Au doar câțiva anișori, dar au reușit să impresioneze la Festivalul național First Remote HUB în cadrul First Lego League Explore. Este vorba despre șase elevi de clasă pregătitoare, de la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Școala Gimnazială nr.6 din municipiul Hunedoara, care au reușit să obțină premiul pentru cel mai bun poster.
La sfârșitul săptămânii trecute, în 27 februarie, a avut loc online Festivalul național FIRST Remote HUB în cadrul FIRST LEGO League Explore. Au fost 20 echipe înscrise la nivel național. Din județul Hunedoara singura care a participat a fost echipa Alphabot Junior, de la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Școala Gimnazială nr. 6, coordonată de învățătorul Tiberiu Dîscă. Deși au fost cei mai micuți participanți, toți fiind de clasă pregătitoare, echipa a reușit să obțină premiul pentru cel mai bun poster. Pe lângă vârsta elevilor, pandemia a făcut mai dificilă colaborarea, cel puțin în prima parte a pregătirilor totul desfășurându-se online.
Echipa, alcătuită din Matei Tirian, Ianis Ilyes, Tudor Baciu, Andrei Radoni, Mihai Mărginean, Darrin Cicea și Tudor Vasile, a prezentat ideile unor jocuri în parc. Aceste jocuri au fost sugestiv prezentate cu ajutorul pieselor Lego și a unui robot EV3. „În afara celor menționați, și alți copii din clasă au participat cu piesele lor de Lego. A fost o colaborare frumoasă, mai întâi online și apoi ne-am putut întâlni fizic. Mulțumim tuturor copiilor și părinților implicați! Mulțumim și conducerii școlii, în special domnului director Claudiu Voinia, pentru susținere! Iar ogranizatorii au fost de excepție, reușind să facă această competiție la fel de atrăgătoare și în varianta online”, a declarat coordonatorul echipei.
Copiii au lucrat în echipă
Chiar dacă nu le-a fost foarte ușor în această perioadă să se întâlnească mai des, din cauza pandemiei de coronavirus, micuții au reușit, alături de îndrumătorii lor și de părinți, să găsească soluții. „Din această provocare am învățat cât de bine este să lucrăm în echipă și cât de plăcut este să vezi cum fiecare vine cu idei noi. Chiar dacă a fost pandemie, ne-am întâlnit doi câte doi în parc sau am colaborat online și tot am reușit să facem proiectul. Când nu ne-a reușit ceva, am învățat să nu dăm vina unii pe alții ci să lucrăm împreună până vom reuși. Am primit ajutor și de la alți colegi, ceea ce ne-a ajutat să finalizăm. Suntem sătui de calculatoare, vrem să venim la școală și vrem să ne jucăm în aer liber!”, a fost mesajul copiilor.