Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Administraţia oraşului Geoagiu are cu ce să se laude în 2013

Publicat

pe

Un an plin de investiţii

Parc-GeoagiuAşa cum stă bine unor oameni gospodari, care pe parcursul anului au muncit şi au obţinut rezultate, edili oraşului Geoagiu trag linie la sfârşitul lui 2013 şi constată că au foarte multe lucruri cu care se pot lăuda.

De la lucrări la infrastructura de drumuri până la cele la şcoli, iluminat public sau la căminele culturale din cele zece sate care aparţin de oraşul Geoagiu, toate au avut ca scop îmbunătăţirea vieţii locuitorilor. Iar pentru că fără planuri, nu poţi să-ţi construieşti un viitor, mai ales când vorbim de administraţiile publice locale, Primăria Geoagiu are deja puse pe hârtie o grămadă, multe dintre ele fiind sugerate chiar de către cetăţeni.

Adunări cetăţeneşti

Pentru că sărbătorile de iarnă sunt aproape şi aduc oamenii laolaltă, administraţia locală a oraşului Geoagiu s-a gândit că e momentul să ia pulsul comunităţii. Astfel, începând din 25 noiembrie, Primăria Geoagiu a început organizarea unor adunări cetăţeneşti în fiecare dintre cele zece localităţi aparţinătoare, în care cetăţenii vor afla ce a făcut administraţia pentru ei în 2013 şi vor putea face propuneri de investiţii pentru anul viitor. Până în prezent, au fost organizate astfel de adunări cetăţeneşti în şapte localităţi aparţinătoare de Geoagiu. „Prin aceste adunări cetăţeneşti luăm pulsul comunităţii şi vrem să le Ioan-Valeanarătăm locuitorilor ce am făcut în 2013 şi ce vrem să facem în 2014. Le arătăm ce am făcut, şi în teren, ne bazăm pe fapte, pe lucruri pe care omul le poate vedea în satul în care locuieşte. Aşteptăm şi de la cetăţeni propuneri pentru lucrări, însă vrem să ne sugereze şi o sursă de finanţare”, a afirmat Ioan Vălean (foto), primarul oraşului Geoagiu.

Pe lângă aceste adunări cetăţeneşti, cât încă mai ţine vremea, Primăria Geoagiu mai face câte o lucrare la drumuri. Astfel, în această perioadă se mai fac plombări şi „cămăşuiri” la drumul ce duce spre satul Cigmău, acestea fiind realizate pe o distanţă de 2 kilometri şi cu ajutorul unei firme cu care Primăria Geoagiu are contract permanent pentru reabilitarea infrastructurii.

Continuă investiţiile în staţiune

Advertisement

Cea mai importantă atracţie turistică a unităţii administrativ teritoriale este staţiunea Geoagiu Băi unde primăria a făcut investiţii foarte importante pe parcursul lui 2013. „Am amenajat intrarea în staţiune, însă deocamdată aceasta nu este finalizată. În plus, parcul din staţiune a fost modernizat, iar acum arată impecabil, am reamenajat şi sensul unic unde am construit şi 70 de locuri de parcare. Am refăcut marcajele şi trotuarele”, a mai spus primarul Ioan Vălean. Însă, şi în 2014, investiţiile în staţiunea Geoagiu Băi vor continua pentru ca turiştii să fie mulţumiţi de ceea ce văd în jur. Montarea unor panouri de publicitate stradală, plantarea unor trandafiri, creşterea suprafeţei de zonă verde şi a numărului de bănci stradale, acestea sunt doar câteva dintre investiţiile pe care administraţia din Geoagiu vrea să le realizeze în staţiune. În plus, două dintre cele mai importante atracţii turistice din staţiune vor fi puse în valoare de către primărie. Este vorba despre Grota Haiducilor a cărei cale de acces va fi reabilitată şi de Dâmbul Romanilor ce va fi reamenajat şi pus în valoare cu ajutorul unui proiect de 1 milion de euro.

Advertisement

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Consumul de alcool în județul Hunedoara, cifre îngrijorătoare

Publicat

pe

Redactat de

Consumul excesiv de alcool rămâne o problemă critică în județul Hunedoara, conform datelor statistice referitoare la impactul sănătății.

Numărul internărilor în spitale din cauza consumului de alcool a variat în ultimii ani, înregistrând 296 de cazuri în 2023 și 299 în 2018.

Boala Alcoolică a ficatului figurează printre principalele afecțiuni asociate consumului cronic de alcool, cu o fluctuație semnificativă a cazurilor noi în ultimii ani: de la un vârf de 88 de cazuri în 2017 la 36 în 2018 și 48 în 2023.

Ciroza și alte forme de hepatite cronice, influențate negativ de consumul excesiv de alcool, au înregistrat o ușoară variație în numărul de cazuri raportate în județul Hunedoara. În 2020, au fost înregistrate 6.946 de cazuri, în creștere la 7.531 în 2023.

Aceste date subliniază importanța continuă a eforturilor de educație și prevenire în comunitatea hunedoreană pentru a reduce impactul negativ al consumului de alcool, precum și necesitatea de a oferi suport medical adecvat pentru cei afectați de afecțiuni asociate acestui obicei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Locurile de parcare de pe drumurile naționale, amenajate

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă drumarii execută o serie de lucrări în ceea ce privește amenajarea și întreținerea locurilor de parcare de pe drumurile naționale din județul Hunedoara.

Astfel în unele zone se montează mobilier nou, iar în alte zone se execută lucrări de întreținere ale mobilierului existent.

”Amenajare și întreținere locuri de parcare pe drumuri naționale din județul Hunedoara”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate