
Guvernul Ponta pregăteşte modificări legislative
O ordonanţă de urgenţă aflată pe masa guvernului va spulbera în curând visele oricărui hunedorean care va încerca să fenteze plata timbrului de mediu apelând la „varianta bulgărească”. Conform documentului postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aflat în dezbatere publică, autovehiculele înmatriculate în alte state pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţă.

Nici conducătorii auto nu vor fi scutiţi de surprize aceştia riscând să rămână fără permisul de conducere dacă se constată că au amenzi de circulaţie neachitate.
Reglementări şi pentru „numerele străine”
Guvernul Ponta vrea să închidă şi ultima portiţă de scăpare pentru cei care îşi doresc o maşină second-hand şi vor să utilizeze „varianta bulgărească” pentru a scăpa de plata timbrului de mediu. Conform unei ordonanţe de urgenţă aflată în dezbatere publică pe site-ul MAI maşinile înmatriculate în alte state, deţinute de cetăţeni români pot fi conduse pe drumurile publice din România doar pe o perioadă de 30 de zile. În acest mod, autorităţile speră să oprească avalanşa de autovehicule înmatriculate de cetăţenii români în Bulgaria pentru a scăpa de achitarea timbrului de mediu. Pe lângă modificarea menţionată, în document se arată şi că persoanele cu domiciliul ori reşedinţa în România care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat într-un alt stat sunt obligate să înmâneze poliţistului rutier, la cererea acestuia, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul, însoţit de o traducere legalizată în limba română, a acestuia.
Nu plăteşti amenda, rămâi pieton
Nici conducătorii auto care au „uitat” să îşi plătească amenzile de circulaţie nu vor fi scutiţi de surprize. Oficialii MAI au adăugat în respectiva ordonanţă de urgenţă un pragaraf în care se menţionează că posesorii de autovehicule care nu face dovada achitării amenzii în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal vor avea permisul suspendat până la plata acesteia. Mai exact, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule încetează la data prezentării dovezii achitării amenzii la sediul serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită contravenţia.