Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Azi e „Ziua Poliţiei”! Demonstraţii cu „mascaţi” şi câini de urmă, în centrul Devei

Publicat

pe

Locuitorii vor putea să asiste, printre altele, la un exerciţiu de intervenţie „protecţie VIP”, susţinut de trupele speciale. De asemenea, cu acest prilej, aproape 140 de ofiţeri şi agenţi vor fi avansaţi în grad, la termen sau în avans

„Ziua Poliţiei Române”, sărbătorită în fiecare an în 25 martie, va fi marcată, astăzi, şi la Deva. Locuitorii sunt invitaţi în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde vor putea vedea o parte din tehnica din dotare a poliţiştilor hunedoreni, precum şi un exerciţiu de intervenţie susţinut de „mascaţii” de la trupele speciale şi o demonstraţie cu câinii de urmă şi de însoţire.

Ziua-PolitieiŞirul manifestărilor organizate cu această ocazie vor debuta începând cu ora 10:00, în sala amfiteatru a Poliţiei municipiului Deva, unde oamenii legii hunedoreni se vor reuni într-un cadru festiv pentru a marca, alături de personalităţi ale vieţii publice, invitaţi şi colaboratori, 191 de ani de când Domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei ce purta pe atunci denumirea de Agie, momentul istoric fiind considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii. Ca în fiecare an, vor fi premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul cu care aceştia au răspuns solicitărilor comunităţii. Categoriile la care se vor face nominalizări sunt cel mai bun colectiv de poliţişti, cea mai bună subunitate de poliţie, cel mai bun post d epoliţie şi, desigur, poliţistul anului. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelenţă unor poliţişti sau colective care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite.

Exerciţii demonstrative şi avansări în grad

Ziua-Politiei1Mai târziu, începând cu ora 11:00, în Piaţa Unirii din municipiul Deva, poliţiştii invită publicul larg să ia contact cu specificul câtorva servicii din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, respectiv Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier şi Serviciul Management Resurse Umane, care vor organiza ateliere de prezentare. De asemenea, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale vor prezenta un exerciţiu de intervenţie “protecţie VIP”, iar cei de la Criminalistic vor susţine un exerciţiu demonstrativ cu câinii de urmăşi de însoţire.

Festivitatea va continua în sala “Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, unde vor fi acordate diplome şi cupe poliţiştilor sau echipelor care au câştigat diferite competiţii sportive (şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal), organizate cu prilejul “Zilei Poliţiei Române”. Ceremonia va culmina cu avansarea în grad, la termen sau înainte de termen, a 138 de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

„Strămoşul” poliţistului român a fost vătaful de vânători, cel care, de-a lungul timpului, a primit sarcini sporite. Pe data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a înmânat primul drapel al Poliţiei. Pe una din feţele steagului a fost pictată Maica Domnului, şezând pe tron înaintea îngerului care-i aducea vestea cea bună –Buna Vestire. Aceasta este explicaţia pentru care poliţiştii au ales data de 25 martie ca zi a Poliţiei Române.

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate