
Angajații de la „Apele Române” sunt cu ochii pe râurile aflate sub avertizare hidrologică. Aceștia se află în teren şi fac măsurători ale debitelor, care se mențin ridicate.
„Secțiunile îndiguite de pe Crișul Repede, Crișul Negru și Crișul Alb, acumulările nepermanente precum și lucrările de decolmatare efectuate de echipele noaste pe afluenți au contribuit în această perioadă la tranzitarea debitelor mari. Cu alte cuvinte, deși debitul apelor se menține mult peste normal, de două sau chiar de patru ori mai mare, prin lucrările de apărare existente s-a limitat revărsarea apelor în zonele aflate sub incidența avertizării hidrologice. În această dimineață, se înregistrau următoarele debite: Crișul Alb/ stația hidrometrică Chișineu-Criș, Jud. Arad / debit de 63mc/s față de normalul de 27mc/s; Crișul Negru/ stația hidrometrică Zerind, Jud. Arad/ debit de 108mc/s față de normalul de 35mc/s; Crișul Repede/ stația hidrometrică Oradea, Jud. Bihor/debit de 84mc/s față de normalul de 21mc/s; Barcău/ stația hidrometrică Sălard, Jud. Bihor/ debit de 15mc/s față de normalul de 6,49mc/s. În bazinul hidrografic Crișuri, în prezent, se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare astfel: Crișul Alb la stația hidrometrică Vața de Jos (Jud. HUNEDOARA); Crișul Alb la stația hidrometrică Gurahonț (Jud. ARAD)”, au informat reprezentanții ABA Crișuri.
Echipele Apele Române Crișuri rămân în alertă pe toată perioada avertizării, fiind pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.