Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

Apă Serv Valea Jiului vinde curent la preţuri „deştepte”

Publicat

pe

Tranzacţii în sistemul naţional

Microhidrocentralele aduc operatorului profituri frumoase şi deschid calea unor afaceri de succes în domeniul energiei

Vând apă şi produc energie. Cei de la sistemul de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului bat record după record şi vând energie la cel mai mare preţ.

Apa-Serv-PetrosaniAu început cu sume mici, iar acum fac bani frumoşi din vânzarea energiei electrice în sistem naţional. Vorbim despre băieţii cu adevărat deştepţi de la SC Apa Serv, care, ieri dimineaţă, au reuşit să vândă energie la preţul cel mai mare tranzacţionat în această zi. Adică, fix 200 de lei, în condiţiile în care toate tranzacţiile pe piaţă au fost sub 190 de lei. „Dacă până acum, vindeam energie la un preţ mediu de 150 de lei, în decembrie a fost prima licitaţie când am vândut cu 250 de lei. Luni (n.r. ieri) dimineaţă, la ora 09:00, în condiţiile în care pe piaţă media este de 170 de lei, noi am vândut cu 200 de lei. Este îmbucurător şi asta se datorează oamenilor capabili de la biroul energetic de la SC Apa Serv”,a declarat Costel Avram, (foto mic) directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

Încă o microhidrocentrală la Vulcan

Costal Avram a declarat că a găsit un specialist care vinde inclusiv surplusul de energie produs în micro-hidrocentralele sale şi a reuşit să aducă profituri de milioane. Legile le-au permis celor de la Ape să producă energie, iar acum planurile celor din Valea Jiului sunt legate de realizarea unei noi instalaţii care să nu mai pună populaţia la plată, atunci când va fi pornită staţia de epurare de la Dănuţoni. „Se adună bani, care compensează consumul mare de electricitate pe care îl are Apa Serv. Chiar vă spun că am în planul de investiţii să mai facem o micro-hidrocentrală la Vulcan, care va aduce un surplus de energie şi va compensa cu consumul de energie de la Dănuţoni. Staţia de la Dănuţoni va fi terminată în 2014, iar consumul de energie în plus, pe care îl va cere această staţie, va fi compensat”, a conchis Avram.

Advertisement

[notification type=”standard”]

Au furat apă, acum îşi golesc buzunarele

„Hoţii” la contor, puşi să plătească „din urmă”

Mai mulţi afacerişti din Petroşani au fost prinşi că nu plăteau apa pe care o consumau, iar acum au achitat retroactiv tot. Situaţia degenerase grav în Valea Jiului, iar Costel Avram, directorul SC Apa Serv a reuşit să strângă sume importante de proprietarii de hoteluri, bazine de apă sau spălătorii auto, care dădeau consumuri lunare de doar câţiva metri cubi. „La unele firme cu care am avut probleme au crescut consumurile. Îmi vine în minte HP, unde proprietarul a plătit 120 de milioane de lei vechi, restanţă. Şi cei de la restaurantul Keops, care deţin un lac au plătit şi retroactiv. Mi-a plăcut de un domn, care avea o spălătorie şi care a venit la noi şi a recunoascut că, dacă până acum i-a mers, acum nu, şi plăteşte aşa cum trebuie, cât consumă”, a declarat Costel Avram, director SC Apa Serv SA Valea Jiului.

Fiecare dintre cei care a fost prins furând, fie că au fost oameni de afaceri, ori justiţiari, toţi au plătit consumul lunar şi chiar pe trei luni în urmă, din momentul în care au fost prinşi că eludau legea. Şi populaţia a fost supusă unui tir de măsuri drastice din partea SC Apa Serv, iar datornicii au plătit sau au rămas fără apă.

Advertisement

[/notification]

 

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate