Actualitate
Activitate intensă, la SPÎGM Deva. Zeci de mii de flori, produse în serele serviciului, vor înfrumuseța orașul
Activitate intensă la Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva. Zeci de mii de flori produse în serele serviciului vor înfrumuseța orașul, în această primăvară. Lalele, panseluțe, dar și alte flori vor ajunge, odată cu încălzirea vremii, în spațiile verzi din municipiul Deva, împrospătate tot timpul, de primăvara și până toamna târziu.
Flori cât vezi cu ochii, una mai frumoasă decât cealaltă, sunt crescute și îngrijite în serele SPÎGM Deva. Delicatele plante, care îți este mai mare dragul să le privești, sunt rodul muncii a unor oameni care le îngrijesc cu drag, de când sunt doar cât un vârf de ac – în stadiul de semințe – și până cresc și înfloresc, acestea fiind amplasate, apoi, în diferite zone din oraș pentru a înfrumuseța priveliștea.
În „fabrica” de flori de la SPÎGM Deva se produc, anual, aproximativ 60.000 de flori care vor putea fi admirate în parcurile, rondurile și zonele verzi din municipiu.
“Chiar dacă vremea este capricioasă, iar temperaturile de afară sunt scăzute sau există ploi ori zăpezi, colegii mei au tot timpul ce face. La noi, munca nu se termină niciodată și puteți vedea cu ochiul liber activitatea pe care o au o parte dintre colegii mei, și anume partea de frumos, partea de producție de flori. Anual, noi producem aproximativ 60.000 de flori, care înfrumusețează orașul, în sensurile giratorii, în locurile special amenajate, în jardinierele pe care noi le punem în diferite zone ale municipiului Deva. Noi avem ce face, indiferent de vremea de afară. (…) Încercăm, cu greu, să facem față temperaturilor scăzute pentru că, din cauza acestora, consumul de energie și modalitatea în care încălzim serele este mai anevoioasă, mai dificilă, dar încercăm să găsim soluții. Acesta este scopul nostru, să găsim soluții, nu să ne plângem. Eu cred că, până în momentul de față, în atâția ani, am găsit soluțiile necesare pentru ca orașul să fie frumos și să aducem acea pată de culoare plăcută atât ochilor doamnelor, cât și ochilor domnilor pentru că și domnii sunt încântați de această pată de culoare pe care noi încercăm să o oferim, în fiecare an, cetățenilor din municipiul nostru”, a declarat Irinel Faur, directorul SPÎGM Deva, într-un reportaj, realizat de colega noastră Ioana Popescu, difuzat pe postul de televiziune online Servus HD TV.
Îngrijirea florilor este destul de migăloasă, însă cei care lucrează acolo fac acest lucru cu multă pasiune și le cresc cu drag, asigurând plantelor tot ce au nevoie pentru dezvoltarea lor.
“Trebuie să asigurăm o anumită temperatură pentru ca florile să se dezvolte. (…) În această perioadă, dacă ne referim la partea de frumos, colegele mele s-au ocupat de plantarea florilor care vor înfrumuseța orașul. Încercăm să ieșim cât mai repede cu florile. Depinde foarte mult și de vreme. În mare parte, florile care vor înfrumuseța orașul, în prima parte a anului, sunt plantate, și aici mă refer la panseluțe (…) Pe lângă aceste panseluțe, am mai plantat frumoasele și cunoscutele lalele. Sunt peste 15.000 de bulbi de lalele plantați și, în paralel cu aceste activități, colegele mele, încearcă să nu avem pierderi și să producem cât mai multe flori care vor înfrumuseța orașul în sezonul cald, iar, colegii de la achiziții, împreună cu specialiștii de la seră, încearcă să găsească florile care vor fi achiziționate, prețurile și calitatea lor, și vor fi amplasate pe acei suporți binecunoscuți și pe drumurile florale. Încercăm, în fiecare cartier și zonă din municipiu”, a mai spus directorul SPÎGM Deva, Irinel Faur.
Toaletarea arborilor – o altă activitate desfășurată, în această perioadă
Pe de altă parte, tot în această perioadă, SPÎGM Deva desfășoară și activitatea de toaletare a copacilor. „Suntem în toate cartierele din municipiul nostru. Numărul solicitărilor este foarte mare încât nu ne putem permite să fim doar într-un singur cartier. Ne confruntăm și cu discuții între locatari, pentru că unii vor să toaletăm, alții nu vor. De aceea, este foarte important ca solicitările care vin să fie făcute de către asociațiile de proprietari. Din punctul nostru de vedere, dacă viza este pusă pe acea adresă, înseamnă că s-a făcut o ședință și majoritatea locuitorilor din zona respectivă își doresc să facem toaletările și intervențiile pe care le avem de făcut în zona asociației de proprietari respective. De fiecare dată, am încercat să ajungem la un numitor comun și să nu fie probleme deosebite. Tragem tare, pentru că știm că partea de toaletare se întinde pe o perioadă limitată. Putem să facem toaletări doar în momentul în care arborii sunt în repaus vegetativ. Odată cu creșterea temperaturilor, noi nu mai putem interveni pentru că am strica arborii”, a adăugat Irinel Faur, directorul SPÎGM Deva.
Referior la locul de joacă din Parcul „Cetate” din Deva, aflat în plin proces de modernizare, directorul SPÎGM Deva, Irinel Faur a spus că „o parte din componente au fost instalate”, însă temperaturile scăzute de afară nu au permis, până acum, turnarea tartanului. Se estimează că, în primăvară, locul de joacă de la poalele Cetății va fi finalizat, iar cei mici, alături de părinți și bunici, se vor putea bucura acest spațiu de joacă complet modernizat.
Actualitate
Prezența la vot – Alegeri prezidenţiale, Tur I: 41,62 la sută dintre hunedoreni au votat până la ora 18:00
Aproximativ 151.000 de locuitori ai județului Hunedoara, dintre cei 363.541 înscriși pe liste, reprezentând un procent de 41,62 la sută, și-au exercitat dreptul la vot până la ora 18:00, potrivit datelor furnizate, în timp real, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Un număr de 134.277 de persoane au votat pe listele permanente, iar 15.053 pe cele suplimentare, urna mobilă fiind solicitată de 2.008 ori.
La nivel național, peste opt milioane de români și-au exprimat opțiunea electorală la alegerile prezidențiale- primul tur, prezența la vot până la aceeași oră, respectiv ora 18:00, fiind de 45,79 la sută, potrivit datelor AEP.
Actualitate
Corvinul este pe loc de play-off
În Liga 2 de fotbal s-au jucat, cu o singură excepție, meciurile etapei a XIV-a. Reamintim că în Liga 2, unde, la începutul competiției, au fost înscrise 22 de echipe, se joacă un singur tur, la finalul căruia primele șase clasate vor evolua în play-off-ul pentru promovarea în SuperLigă, iar celelate participante vor evolua în două serii de play-out.
Succes cu 2-1 la Oradea
Corvinul Hunedoara a jucat, în deplasare, la Oradea, pe terenul celor de la FC Bihor. Deși hunedorenii nu au drept de promovare în primul eșalon, trupa pregătită de Florin Maxim și-a respectat blazonul de deținătoare a Cupei României și își continuă evoluția pentru atingerea obiectivului, respectiv calificarea în play-off. Pe un teren deloc ușor, Corvinul a început mai bine jocul și, după două ratări ale lui Grigore, reușește deschiderea scorului în minutul 10 când, după o acțiune prelungită de atac, Cărăuș, din a doua încercare, a înscris, cu capul, din apropiere, centrarea lui Velisar. Până la pauză tot Corvinul a controlat jocul, în general, având ocazii mai periculoase decât gazdele, iar la vestiarele stadionului „Iuliu Bodola” din Oradea s-a intrat cu 1-0 în favoarea Hunedoarei. Mitanul secund începe perfect pentru Corvinul, Vladic, bine lansat de Lehaire, fiind faultat în suprafața de pedeapsă, este faultat de Băican. Iar penalty-ul din minutul 48 a fost transformat, cu siguranță, de Manolache. Jocul părea să se îndrepte spre o victorie fără probleme a Corvinului, dar, în minutul 68, arbitrul „vede” un henț, inexistent, la Lehaire, iar penalty-ul fantezist acordat a fost transformat de experimentatul Hora. Corviniștii reușesc să mențină rezultatul până la final, mai ratând, și ei, ceva ocazii, și se impun cu 2-1. În urma acestui rezultat, Hunedoara urcă pe 6, ultimul loc de play-off, cu 23 de puncte, iar Bihorul este pe 17, cu 11 puncte. Etapa viitoare cei de la Corvinul Hunedoara vor primi vizita liderului, AFKC Miecurea Ciuc, asupra acestui subiect urmând a reveni în edițiile următoare ale cotidianului SERVUS HUNEDOARA.
Actualitate
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
Un accident rutier grav a avut loc la ieșirea de pe autostrada A1 către DN 7, implicând două autoturisme și rănirea a patru persoane.
Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit în urmă cu puțin timp, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la ieșirea de pe autostrada A1 pe DN 7, unde a fost semnalat un accident rutier.
Pentru misiune au fost alocate și 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.
La fața locului, echipajele operative au constatat faptul că, în accident au fost implicate 2 autoturisme, rezultând rănirea a 4 persoane.
Acestea au fost evaluate și au primit primul ajutor la locul evenimentului și ulterior au fost transportate la spitalele din Orăștie (2 victime), Deva ( 1 victimă) și Hunedoara (1 victimă), pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
Pompierii militari au asigurat, totodată, măsurile specifice de prevenire a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri.
În aceste momente, circulația în zonă se desfășoară alternativ.
FOTO: ISU Hunedoara
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu o zi in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu 11 ore in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Hunedoara, afectată de avaria de la RAR. Operațiuni, temporar suspendate
-
Actualitatecu 4 ore in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu o zi in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul din Luncoiu de Jos rămâne realist
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acces gratuit la prevenție, diagnostic și monitorizare a bolilor grave pentru persoanele asigurate