprijinul autorităților franceze și protecția comunităților afectate.

Astfel, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure a fost dislocat în Franța pentru susținerea misiunilor din zonele puternic afectate de incendii.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de ordine publică asigurate de polițiști cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – GALĂ DE KICKBOXING

Publicat

pe

Redactat de

Măsuri de ordine publică asigurate de polițiști cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – GALĂ DE KICKBOXING.

Cu ocazia turneului Kickboxing Fight Zone, organizat la Sala Sporturilor din municipiul Deva (30 iunie 2024), conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a dispus o serie de măsuri pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței sportivilor și a spectatorilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara va suplimenta efectivele de ordine publică și va mobiliza un număr semnificativ de polițiști din structuri operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Rutier.

În zona de acces în Sala Sporturilor și pe arterele principale de acces vor fi organizate patrule și puncte de control pentru a preveni eventualele incidente și a facilita fluxul de persoane și vehicule.

Poliția va colabora îndeaproape cu organizatorii turneului pentru a efectua verificări riguroase la intrările în Sala Sporturilor. Spectatorii vor fi supuși unor controale de securitate pentru a preveni introducerea obiectelor periculoase ori consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, zona adiacentă va fi monitorizată, pentru a asigura intervenția promptă în caz de necesitate. Polițiștii le recomandă tuturor participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să ajungă din timp la locație pentru a evita aglomerația și să nu introducă obiecte interzise. De asemenea, încurajăm cetățenii să semnaleze orice comportament suspect la numărul de urgență 112.

Pentru o desfășurare optimă a evenimentului, polițiștii colaborează cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, cu reprezentanții serviciilor medicale de urgență și cu cei ai altor instituții abilitate.

Advertisement

Prin aceste măsuri, polițiștii doresc să asigure condiții de siguranță și legalitate pentru toți cei care vor participa la acest eveniment sportiv. Invităm publicul să coopereze cu forțele de ordine și să se bucure de spectacolul sportiv în condiții de maximă siguranță.

FOTO: YouTube

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Outlet Fashion Z Man s-a deschis în complexul comercial Bălata din Șoimuș

Publicat

pe

Redactat de

Locuitorii din județul Hunedoara au acum un nou motiv de bucurie! În complexul comercial Bălata din Șoimuș s-a deschis recent magazinul Outlet Fashion Z Man, un concept unic pe piața locală.

Acest nou magazin se evidențiază prin colaborarea cu un brand românesc de renume din Sibiu, aducând în prim-plan confecții bărbătești de calitate superioară. Oferta variată a magazinului cuprinde articole vestimentare destinate bărbaților de toate vârstele, de la tineri activi și până la seniori eleganți, toate fiind realizate în România.

Outlet Fashion Z Man se angajează să promoveze produsele românești, punând accent pe autenticitate și calitate. Sloganul magazinului, „100% românesc, 100% bărbătesc”, reflectă perfect filosofia sa: aceea de a oferi clienților articole vestimentare de excepție, create cu măiestrie și atenție la detalii.

Într-o piață dominată de branduri internaționale, Outlet Fashion Z Man se distinge prin originalitate și prin dedicarea de a sprijini producătorii locali. Astfel, magazinul devine o destinație obligatorie pentru toți cei care doresc să își reînnoiască garderoba cu piese moderne și elegante, fără a renunța la tradițiile și valorile românești.

Vă invităm să vizitați noul magazin din complexul comercial Bălata și să descoperiți colecțiile disponibile. Outlet Fashion Z Man este locul unde moda autentică românească se întâlnește cu stilul desăvârșit al bărbatului modern.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate