Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Andreea Şoie, medaliată cu aur la Olimpiada Europeană de Geografie, felicitată de primarul Hunedoarei

Publicat

pe

Andreea Şoie, performera anului în învăţământul hunedorean, a fost felicitată de către primarul Hunedoarei. Tânăra, absolventă a clasei a IX-a, la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, a reușit performanța de a obține medalia de aur la Olimpiada Europeană de Geografie.
Medaliata cu aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Geografie, Andreea Şoie, a fost astăzi invitata primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Andreea a fost însoţită de mama ei, Aurica Şoie, de Maria Cristea, director adjunct al Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”, unitatea la care învaţă tânăra hunedoreancă, şi de Anişor Pârvu (din această săptămână, consilier în Cabinetul Primarului, pentru probleme de învăţământ).
Deşi abia a absolvit clasa a IX –a, Andreea Şoie a reuşit să impresioneze prin modul echilibrat în care gândeşte, dar şi prin argumente puternice, dar atent formulate. Ea a povestit despre probele competiţiei europene pe care a câştigat-o şi s-a dovedit a fi un partener de discuţie pe măsura oricui atunci când a venit vorba, de exemplu, despre efectele globalizării sau măsurile care ar trebui luate pentru încetinirea încălzirii globale. Geografia nu este singura pasiune a Andreei. Ea a obţinut şi un premiu I la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie.
„Sunt extrem de bucuros când întâlnesc astfel de copii. Avem multe de învăţat de la ei şi suntem obligaţi să facem tot posibilul pentru a-i sprijini. Sunt convins că noi, adulţii, dacă reuşim să trecem de acea perdea invizibilă ce îngreunează, uneori, comunicarea cu tinerii şi copiii, vom reuşi să construim împreună un viitor mai bun pentru toată lumea. Am ţinut să o cunosc personal pe Andreea Şoie şi mărturisesc că am fost foarte plăcut surprins de modul în care gândeşte, de cunoştinţele sale şi de dorinţa ei de a progresa. Tinerii precum Andreea trebuie să fie adevăraţii „influenceri”, atât pentru noi, adulţii, cât şi pentru cei din generaţia lor. Îi mulţumesc Andreei că şi-a făcut timp să ne viziteze, o felicit şi pe această cale şi ţin să adresez mulţumiri şi felicitări, de asemenea, părinţilor şi profesorilor elevei de la Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. 

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate