Actualitate
Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii locali deveni
Peste 400 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna iulie, valoarea totală a amenzilor depășind 30.000 de lei, mai mult decât dublu faţă de luna aprilie a acestui an, potrivit raportului de activitate al Direcţiei Poliţia Locală Deva.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de Direcția Poliția Locală Deva a fost în luna iulie, de 30.620 de lei, mai mare decât în luna precedentă, cu 2.935 lei, și mai mult decât dublu față de luna aprilie a acestui an.
Potrivit raportului de activitate al Poliției Locale, au fost aplicate 432 de sancțiuni pe domeniile de competență ale acestei instituții, aflată în subordinea Primăriei Municipiului Deva. „Polițiștii locali de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice au dat 62 de amenzi, în valoare de 12.040 lei și 142 de avertismente. Sancțiunile și amenzile au fost pentru încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, circulația sau staționarea pe drumurile publice și ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate ori rezervate”, a declarat Dana Golea, reprezentantul Primăriei Deva.
Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor a aplicat 137 de sancțiuni, din care 46 de amenzi cu o valoare de 13.880 lei și 91 de avertismente pentru încălcarea legilor sau a hotărârilor consiliului local privind ordinea și liniștea publică. Sancțiunile au fost aplicate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, comercializarea de produse pe domeniul public fără a putea justifica proveniența lor, cerșetorie, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop, persoanelor care au fost depistate având cartea de identitate sau buletinul de identitate expirat și fumat în locuri publice interzise prin lege.
Au organizat pânde pentru a-i prinde pe cei care depozitează ilegal deșeurile din construcții
Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a aplicat 91 de sancțiuni, din care 45 de amenzi cu valoarea de 4.700 de lei și 46 de avertismente. Amenzile și avertismentele au fost aplicate în urma verificărilor de către polițiștii locali a activității societăților comerciale, a persoanelor fizice autorizate, producătorilor particulari, comercianților ambulanți și a teraselor care funcționează pe domeniul public. În ce privește domeniul protecția mediului, polițiștii au verificat transportul și depozitarea deșeurilor, albiile râului Mureș, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva și au efectuat pânde în locațiile unde au deținut informații că se depozitează ilegal deșeuri.
Aproape 400 de abateri legislative, depistate cu ajutorul „big brother”
Potrivit raportului de activitate al Poliţiei Locale Deva, operatorii Serviciului Monitorizare Video şi Trafic au surprins, în luna mai, cu ajutorul camerelor de supraveghere 372 de cazuri de încălcare a legislaţiei în vigoare, pe linie de ordine și liniște publică, circulație rutieră și protecția mediului. În această perioadă, numărul Dispeceratului Poliției Locale – 0254.232.777 a fost apelat de 176 de persoane și doar 4 sesizări telefonice au fost prin apelul unic de urgență 112.
Numărul Dispeceratului Poliției Locale Deva poate fi apelat direct și de pe aplicația Deva24, destinată cetățenilor municipiului, prin care aceștia pot sesiza în timp real, problemele din oraș.
Actualitate
Incendiu la acoperișul unei case din satul Ormindea
Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Deva și Punctul de Lucru Băița au intervenit, sâmbătă după – amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din satul Ormindea, comuna Băița.
“Pentru a asigura ajutor medical calificat, dacă situația ar fi impus-o, la intervenție a fost direcționată și o ambulanță SMURD. La sosirea pompierilor, ardea acoperișul casei, în zona hornului, astfel că s-a intervenit de urgență pentru localizarea incendiului, astfel încât flăcările să nu afecteze o suprafață mai mare a casei. La evaluarea pagubelor, după lichidarea incendiului și finalizarea intervenției, s-a constatat că a ars o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați din acoperișul cu structură de lemn, acoperit cu țiglă. Nicio persoană nu a fost rănită. Cauza probabila a incendiului a fost focul lăsat nesupravegheat, în afumătoarea amplasată la mică distanță de casă”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.
Sursa: ISU Hunedoara
Actualitate
Registrul Agricol – termene înregistrare: Devenii care au în proprietate terenuri agricole sau silvice și utilaje, obligați să le declare
Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. în municipiul Deva, au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva (Bld. 1 Decembrie, nr.16 A, camera 9, parter), în vederea înscrierii acestora în registrul agricol, au informat reprezentanții administrației publice locale.
Potrivit Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2024-2029 și a Ordonanței Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, termenele la care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol sunt următoarele:
5 ianuarie – 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile cu destinația de locuință, construcțiile-anexă și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale din gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale deținute, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții ori sacrificării animalelor sau a altor intrări-ieșiri;
1 mai – 31 mai, pentru datele privind categoria de folosință a terenului, suprafețele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
“În cazul persoanelor fizice sau juridice înregistrate în Registrul agricol, care nu fac declarațiile în termenele prevăzute mai sus, se consideră că nu au intervenit niciun fel de modificări, fapt pentru care în registrul agricol se reportează din oficiu datele din anul precedent. Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declarației date pe proprie răspundere de către capul gospodăriei sau, în absența acestuia, de către un alt membru al gospodăriei și a înscrisurilor doveditoare”, se arată într-un comunicat al Compartimentului Registrul Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva.
Persoanele care nu declară la termenele stabilite sunt pasibile de sancțiuni. „Potrivit art. 20 alin. 1 lit. c) din Ordonanța Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, nedeclararea, la termenele stabilite și în forma solicitată, a datelor care fac obiectul registrului agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă: între 100 lei și 500 lei, în cazul persoanelor fizice; între 300 lei și 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice”, se mai arată în același comunicat.
Actualitate
11 persoane urmărite internațional, aduse în țară de polițiști. Printre acestea, și un bărbat din județul Hunedoara
Poliţia Română a adus în ţară 11 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau de arestare preventivă, precum şi sentinţe penale. Printre acestea se află și un bărbat din județul Hunedoara, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de doi ani, pentru infracțiuni rutiere, aduse din Germania.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost adus în ţară un bărbat, de 33 de ani, din Vaslui, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta a fost escortat din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 20 de ani, din Iaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Judecătoria Paşcani, pe numele său, o sentinţă penală. A fost adus un bărbat, de 25 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, având emis, pe numele său, de către Judecătoria Constanţa, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 2 luni. Totodată, a fost adus în ţară o persoană, de 28 de ani, din Vaslui, urmărită internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Aceasta a fost adusă din Germania, având emis de către Judecătoria Huşi, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 7 luni.
Un tânăr, de 18 de ani, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, a fost adus în ţară, din Italia. Acesta avea emis, pe numele său, de către Judecătoria Călăraşi, un mandat de arestare preventivă. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 40 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Judecătoria Constanţa, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 5 luni.
A fost adus un bărbat, de 46 de ani, din Hunedoara, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Germania, având emis, pe numele său, de către Judecătoria Orăştie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani. Totodată, a fost adus în ţară un bărbat, de 29 de ani, din Iaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, într-un penitenciar, în scopul folosirii de către deţinuţi, în forma continuată. Acesta a fost adus din Italia, având emis de către Judecătoria Roman, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an.
Un bărbat, de 27 de ani, din Suceava, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost adus în ţară, din Ţările de Jos. Acesta avea emis, pe numele său, de către Judecătoria Gura Humorului, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani. De asemenea, a fost adus în ţară un bărbat, de 37 de ani, din Bucureşti, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Belgia, având emis, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni. A fost adusă o femeie, de 37 de ani, din Bucureşti, urmărită internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Aceasta a fost adusă din Ţările de Jos, având emis, pe numele ei, de către Tribunalul Ilfov, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 ani.
“Persoanele în cauză au fost introduse în unităţi de detenţie, în vederea executării mandatelor, respectiv a sentinţelor penale”, a informat IGPR.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Cod galben de vânt și viscol la munte
-
Actualitatecu 2 zile in urma
O fabrică de componente din plastic pentru industria auto se construiește la Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tarife majorate, de la 1 ianuarie. Cât de scumpă este apa și canalizarea la Deva, comparativ cu alte zone din țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Casa Județeană de Pensii, anunț pentru cei care primesc pensiile pe carduri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Percheziții în trei județe, printre care și Hunedoara, într-un dosar de proxenetism. Mai multe tinere ar fi fost racolate pentru practicarea prostituției
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Accident pe trecerea de pietoni. O femeie și un minor au fost răniți
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Un bărbat de 60 de ani, reținut pentru violență în familie, după ce și-ar fi agresat partenera de viață
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Camere fixe pentru verificarea rovinietei, nu a vitezei. Confuzie, în mediul online