Connect with us
Data: 23/06/2025
.

Actualitate

Argint național pentru popicarii de la Petrila

Publicat

pe

 

Finala Campionatului Național de Juniori U23 la popice și-a consumat zilele trecute emoțiile la Petrila, oferind un spectacol sportiv de înaltă calitate, competiția aducând la start cele mai bune patru echipe din țară.

În cele din urmă, medalia de aur și trofeul de campioană națională au fost cucerite cu merit de echipa CFR Cluj, care a demonstrat o formă sportivă de excepție. Gazdele de la CS Inter Petrila au reușit o performanță remarcabilă, obținând medalia de argint și titlul de vicecampioană națională.

„Popicarii Alexandru Ionesi, Bogdan Baron, Cristian Cernianu, Antonio Domnițeanu, Flavius Marian, Dacian Bulgaru, Darius Constantin și David Boceat, pregătiți de maestrul Marcel Dobrică, au impresionat prin determinare și spirit de echipă și au adus onoare orașului Petrila. Medaliați merituoși cu bronz au fost cei de la CSM Târgu Mureș, iar CSO Tălmaciu, cu o prestație onorabilă, a fost pe patru. Întregul eveniment a fost o celebrare a talentului și a pasiunii pentru popice. Felicitări tuturor echipelor, sportivilor și antrenorilor”, au anunțat reprezentanții clubului organizator, citați de InfoPetrila.

Foto: InfoPetrila

Actualitate

Tabără de sinistrați cu 3.000 de locuri, operaționalizată la ROMAERO în cadrul exercițiului SEISM 2025

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara au anunțat că, în cadrul Exercițiului Național SEISM 2025, a fost demarată operaționalizarea unei tabere de sinistrați de mari dimensiuni în zona de nord a Capitalei, pe platforma ROMAERO. Tabăra are o capacitate de aproape 3.000 de paturi și reprezintă un punct cheie în planul de răspuns la dezastre majore, precum cutremurele.

Amplasarea taberei a fost decisă strategic, în afara zonelor afectate sau expuse riscului seismic, pentru a garanta siguranța celor evacuați. Tabăra este complet echipată pentru a asigura toate nevoile de bază ale populației: spații de cazare temporară, facilități pentru igiena personală, zone pentru prepararea și servirea mesei, spații de depozitare a bunurilor și ajutoarelor umanitare, precum și asistență medicală de urgență.

Terenul ales respectă cele mai stricte norme de siguranță: este orizontal, stabil, ferit de riscuri geologice și dispune de acces facil pentru intervenții și aprovizionare, fiind totodată racordabil la rețelele de utilități esențiale, inclusiv apă potabilă.

Această acțiune face parte dintr-un efort mai amplu de pregătire și testare a capacității de intervenție a autorităților în situații de criză. Organizarea taberei de la ROMAERO reflectă angajamentul instituțiilor implicate de a asigura un răspuns coordonat și eficient în fața unui posibil dezastru natural.

Autoritățile fac apel la înțelegerea și susținerea populației pe durata desfășurării exercițiului, întrucât mobilizarea de forțe și mijloace în teren poate genera disconfort temporar. Exercițiul SEISM 2025 are rolul de a testa procedurile de intervenție și de a consolida capacitatea operativă a personalului implicat în gestionarea situațiilor de urgență.

CAPTURĂ VIDEO: IGSU INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, ROMÂNIA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbaliștii de la CSM Deva, campioni regionali la U17

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Fazele regionale ale Campionatelor Județene de fotbal pentru juniori au ajuns la final. Printre finaliste s-au numărat și două echipe din județul Hunedoara, CSM Deva la U17 și CSM Simeria la U19.

Cei de la CFR Simeria, finaliști

Cel mai bun rezultat a fost obținut de CSM Deva, care au devenit campioni regionali la U17. Devenii, care, anul trecut, au câștigat titlul național la această categorie de vârstă, s-au impus în competiție după două succese în deplasare, meciurile fiind eliminatorii, în manșă unică, echipa gazdă fiind desemnată prin tragere la sorți. În primul meci, cei de la CSM Deva s-au impus, cu 3-1, pe terenul reprezentantei județului Timiș, Unirea Sânnicolau Mare. În finală, CSM Deva s-a impus, cu 11-10, pe terenul celor de la CS Moldova Nouă, din județul Caraș – Severin, după executarea loviturilor de la 11 metri. Cei de la CSM, care sunt pregătiți de Florin Călugărița, ajutat de secundul Călin Sin și de maseurul Puiu Răfăilă, au condus cu 1-0, dar au fost egalați până la pauză, iar la loviturile de departajare au avut nervii mai tari, formația câștigătoare fiind compusă din titularii Alexandru Mihăilă – Aris Nagy, Denis Negrilă, Idreno Di Marco, Andrei Coricovac – Lion Elekeș, Emanuele Bogdaniuc, Adrian Drăgan, Alexandru Curcă – Alexandru Vișan, Raul Oancea și rezervele Andrei Pag – Rareș Vonica, David Nasta, Tudor Florea, Denis Lăcătuș, Patrick Schmidt. La U19, CFR Simeria, după ce a câștigat, în deplasare, cu 3-1, la Academia Flavius Stoican Turnu Severin, din Mehedinți, au pierdut, cu 0-3, finala disputată pe teren propriu cu reprezentanta Aradului, Podgoria Pâncota. În acest an nu se joacă și faza națională a competițiilor.

Foto: CSM Deva – Centru de Copii și Juniori
Citeste mai mult ...

Actualitate

„Întâlnirile Altfel”: Toma Coconea, lecție de curaj și inspirație la Exploatarea Culturală Petrila

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Cunoscutul sportiv de anduranță cu renume internațional Toma Coconea a fost invitatul special al celei de-a doua ediții a „Întâlnirilor Altfel”, de la Exploatarea Culturală Petrila. „Șoimul din Parâng” a fost întâmpinat cu multă căldură și entuziasm. Cei prezenți au putut să afle povestea unuia dintre puținii români ce a dus spiritul aventurii dincolo de limitele posibile.

Chiar dacă vântul i-a stricat un pic planurile și nu a putut ajunge în zbor cu parapanta la fosta Mină Petrila, fiind forțat să aterizeze aproape de Lacul Maleia, Toma Coconea a venit cu o energie molipsitoare și cu povești impresionante trăite la înălțime.

A zburat peste Alpi, deasupra junglei africane, în Japonia, Nepal sau America de Sud

Toma Coconea, singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile competiției extreme “Red Bull X-Alps”, unde a obținut și două titluri de vicecampion, a împărtășit din experiențele sale. Cu multă modestie și sinceritate, a vorbit despre anii de pregătire, momentele de cumpănă, zborurile sale peste Alpi, deasupra junglei africane, în Japonia, Nepal sau America de Sud. Cu toate acestea, a mărturisit că se simte mereu aproape de Parâng, muntele pe care a început povestea sa. În cadrul întâlnirii, sportivul din Petroșani a anunțat în premieră implicarea sa într-un proiect de promovare turistică. Este vorba despre o rută secundară a Via Transilvanica, care să străbată Valea Jiului, trecând inclusiv pe la Exploatarea Culturală Petrila.

Advertisement

Legat sufletește de fosta Mină Petrila

Evenimentul a fost marcat și de o notă emoționantă, legătura sportivului cu locul în care s-a desfășurat întâlnirea, primul său loc de muncă, la 16 ani, fiind la Uzina de Preparare din Petrila. „În 1991, când aveam 16 ani, aici mi-am început prima zi de lucru cu carte de muncă, chiar la 200 de metri mai în spate, la filtre, mai exact. Aici mi-am continuat liceul la seral și făceam schimbul 1 și 3. Sunt fericit că m-am întors, de data asta din altă perspectivă, pentru că, pentru mine, comunitatea înseamnă foarte, foarte mult. Pe mine, comunitatea și Valea Jiului m-au împins foarte mult de la spate, și de asta mă simt dator, dar dator într-un mod plăcut, să promovez Valea Jiului cu drag oriunde merg”, a mărturisit Toma Coconea.

În cadrul evenimentului, Doinița Maria Bălănesc, directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, i-a înmânat lui Toma Coconea titlul onorific de “Ambasador al Exploatării Culturale Petrila”. „Întâlnirea cu Toma Coconea a fost mai mult decât un eveniment: a fost un moment de profundă inspirație și o adevărată lecție de viață. După ce îl asculți pe Tomi, ai senzația că totul este posibil. Într-un loc în care poveștile pornesc din adâncuri, am ascultat un om care a urcat până la cer cu forța visului, curajului și a unei voințe de nedescris.”

Sursa: Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara

Parte dintr-un proiect cultural unic

Întâlnirile Altfel” este un proiect marca „Altfel de locuri”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cu sprijinul oferit de Consiliul Județean Hunedoara. În cadrul evenimentului, o dată pe lună, inima fostei mine Petrila se transformă într-o scenă deschisă pentru oameni altfel.

Prima ediție, din luna mai, a avut-o invitată pe Mariea Crâșmaru, femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a făcut ocolul planetei pe jos.

“Întâlnirile Altfel” continuă, în iulie, cu un nou invitat special.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate