Femeia li s-a plâns poliţiştilor că a fost contactată de un fals apărător al legii care a păcălit-o cu 16.000 de lei, sub pretextul că, fiul ei a comis un accident grav, iar în schimbul banilor va convinge victimele să nu depună plângere
Încă o femeie din judeţul Hunedoara a fost înşelată cu bani de un fals avocat care a contactat-o şi i-a spus la telefon că fiul său a fost implicat într-un grav accident rutier şi că trebuie să plătească nu mai puţin de 16.000 de lei pentru ca victimele să nu depună plângere la poliţie.

Şarlatanul, care a pretins că e apărător al legii, a luat legătura cu femeia, de 60 de ani, din Petroşani, în cursul zilei de marţi, după-amiaza, în jurul orei 17:15. A sunat-o şi s-a recomandat avocat, spunându-i că fiul ei a lovit cu maşina două persoane care traversau strada pe trecerea de pietoni. Pentru ca cele două victime ale accidentului de circulaţie să nu depună plângere penală faţă de fiul ei, „avocatul” i-a solicitat femeii să transfere de urgenţă, în contul unei persoane „de încredere”, suma de 16.000 de lei. Femeia a plătit banii solicitaţi prin virament într-un cont bancar şi abia apoi l-a sunat pe fiul său, care i-a spus că nu a fost implicat în niciun accident rutier, astfel constatând că a fost victima unei înşelăciuni.
Poliţiştii recomandă prudenţă
Acesta este al treilea caz de acest gen anchetat de poliţiştii hunedoreni, persoanele înşelate fiind, de regulă, femei mai în vârstă. Prima dată, ei au fost sesizaţi de o femeie din Geoagiu-Băi, care a fost păcălită cu 5.000 de lei, prin aceeaşi modalitate. Pe urmă, oamenii legii au primit o altă reclamaţie din parte unei hunedorence din Aninoasa, care a rămas fără 11.500 de lei după ce s-a încrezut într-un fals avocat ce a contactat-o telefonic, păcălind-o cu o poveste asemănătoare. De aceea, poliţiştii mai fac încă o dată un apel şi atrag atenţia cu privire la existenţa acestui tip de înşelăciuni, recomandându-le cetăţenilor să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.