Connect with us
Data: 14/04/2024
.

Actualitate

Animale în pericol, salvate dintr-un apartament insalubru, la Vulcan

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara și cei din Poliția Municipiului Vulcan au reușit să salveze mai multe vieți nevinovate aflate în pericol extrem.

La data de 12 martie 2024, autoritățile au primit o sesizare alarmantă privind tratamentele crude aplicate animalelor într-un apartament de pe strada Mihai Eminescu din Vulcan.

Polițiștii au descins la fața locului și au descoperit o situație degradantă și extrem de îngrijorătoare. Un individ se afla în grija a 6 câini și mai multe animale de companie din specia felină, însă condițiile în care acestea erau ținute erau complet inacceptabile. Lipsa hranei și a apei, precum și absența unui adăpost corespunzător și a tratamentelor medicale necesare au făcut ca animalele să se afle în pericol iminent.

„La data de 12 martie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vulcan, au intervenit pe raza municipiului Vulcan, ca urmare a unei sesizări privind faptul că, într-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu, din localitate, un bărbat aplica rele tratamente față de 6 câini și mai multe animale din specia felină. Sesizarea semnala și faptul că (înainte ca polițiștii să ajungă la fața locului) unul dintre câini a sărit pe fereastra apartamentului, situat la etajul al VIII-lea, decedând.

Având în vedere condițiile insalubre și faptul că animalele nu beneficiau de hrană și apă în cantități suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, polițiștii au dispus plasarea acestora în adăpostul aparținând unei asociații pentru protecția animalelor”, transmite IPJ Hunedoara.

În conformitate cu prevederile Legii 205/2004 privind protecția animalelor, deținătorul animalelor a fost sancționat contravențional pentru tratamentul inuman aplicat acestora. În paralel, autoritățile au dispus plasarea animalelor în grija unei asociații specializate în protecția animalelor, unde acestea vor beneficia de îngrijire adecvată și de șansa la o viață mai bună.

Advertisement

Actualitate

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul Mare” de la Sântămărie Orlea. Intervenție cu scafandri

Publicat

pe

Redactat de

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul mare” de la Sântămărie Orlea, lângă orașul Hațeg.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au informat că se intervine cu un echipaj de scafandri și alți trei subofițeri, de la Deva, dar și cu două autospeciale de intervenție și o barcă de salvare, de la Detașamentul Hunedoara.

„Dispeceratul Integrat a anunțat tehnicienii hidrocentralei din amonte, să acționeze în consecință, astfel încât să evite creșterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenția salvatorilor. Intervenție în dinamică”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Consultații gratuite pentru locuitorii satelor comunei Vețel. Caravana medicală, prezentă astăzi la Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Cadre medicale voluntare au fost prezente duminică, începând cu ora 11:00, la Căminul Cultural din satul Mintia, pentru a efectua o evaluare medicală gratuită a cetățenilor. Acțiunea, menită să aducă sănătatea mai aproape de oameni, s-a desfășurat în cadrul unei caravane medicale prezentă anterior și în alte localități aparținătoare comunei Vețel.

Câteva zeci de persoane vârstnice sau mai tinere, care au dorit să afle cum stau cu sănătatea, au fost consultate gratuit în cadrul acțiunii de astăzi, de la Căminul Cultural din Mintia. Serviciile medicale acordate au constat în electrocardiograma EKG, măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea glicemiei, audiogramă, oscilații.

 

Caravana medicală, derulată cu ajutorul unui grup dedicat de voluntari, a mai fost prezentă, săptămânile trecute, și în alte sate ale comunei Vețel și s-a bucurat de un interes foarte mare. Până acum, peste o sută de persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite, în cadrul acestei acțiuni.

