Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

„Bac-ul” simulat, promovat de 17,76 la sută dintre elevii hunedoreni

Publicat

pe

S-au făcut că-l dau şi.. l-au dat prost!

Matematica a fost disciplina care le-a dat de furcă majorităţii celor „aproape” absolvenţi de liceu din judeţ

Au „dat-o-n bară”. Mai rău ca anul trecut. Rezultatele de la „simularea”, desfăşurată la începutul acestei luni în judeţul Hunedoara, au avut menirea de a releva faptul că nu toţi elevii sunt pregătiţi să înfrunte şi să obţină o notă de trecere la „Bac”. Doar 17,76 la sută din elevii ce s-au prezentat la probe au obţinut o medie peste „6”.

Conform calendarului stabilit de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara privind desfăşurarea examenelor simulate de Bacalaureat acesta s-a derulat în perioada 6-12 februarie.

Prezenţă, puţin peste jumătate

Advertisement

Simulare-bacPotrivit reprezentanţilor IŞJ Hunedoara, la cele patru probe prevăzute pentru examenul de Bacalaureat şi, implicit, simulare, şi-au anunţat participarea 4.582 de elevi din clasele terminale. Însă, dintre aceştia, prezenţi, au fost doar 2.703 reprezentând aproape 60 la sută. „Din cei 2.703 elevi care au participat la probele simulate pentru Bacalaureat, doar 480 au fost admişi. Adică, au obţinut o medie peste 6, fiind prezenţi la toate probele (…). Alţi 2.220 de elevi din cei înscrişi au fost respinşi, iar trei au fost eliminaţi pe motiv de fraudă (examenele s-au desfăşurat întocmai ca şi cele ce vor avea loc în vară). În general, matematica a fost disciplina din cauza căreia s-au obţinut notele mici”, a spus Marta Mate, inspector şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Hunedoara.

Ce e de făcut?

Potrivit acesteia din cele 36 de licee din judeţ, cu tot cu cele particulare, nouă din acestea, tehnologice, au reuşit „performanţa” de a obţine zero promovabilitate. În aceste condiţii, IŞJ Hunedoara va stabili un plan de măsuri ameliorative. „Unităţile şcolare din judeţ vor trebui să adopte nişte măsuri în vederea suplimentării orelor de pregătire pentru elevi. La fel, şi reprezentanţii IŞJ vor face inspecţii de specialitate la clase, în special la materiile de studiu pentru Bacalaureat. Nu în ultimul rând, părinţii ar trebui să contribuie la stimularea elevilor care ar trebui să conştientizeze că e în joc viitorul şi cariera lor”, a mai spus Marta Mate.

Promovabilitate slabă şi în 2012

Anul trecut, doar 25,62 la sută dintre elevii hunedoreni participanţi au luat notă de trecere la simularea examenului de bacalaureat. Din cei 4.021 de elevi înscrişi au decis să participe practic doar 3.063 de elevi de clasele a XII-a, seral sau fără frecvenţă. Cei care au primit o notă de trecere au fost doar 785 elevi.

Potrivit calendatului prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an are loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 31 mai.

Advertisement

[notification type=”standard”]

Examene de formă şi la „a opta”

Nici elevii claselor a VIII-a nu scapă de simularea examenelor pentru Evaluarea Naţională. Potrivit graficului desfăşurării testelor, simularea la limba şi literaturăromână a avut loc ieri, urmând cea la matematică, mâine, 21 februarie. Elevii care fac parte din grupurile de minorităţi astăzi vor simula şi proba de limba şi literaturămaternă.

[/notification]

 

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate