Actualitate
„Aştept ca echipa să-şi depăşească condiţia!
Alina State vrea doar performanţă
Finanţatorul grupării FC Hunedoara doreşte ca în viitorul sezon trupa de pe Cerna să-şi schimbe atitudinea şi să arate ca o formaţie profesionistă
Un an la Hunedoara a consumat-o cât nu au epuizat-o alţi 5 la Orăştie şi Simeria. Alina State, „domnişoara de fier” a fotbalului hunedorean a simţit pe pielea ei ce să înseamnă să conduci o echipă de tradiţie, cu un obiectiv îndrăzneţ care joacă tot timpul sub presiunea suporterilor şi a oraşului.
Finanţatoarea hunedoreană speră că atât ea, cât şi fotbaliştii au învăţat din greşelile recent încheiatului campionat, iar în viitorul sezon nu le vor repeta. Un nou eşec ar putea-o determina să renunţe la a mai băga bani într-un sport pe care îl îndrăgeşte atât de mult.
„Am luat examenul ca finanţator!”
Sosită cu ambiţii mari pe malurile Cernei, după o călire timp de 5 ani la formaţii care nu îşi putea depăşi condiţia, Alina State spera să readucă pe FC Hunedoara acolo unde alţi doi finanţatori au eşuat, în Liga a II-a. După un sezon început în extaz şi terminat în agonie, afacerista de 33 de ani concluzionează: „Pot să spun că am fost ca Făt Frumos din poveşti, am crescut într-un an cât alţii în 5. Un an la Hunedoara m-a consumat cât doi la Orăştie şi trei la Simeria împreună, cu bucurie maximă în tur şi dezamăgire totală în retur. Anii petrecuţi în celelalte două oraşe au fost ca o pregătire pentru fotbalul din Hunedoara, ca un fel de şcoală. Eu personal am dat examenul pentru fotbalul mare şi am promovat, ca finanţator la FC Hunedoara”, a spus Alina State.
Vina împărţită la trei
Normal, atunci când ratezi o promovare deşi la finalul turului aveai 10 puncte avans e simplu să găseşti vinovaţi. Preşedinta Consiliului Director al grupării hunedorene a împărţit însă vina în trei procente egale, ea, staff-ul tehnic şi jucători. „Jucătorii sunt vinovaţi că nu au avut încredere în ei, fiind de departe cea mai bună echipă din serie. Ei s-au concentrat pe alte chestiuni din culise, erau preocupaţi de arbitraj, de modul cum câştigă Olimpia Satu Mare şi au uitat să joace fotbal. Trebuiau să lupte până la capăt, pentru mine în primul rand, care le-am asigurat toate condiţiile în acest an. Antrenorul a greşit pentru că a fost prea bun cu ei, a fost prea apropiat de jucători şi cred că în retur el nu a mai controlat atmosfera din vestiar. Vina mea este că nu am reacţionat faţă de cele descrise mai sus. Însă dacă eu interveneam şi nu ieşea bine, vina era în totalitate a mea”, a explicat finanţatoarea grupării de pe Cerna.
„Sper să nu mă reorientez!”
Până la urmă acest sezon s-a încheiat cum s-a încheiat şi în loc de explicaţii e nevoie de soluţii pentru ca în viitorul campionat să nu se repete greşelile făcute. Alina State a ales alt staff tehnic, avându-l antrenor principal pe Constantin Olariu, şi spune că acesta trebuie să aibă rezultate pentru a rămâne în funcţie. „Nu voi interveni la echipă în următorul campionat luând decizii drastice în mod direct, însa îl voi atenţiona pe antrenor de la început că dacă nu va lua măsurile care se impun, voi lua eu măsuri asupra lui şi de data asta la timp. Practic, în acest an, pe antrenor îl vor ţine în funcţie rezultatele”, a atenţionat afacerista de 33 de ani. E optimistă că nu va avea un nou eşec şi speră ca echipa să-i demonstreze că poate să-şi depăşească condiţia şi va ajunge acolo unde îşi propune din 2010, în liga secundă. „Am vazut prea multă mediocritate în acest an şi sper ca la anul echipa îmi va demonstra că îşi va depăşi conditia de Liga a-III-a. În acest an am avut jucători cu pretenţii de Liga a II-a şi atitudine de Liga a IV-a, ceea ce este mult sub demnitatea mea. De altfel, i-am spus lui Marius Opric înainte de meciul cu Câmpia Turzii că am cheltuit prea mulţi bani pentru atât de putină minte. Sper că nu mă voi reorienta la anul pe vremea aceasta, să renunţ definitiv la sponsorizarea fotbalului şi să susţin financiar acţiuni artistice pentru arta din judeţul Hunedoara”, a încheiat Alina State.
Actualitate
Un nou “val” de alegeri: parlamentarele
Românii cu drept de vot sunt, din nou, chemați la urne. Duminica aceasta, va avea loc scrutinul electoral în urma căruia se vor stabili membrii celor două camere ale Parlamentului: Senatul și Camera Deputaților.
Campania electorală pentru alegerile parlamentare se va încheia mâine, 30 noiembrie, la ora 07:00, urmând ca votul să se exercite duminică, în 1 Decembrie, de „Ziua Națională a României”. Ca de obicei, scrutinul electoral va avea loc între orele 07:00 -21:00, cu posibilitatea prelungirii până la orele 23:59, în situația în care în incinta secției de votare sau la coadă vor mai exista cetățeni care încă nu și-au exercitat dreptul de vot. La fel ca la prezidențiale, în județul Hunedoara sunt așteptați la urne aproximativ 363.000 de cetățeni. Aceștia își vor putea exprima opțiunea electorală în cele 524 de secții de vot înființate pe raza județului. În cadrul aceluiași scrutin, cetățenii vor vota pentru ambele camere ale Parlamentului: Senatul și Camera Deputaților.
Puzderie de candidați
Un număr 31 formațiuni politice și alianțe, dar și 19 organizații ale minorităților naționale s-au înscris în cursa pentru desemnarea viitorului Parlament al României. Din județul Hunedoara, pe liste sunt peste 200 de pretendenți pentru cele nouă mandate disponibile, şase la Camera Deputaților şi trei la Senat. Mai exact, pentru Camera Deputaților sunt 154 de candidați, iar pentru Senat sunt 64 de candidați.
Conform Legii nr. 208/2015, alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 se desfășoară prin scrutin de listă și repartizare proporțională. Viitorii membri ai celor două camere ale Parlamentului se aleg din toate partidele care au depășit pragul electoral de cinci la sută din totalul voturilor exprimate sau care au obținut cel puțin 20 la sută din voturile din patru circumscripții. În cazul alianțelor, pragul electoral este mai ridicat, respectiv opt la sută dacă sunt formate din cel puțin două partide, nouă la sută pentru alianțele de trei partide și 10 la sută pentru alianțele cu mai multe partide.
Numărul de mandate obținute în Parlament diferă de la un județ la altul în funcție de circumscripție și de numărul de locuitori. Sunt 43 de circumscripții electorale la nivelul celor 41 de județe ale țării, o circumscripție pentru municipiul București și o circumscripție pentru diaspora. Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.
Parlamentul României are, în momentul de față, o componență de 465 de parlamentari: 330 de deputați și 136 de senatori. Județul Hunedoara este reprezentat în organul legislativ suprem al țării de nouă parlamentari, șase deputați și trei senatori.
Reamintim că, ultimele alegeri parlamentare România au avut loc pe data de 6 decembrie 2020. În acest an electoral, românii au trecut deja prin alegerile locale, europarlamentare și primul tur al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea pentru prezidențiale, programat să aibă loc pe 8 decembrie, va încheia alegerile din 2024.
Actualitate
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se redeschide, începând cu 1 decembrie
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi redeschisă, începând de duminică, 1 decembrie.
“Sunteți așteptați în situl arheologic începând cu 1 Decembrie. Programul normal pentru perioada iernii este între orele 09:00 și 15:00, în fiecare zi a săptămânii”, au informat reprezentanții administrației Sarmizegetusa Regia.
Situl aheologic a fost închis pentru public la mijlocul lunii octombrie a acestui an, pentru efectuarea unor lucrări la poarta de intrare a monumentului istoric, în cadrul proiectului „Capitala Daciei – Muzeu Viu al Patrimoniului Cultural European”.
Sursa foto: Administrația Sarmizegetusa Regia
Actualitate
Circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale, între stațiile Simeria și Orăștie, în perioada 2-7 decembrie
Circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale, între stațiile Simeria și Orăștie, în perioada 2 -7 decembrie 2024, au informat reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate -CFR.
Călătorii din patru trenuri Regio vor fi transportați cu mijloace auto. Măsura este necesară pentru menținerea continuității traficului feroviare în perioada de execuție a lucrărilor feroviare din stațiile CF Deva, Mintia și Simeria, au explicat reprezentanții companiei.
Lucrări la copertine în stațiile Deva, Mintia și Simeria
Potrivit unui comunicat transmis de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, în perioada 2 – 7 decembrie 2024 se vor executa lucrări la copertinele peroanelor din stațiile Deva și Mintia, respectiv la copertinele pietonale din stația Simeria, intervenții care impun închiderea traficului feroviar, zilnic între orele 10:30 – 18:00, pe anumite linii din cele trei stații și scoatarea de sub tensiune a firelor de contact pe intervalele Deva – Ilia și Deva – Simeria.
“Pentru menținerea continuității traficului feroviar în perioada necesară desfășurării lucrărilor pe intervalul Simeria – Deva – Mintia, constructorul va pune la dispoziția călătorilor din 4 trenuri Regio mijloace auto, după cum urmează:
→ în perioada 02.12.2024 – 07.12.2027, trenurile R 2038 și R 2036 circulă doar în relația Cluj Napoca – Orăștie, cu transbordare auto între stațiile Orăștie – Simeria și retur;
→ în perioada 02.12.2024 – 06.12.2027, trenurile R 2301 și R 2302, circulă doar în relația Teiuș – Orăștie, cu transbordare auto între stațiile Orăștie – Simeria și retur”, se arată în comunicatul transmis de CFR.
Reprezentanții companiei recomandă călătorilor care doresc informații suplimentare despre condițiile de circulație pe relația Simeria – Orăștie să consulte, în perioada 02 – 07 decembrie 2024, inclusiv pagina de internet a operatorului național de transport feroviar de călători www.cfrcalatori.ro sau să solicite informaţiile necesare la numărul de telefon 021/9521.
-
Actualitatecu o zi in urma
Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF
-
Actualitatecu o zi in urma
Lapoviță, ninsori și vânt puternic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Șoferiță cercetată după ce a lovit un copil pe trecerea de pietoni în Orăștie
-
Actualitatecu 3 zile in urma
La Lelese se muncește cu folos
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Modernizarea comunei Ilia continuă. Sistem fotovoltaic, montat pe acoperișul sediului primăriei
-
Actualitatecu o zi in urma
Curtea Constituțională a României (CCR) cere renumărarea voturilor valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu o zi in urma
Tâlhărie în Hunedoara. Cetățean nepalez atacat și jefuit, minor reținut de poliție
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Spectacol folcloric de excepție, de “Ziua Națională a României”, la Deva