Capșa Gheorghe, inițiatorul acțiunii, spune că, această caravană medicală dorește să vină în sprijinul oamenilor care ajung mai greu în cabinetul unui medic. „După vizitele mele repetate în satele de munte ale comunei Vețel, am înțeles nevoia acută a concetățenilor noștri de a avea acces la evaluări medicale, mai ales în aceste zone mai izolate. Prin implicarea unui grup de voluntari dedicat, am reușit să organizăm o acțiune de evaluare medicală în aceste sate. Am început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiind prezenți în satele Muncelu Mic, Muncelu Mare, Boia Bârzii, Runcu Mic, la Leșnic, iar astăzi la Mintia. Scopul acestei acțiuni este verificarea stării de sănătate a locuitorilor din comuna Vețel și nu numai, oferind consultații medicale gratuite”, a spus Capșa Gheorghe.

Advertisement

 

 

Capșa Gheorghe a adresat mulțumiri cadrelor medicale și tuturor voluntarilor implicați, pentru efortul și dedicația lor în această acțiune importantă pentru sănătatea comunității, dr. Andreea Giorgiana Petcu- medic primar în boli infecțioase, Daniela Oana- asistent medical generalist, Georgeta Motorga- asistent medical, Cristian Bozan- paramedic, Ana Maria Budoiu – asistent medical, Alina Cosmina Grasu – elevă în anul 3 la Școala Postliceală Sanitară, Daliola Sas – AudioSound, Iulia Gașpar, Alin Mihuți, Ioan Ciubotariu, Răzvan Huian, Florea Silviu, Cornel Nicolae Cornea, Silvia Olari, Daniela Cristina Coste.

 

Acțiunea socio-medicală va continua duminica viitoare, 21 aprilie, în satul Vețel, unde vor fi acordate, de asemenea, consultații medicale gratuite localnicilor. 

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Incendiu într-o gospodărie din satul Almașu Sec. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii au intervenit, duminică după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Almașu Sec, comuna Cârjiți. Flăcările au cuprins o anexă, iar ulterior s-au extins la o alta, a unei proprietăți aflată în imediata vecinătate. Incendiul a fost stins. În urma acestuia, s-au produs doar pagube materialele.

„Echipajele de pompieri militari din Deva au intervenit, în această după amiază, pentru localizarea și stingerea unui incendiu care s-a produs, inițial, la o anexă gospodărească a unei proprietăți din satul Almașu Sec, comuna Cârjiți. Din faza de apel la 112 nu au fost raportate victime, situație care s-a confirmat și la sosirea echipajelor de stingere și de acordare a primului ajutor medical. La locul incendiului, pompierii au acționat din două părți, simultan, pentru că flăcările de la anexa unde a izbucnit focul s-au propagat și la o a doua anexă, a unei alte proprietăți, lipită de cea unde s-a constatat focarul. De asemenea, echipajele au eliminat un alt pericol, prezentat de o butelie de aragaz aflată în interiorul uneia dintre construcții. Pentru această misiune, salvatorii au folosit 3 autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, înregistrându-se doar pagube materiale. În momentul izbucnirii flăcărilor, proprietarii anexei și ai casei aflată lângă aceasta nu se aflau în apropiere sau în interior. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric.”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

Stiri nationale7 secunde in urma

ANPDCA: 9.758 de copii aveau, la finele lunii decembrie 2023, ambii părinți plecați la muncă în străinătate

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate era, la sfârşitul lunii decembrie...

Actualitate13 minute in urma

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul Mare” de la Sântămărie Orlea. Intervenție cu scafandri

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul mare” de la Sântămărie Orlea, lângă orașul Hațeg. Reprezentanții Inspectoratului...

Actualitate26 de minute in urma

Consultații gratuite pentru locuitorii satelor comunei Vețel. Caravana medicală, prezentă astăzi la Mintia

Cadre medicale voluntare au fost prezente duminică, începând cu ora 11:00, la Căminul Cultural din satul Mintia, pentru a efectua...

Actualitate3 ore in urma

Incendiu într-o gospodărie din satul Almașu Sec. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Pompierii au intervenit, duminică după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Almașu Sec, comuna Cârjiți. Flăcările au...

Actualitate3 ore in urma

Ludovic Orban, la Deva: „Votul fiecărui cetățean este fundamental! (…) Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți și politica este corectă”

Conferința județeană de alegeri a Partidului Forța Dreptei Hunedoara s-a desfășurat, vineri după-amiază, la Deva, în prezența președintelui la nivel...

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate