Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Acuzaţi că s-au îmbogăţit din afaceri ilegale cu cai de la Letea!

Publicat

pe

Tatăşi fiu, patroni ai unei firme din judeţ, reţinuţi de poliţiştii hunedoreni pentru o evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de lei!

Oamenii legii zic că cei doi ar fi evidenţiat în documentele contabile ale societăţii comerciale pe care o deţin operaţiuni fictive privind achiziţii de cabaline

evazionisti-fiscali-cai-(16)Doi bărbaţi, tatăşi fiu, au fost reţinuţi, ieri, de poliţiştii hunedoreni pentru o evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de lei, din vânzarea de cai. Potrivit unor surse, se pare că, între animalele tranzacţionate s-ar fi aflat şi cai din Pădurea Letea, din Delta Dunării.

Cei doi, de 55 de ani, respectiv 22 de ani, sunt din Reghin, judeţul Mureş, dar administrau o societate comercială în Hunedoara. Se pare că, aceştia cumpărau cabaline de la diverse persoane, atât cai de la Letea, animalele figurând în acte ca fiind achiziţionate de la firme din judeţele Tulcea şi Iaşi, la preţuri mult sub valoarea lor reală. Apoi, caii erau trecuţi prin mai multe firme care solicitau statului român rambursarea de TVA.

evazionisti fiscali cai (2)Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu, spune că, faptele au fost comise timp de aproape un an, mai exact în perioada mai 2011-iunie 2012. „În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi suspecţi au evidenţiat în documentele contabile ale societăţii comerciale pe care o administrau operaţiuni fictive privind achiziţii de animale, mai exact cabaline, de la firme cu sediul în judeţele Tulcea şi Iaşi, solicitând compensări de TVA de la bugetul general consolidat, corespunzătoare livrărilor efectuate către o societate comercială din judeţul Teleorman. În acest mod, cei doi au prejudiciat bugetul statului român cu suma de 2.260.177 de lei, din care 856.846 de lei reprezentând impozit pe profit şi 1.403.331 lei TVA”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cei doi bărbaţi au fost scoşi, ieri dimineaţă, din arestul Poliţiei din Deva şi prezentaţi Parchetulului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorii urmând să decidă dacă vor propune arestarea lor preventivă, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate