Actualitate
UPDATE| Ați văzut-o? O tânără din Deva a dispărut de la domiciliu
UPDATE: Minora a revenit la domiciliu, nefiind victima niciunei infracțiuni, potrivit poliției.
Știrea inițială
La data de 19 iulie 2023, ora 13:00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că fiica sa GACIU LĂCRĂMIOARA GEORGETA în vârstă de 17 ani, a plecat din data de 08 iulie 2023 de la adresa de domiciliu și nu s-a mai întors până în prezent.
La data plecării voluntare era îmbrăcată într-un tricou roz, blugi scurți de culoare albastru, iar în picioare o pereche de adidași negru cu alb.
Semnalmente: 1,63 m înălțime, circa 63 kg, ochii căprui, păr lung de blond vopsit, constituție atletică, fața ovală.
Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării minorei, care a fost dată în urmărire națională.
Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile anchetei să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apele numărul unice de urgență 112.
Actualitate
Futsal: West Deva dă un jucător la națională
Echipa națională de futsal a României va disputa, pe 23 și 24 septembrie, două meciuri amicale cu reprezentativa similară a Malei, ambele în deplasare. Partidele fac parte din programul de pregătire în vederea participării în preliminariile Campionatului European din 2026, care va fi organizat în Lituania și Letonia.
Roberto Voin, printre cei 16 convocați
Selecționerul Endre Kacso a convocat 16 jucători, printre care și portarul Roberto Voin, de la ACS West Deva, fiind primul sportiv legitimat la acest club care va juca la echipa națională. Alături de Voin, o prezență constantă la lot în ultima vreme, au fost convocați și alți futsaliști care, de-a lungul vremii au evoluat la Deva, la Autobergamo sau CSM, echipe care nu mai există în prezent, fiind vorba despre portarul Petrișor Toniță și jucătorii de câmp Sergiu Gavrilă, Istvan Hadnagy (ambii, acum, la FK Odorhei), Darius Nastai (United Galați), Richard Iszlai, Tamas Kusmodi (amândoi la CSM Târgu Mureș) și Mihnea Toader (Paris Futsal – Franța). Ceilalți convocați sunt Andor Balint, Miklos Tamas, Vlad Dudău (toți de la Odorhei), Daniel Araujo, Andrei Crăciun (ambii de la Galați), Szilard Kanyo (Sepsi Sfântu Gheorghe), George David (CFR Timișoara) și, în premieră, Răzvan Butnaru (Mandeliei SC – Franța). În preliminariile pentru EURO 2026 sunt 10 grupe de câte patru echipe fiecare. Câștigătoarele se vor califica direct la turneul final, iar cele mai bune opt clasate pe locurile secunde vor juca în play-off, de unde cele patru învingătoare își vor asigura biletele pentru competiția din Letonia și Lituania. România face parte din grupă cu Ucraina, Germania și Cipru, iar primele meciuri din preliminarii vor fi în luna decembrie a acestui an.
Pe podium în campionat
Revenind la West Deva, trebuie spus că aceștia sunt pe locul al treilea în campionat, cu 6 puncte după trei etape, chiar dacă runda trecută au pierdut, acasă, cu 9-4, meciul cu liderul de la Odorhei, singura echipă cu puncat maxim. Pe doi este Târgu Mureș, cu 7 puncte, care a trecut, acasă, cu 15-7, de Luceafărul Buzău, locul 5 cu 3 puncte. Devenii stau mai bine la golaveraj, +13 față de +11, ca și Galațiul, echipa de pe patru, care a învins, cu 7-0, pe terenul Timișoarei, ultima clasată. În fine, Sepsi și Mausoleul Mărășești au remizat, scot 4-4, covăsnenii, cu 2 puncte, fiind pe șase, iar vrâncenii, cu un punct, pe șapte. Etapa viitoare, cea din weekendul următor, West Deva se deplasează la Timișoara, celelalte meciuri ale rundei a patra fiind Odorhei – Mureș, Buzău – Sepsi și Galați – Mărășești.
Actualitate
Tenis de câmp: Cupa “Race to Deva”, ediția a II-a
Baza sportivă Acomin din Deva a găzduit, zilele trecute, o competiție din calendarul Federației Române de tenis. A fost vorba despre Cupa „Race to Deva”, competiție aflată la cea de-a doua sa ediție.
Pentru tinerii jucători
La competiție au luat startul zeci de tineri tenismeni, fete și băieți, la trei categorii de vârstă, respectiv 10, 12 și 18 ani. Partidele au fost extrem de disputate, jucătorii, veniți din Alba Iulia, Arad, Beiuș, Oradea, Sibiu, Timișoara, Hunedoara, Petroșani și Deva, arătând un tenis de calitate. La categoria de vârstă de sub 10 ani, atât la fete, cât și la băieți, câștigători au fost tenismeni de la ACS Cristal Hunedoara. În finala fetelor, Noelle Daradics a învins-o pe Ema Ilinca Serac, de la CSM Oradea, iar semifinaliste au fost alte două sportive de la Cristal Hunedoara, fiind vorba despre Francesca Rus și Ayda Benko. În concursul băieților Rareș Daioni a câștigat, în finală, în fața lui Ianis Silvășan, de la CS Alpa Deva, iar semifinaliști au fost doi tenismeni legitimați la CS Bihorul Beiuș, respectiv Mihnea Peti și Rafael Balog. La categoria de vârstă U12 câștigătorii au fost din Deva și Timișoara. În competiția fetelor, în finală, Anisia Leu, de la CS Dyadora Timișoara, a învins-o pe Iulia Elena Petcu, de la ATC Deva, în vreme ce semifinaliste au fost Sofia Maria Muntean, de la ACS Panalim Sibiu, și Luminița Olar, legitimată la ACS Cristal Hunedoara. În concursul băieților s-a impus Radu Bărzăune, de la CSM Deva, care l-a depășit, în meciul decisiv, pe Vlad Totok, de la CSȘ Petroșani. Semifinaliști la U12 băieți au fost Ștefan Pascu, de la ACS Cristal Hunedoara, respectiv Demetrios Leu, de la CS Dyadora Timișoara. La U18 trofeele puse în joc au revenit unor tenismeni legitimați la cluburi din Arad și Hunedoara. În competiția feminină a câștigat Renata Ristei, de la TC Siderurgica Hunedoara, după o finală cu concitadina Elena Hinț, de la ACS Cristal Hunedoara, iar semifinaliste au fost Maria Muscan, de la CS Panalim Sibiu, și Iris Maria Muntean, legitimată la ATC Sun Alba Iulia. În întrecerea masculină câștig de cauză a avut Ciprian Florincaș, de la CS UTA Arad, care s-a impus, în finală, în fața lui Patrick Popa, de la CSM Deva, iar semifinaliștii au fost Eduard Gabriel Antonescu, de la CSȘ Șoimii Sibiu, și Levi Ilaș, de la CS Cristal Hunedoara.
Urmează un concurs pentru amatori
Arbitrajul a fost asigurat de către Denisa Elena Tănasă, din Deva, și Lucian Ghia, din Brașov. Organizatorii competiției, respectiv Asociația Club sportiv Tineri Talentați Deva și Primăria municipiului Deva, alături de parteneri au oferit participanților apă, fructe, batoane energizante și o masă festivă, precum și premii tenismenilor clasați pe podium, respectiv vouchere – cadou în valoare de 200 de lei pentru locul I, 150 de pentru locul II și 50 de lei pentru locul III, precum și cupe, diplome, medalii și echipament sportiv, constând în mingi de tenis și accesorii. Aceiași organizatori, cărora li se alătură și Asociația Club sportiv Tenis-Art Deva, propun, în acest weekend, și un concurs destinat pentru amatori, doamne și domni. Este vorba despre Cupa de toamnă – Tenis Sportya, care programează meciuri de simplu de nivel 6 și 8 și de dublu nivel 5, concursul fiind dotat cu premii și multe alte surprize.
Actualitate
Componenta socială, în atenția administrației din Luncoiu de Jos
Luncoiu de Jos este o comună situată în nordul județului Hunedoara, în Țara Moților, care se întinde pe o suprafață de aproape 50 de kilometri pătrați. Cei peste 1.600 de oameni care trăiesc în comună locuiesc în cinci sate, fiind vorba despre Luncoiu de Jos, localitatea de reședință, și așezările aparținătoare Dudești, Luncoiu de Sus, Podele și Stejărel.
Școala a început fără probleme
Punctul central al lunii în curs a fost, fără îndoială, nu doar la Luncoiu de Jos, ci în întreaga țară, deschiderea noului an școlar. La Luncoiu de Jos în jur de 100 de copii au început cursurile într-o școală modernizată. “Pentru școala din centrul de comună am avut un proiect de modernizare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, în valoare de peste 8 milioane de lei. Acum avem spații dotate cu echipamente și materiale didactice moderne, de la bănci și scaune la videoproiectoare și table digitale.
Au fost achiziționate laptopuri și licențe informatice, s-au schimbat acoperișurile, ușile și geamurile, au fost refăcute tencuielile, s-a izolat termic clădirea, iar încălzirea se face cu centrală pe combustibil solid. Astfel, avem o școală modernă și bine pusă la punct. Copiii sunt viitorul comunității noastre iar noi, cei din administrație, împreună cu dascălii și familiile, suntem aici să îi sprijinim să descopere cunoștințe noi și să își dezvolte talentele. Împreună creăm un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor noștri”, a declarat primarul reales al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.
Pentru comunitate
Reprezentanții administrației publice locale din Luncoiu de Jos vin în sprijinul locuitorilor comunei și cu alte aspecte ce privesc componenta socială a vieții de zi cu zi. „Continuăm operațiunile de cadastrare sistemică gratuită. În acest sens îi așteptăm la sediul primăriei pe beneficiari, respectiv pe cei cu proprietăți în sectorul 38 Stejărel și sectorul 55, Luncoiu de Jos, Podele și Luncoiu de Sus, din zona Colnic, să depună copii după cărțile de identitate, certificate de deces, în situația în care capul de gospodărie nu mai trăiește, titluri de proprietate sau moștenire și orice alte acte doveditoare. De asemenea, după 15 octombrie se vor putea depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței. La stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinței se va lua în calcul cuantumul pensiei pe luna august 2024. Venitul mediu lunar pentru acordarea ajutorului este de 1.386 de lei pe membru de familie sau de 2.053 de lei pentru persoanele singure”, a spus actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.
De suflet
Luncoienii nu puteau lipsi de la recentele Serbări Naționale de la Țebea, în anul în care se împlinesc două secole de la nașterea lui Avram Iancu, eroul din Țara Moților, fiind prezenți în număr mare, în frunte cu primarul Călin Dorin Dud. Pe lângă prezența la acest eveniment, primarul din Luncoiu de Jos ține o strânsă legătură și cu localitățile cu care este înfrățită localitatea pe care o administrează, un ultim exemplu fiind cel cu comuna Greblești, din Republica Moldova. „Suntem bucuroși să anunțăm că biblioteca noastră a fost îmbogățită cu o donație generoasă de cărți din seria „Biblioteca pentru toți”. Acest gest minunat a fost făcut de către domnul Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos din județul Hunedoara, cu care suntem înfrățiți. Aceste cărți vor aduce mai aproape de noi înțelepciunea și cultura, fiind un sprijin deosebit pentru toți iubitorii de lectură din comunitatea noastră. Le mulțumim din suflet pentru această contribuție valoroasă care va îmbogăți cunoștințele și sufletele noastre. Mulțumim, domnule Călin Dorin Dud pentru această dovadă de prietenie și solidaritate”, au transmis, pe pagina lor de socializare, cei de la Primăria Greblești.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Traficul feroviar a fost oprit temporar pe secțiunea Deva – Ilteu. Șase trenuri de călători, afectate
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Sensul giratoriu de pe DN 66, din Hațeg, ar putea fi finalizat luna aceasta
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Vandalism la „Vaporașul” din Șoimuș. Sunt căutați făptașii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat prădat de două ori, în zona gării din Deva
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Incendiu. Gunoaiele dintr-o autoutilitară de transport deșeuri au luat foc
-
Actualitatecu 2 zile in urma
PNL Hunedoara a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale și parlamentare
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lansarea unei noi cărți în “Anul Avram Iancu”: un omagiu istoric la Țebea
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Avarie. Zeci de străzi din Deva, fără apă, timp de câteva ore