Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Acțiuni în trafic. Peste 350 de amenzi și 22 de permise reținute pentru depășirea vitezei legale

Publicat

pe

Polițiștii rutieri au aplicat peste 350 de amenzi și au reținut 22 de permise de conducere pentru depășirea vitezei legale, în urma unor acțiuni desfășurate, zilele acestea, în trafic.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, în perioada 07 – 13 august 2023, polițiști rutieri hunedoreni au desfășurat o serie de activități în trafic, în scopul determinării conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, pe toate arterele rutiere din județ. „În perioada menționată, polițiștii rutieri au aplicat 358 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză stabilit. În urma activităților desfășurate, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 22 de permise de conducere, dintre care 20 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și două pentru depășirea vitezei maxime cu peste 70 km/h”, a informat IPJ Hunedoara.

Sursa foto: IPJ Hunedoara

Polițiștii reamintesc faptul că viteza, peste limita legală sau neadaptată la condițiile de drum,  constituie una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave. De la începutul acestui an și până în prezent, în județul Hunedoara  s-au înregistrat 11 accidente rutiere grave, pe fondul vitezei, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 10.

Polițiștii spun că vor continua să acționeze în trafic, pe principalele artere din județ,  în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și de disciplină în trafic, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere. Totodată, polițiștii hunedoreni continuă și campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate faptelor cu violență,  traficului și consumului de droguri, precum şi creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le sunt aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Advertisement

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

• deficiențe de vedere;

• încetinirea reflexelor;

• reducerea concentrării și a vigilenței;

• crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Advertisement

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transport public local gratuit pentru aproximativ 7.000 de pensionari din Deva – plafon majorat

Publicat

pe

Redactat de

Conducerea municipalității devene dorește majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii din oraș pot beneficia de transport public local gratuit.

Ca urmare a creșterii punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2024, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitate la transportul public local. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre prin care plafonul să fie majorat, de la 1.500 lei la 2.000 de lei.

„Ne prețuim seniorii pentru ceea ce au făcut de-a lungul zecilor de ani, pentru orașul nostru! Având în vedere că, de la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie a crescut la 2.032 de lei, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitatea la transportul public local din municipiul Deva. Pentru a-i ajuta pe acești pensionari, am hotărât să inițiez un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să creștem plafonul de la 1.500 lei la 2.000 de lei. Voi supune proiectul la vot consilierilor locali, în ședința ordinară din această lună. Astfel, pensionarii la care li s-au mărit pensiile, nu vor mai fi nevoiți să scoată din buzunar costul biletelor de călătorie pentru transportul public local. Biletele vor fi gratuite! Este un efort bugetar în plus la bugetul local, dar consider că o pensie de 2.000 de lei nu este mare, în condițiile în care rata inflației a crescut, lucru care presupune prețuri mai mari la alimente, produse, servicii etc.. Acest efort financiar este, în primul rând, o recunoaștere a contribuției seniorilor noștri care au muncit o viață pentru comunitatea locală. Din evidențele Casei Județene de Pensii, în Deva sunt în jur de 7000 de pensionari care se încadrează în acest plafon. Pensionarii noștri merită să fie răplătiți de către administrația publică locală, respectați și să ducă o viață demnă!”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CJ Hunedoara la ceas aniversar

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara împlinește astăzi 32 de ani de la înfințare.

Reprezentanții instituției județene fac precizarea că în data de 16 aprilie 1992 s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara.

Mai mult decât atât doresc să mulțumească tuturor celor care în decursul acestor ani au contribuit la dezvoltarea instituției.

”Astăzi, 16 aprilie, aniversăm 32 de ani de la înființarea Consiliului Județean Hunedoara. În 16 aprilie 1992, s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara. În acești 32 de ani, instituția a cunoscut o dezvoltare permanentă și a devenit unul dintre pilonii administrației publice locale, onorându-și misiunea, valorile și viziunea asumate de-a lungul timpului. Acum, la împlinirea a 32 de ani de activitate, Consiliul Județean Hunedoara traversează cea mai prosperă perioadă de la înființarea sa, prin fondurile de dezvoltare atrase, prin proiectele de investiții pe care le derulează la nivelul județului Hunedoara și prin domeniile de interes public pe care le gestionează, împreună cu instituțiile din subordine. Se cuvine să mulțumim tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei instituții, așa cum o știm noi astăzi, iar celor care nu mai sunt printre noi le aducem un omagiu și le datorăm recunoștința noastră. Împreună, am transformat Consiliul Județean Hunedoara într-o instituție solidă și respectată atât în Regiunea Vest, cât și în țară”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate