Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Ana Maria Tănăsie a semnat cu HCM Baia Mare

Publicat

pe

Spre noul „El Dorado” al handbalului feminin

Jucătoarea formată la CSŞ Hunedoara va juca 5 ani la vicecampioana României

 Doar o jumătate de an i-a trebuit Ana Mariei Tănăsie să se facă remarcată în Liga Naţională. După ce de la începutul anului şi până la încheierea sezonului a jucat la HC Zalău, jucătoarea de 18 ani va evolua din campionatul următor la noua forţă a handbalului feminin românesc, HCM Baia Mare.

Ana-Maria-TanasieHunedoreanca a ajuns la Baia Mare în urma unei licitaţii organizată de Federaţia Română de Handbal (FRH) pentru jucătorele provenite de la Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea. Transferul lui Tănăsie la vicecampioana României este unul din cele mai importante realizate de un sportiv format în judeţul  Hunedoara.

Cel mai mare preţ

După o jumătate de an sub culorile lui HC Zalău, perioadă în care a fost convocată şi la echipa naţională de senioare, Ana Maria Tănăsie a făcut următorul pas în carieră. Jucătoarea formată de Paraschiva Bălici şi Ioan Feier la CSŞ Hunedoara va juca în următorii 5 ani la HCM Baia Mare, vicecampioana României. Transferul este cu atât mai important cu cât trupa din nordul ţării se anunţă noua forţă a handbalului feminin românesc, după destrămarea Oltchimului. Gruparea băimăreană le-a mai adus în această perioadă pe internaţionalele Adriana Nechita şi Paula Ungureanu, precum şi o altă jucătoare de la HC Zalău, Gabriela Szucs. Ana Maria Tănăsie a ajuns la HCM Baia Mare în urmă unei licitaţii organizate de FRH pentru jucătoarele provenite de la Centrul Naţional de Excelenţă din Râmnicu Vâlcea. Extremei stângă, originară din Hunedoara, îi expirase împrumutul la Zalău şi a avut cel mai mare preţ dintre jucătoarele aflate la licitaţie.

Advertisement

Transferul jucătoarei hunedorence la noul „El Dorado” al handbalului feminin din România i-a umplut de mândrie pe antrenorii care au format-o la CSŞ Hunedoara. Aceştia cred că „mişcarea” Anei Maria este un pas înainte pentru cariera sa şi spera ca jucătoarea să se impună la formaţia din nordul ţării. „Ţinând cont de ce se întâmplă la Baia Mare, transferul Ana Mariei este un lucru formidabil. Echipa din nordul ţării va fi noul centru de putere al handbalului feminin românesc. Eu cred că Ana Maria se va dezvolta acolo. Nu îi va fi uşor să se impună dar noi sperăm să izbutească şi suntem foarte mândri de ea” a declarat Ioan Feier, unul din antrenorii care au descoperit-o pe Ana Maria la CSŞ Hunedoara. La HCM Baia Mare, Ana Maria Tănăsie se va lupta pe postul de extremă stânga cu Andrada Maior Paşca şi cu Jenica Rudics şi poate juca în grupele Ligii Campionilor.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate