Comuniune
Înfiinţarea asociaţiei are scopul de a uni eforturile micilor producători din domeniul agricol pentru realizarea unor produse

tradiţionale şi ecologice obţinute într-un sistem agricol extensiv care să readucă pe piaţă şi în casele oamenilor alimente sănătoase şi gustoase.
Organizaţii similare celei înfiinţate ieri în Hunedoara, mai există în alte opt judeţe ale ţării. Acest proiect este unul plecat de la agricultori şi nu de la minister. Obiectivul principal al acestor asociaţii este de a promova în mare parte produsele tradiţionale şi specifice fiecărei zone şi a scoate de pe piaţă aşa-zişi „samsari”.
Promovare prin magazine şi târguri
La nivelul judeţului Hunedoara, există aproximativ zece fermieri care fac agricultură ecologică certificată. Pentru a fi mai vizibili atât pe piaţă, dar şi pentru a organiza o serie de târguri de produse tradiţionale, aceştia au ales să iniţieze Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din judeţul Hunedoara. „Prin această iniţiativă, producătorii de produse tradiţionale şi ecologice din judeţ vor avea posibilitatea să formeze un grup de lucru prin care să organizeze promovarea activităţii şi a produselor de profil, atât prin magazine specializate, cât şi prin intermediul târgurilor”, susţine iniţiatoarea asociaţiei, Tatiana Rovinar. Asociaţia are caracter de organizaţie nonguvernamentală adică va fi apolitică şi non-profit.