Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Sport

Balint o preia pe CSU Craiova

Publicat

pe

Gabi Balint (foto) este, oficial, noul antrenor al lui CSU Craiova, anunță Digisport.ro. Fostul stelist a fost prezentat ieri, după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă. CSU Craiova a rămas fără antrenor la începutul săptămânii, Ovidiu Stângă fiind demis în urma rezultatelor nefaste din debutul minireturului, înfrângere cu ASA Târgu Mureș și egal cu Olimpia Satu Mare. Deși s-a negociat intens cu Nicolo Napoli și Petre Grigoraș, la Arad, CSU a fost condusă de interimarul Laurens Ebben, ajutat de Silviu Lung. Totuși, incertitudinea pare să fi luat sfârșit în Bănie, patronii formației găsind un antrenor dispus să-i preia pe alb-albaștri. Fostul vârf a mai antrenat în trecut echipe cu pretenții în România, așa cum ar fi Politehnica Timișoara și FC Vaslui.

www.stiridesport.ro

Advertisement

Actualitate

Doliu în fotbal. Profesorul Ion V. Ionescu s-a stins din viaţă

Publicat

pe

Redactat de

Reputatul antrenor de fotbal, profesorul Ion V. Ionescu, cunoscut sub numele de „Jackie” Ionescu, s-a stins din viață, duminică seară, la vârsta de 88 de ani.

Profesorul Ion V. Ionescu s-a născut la data de 2 mai 1936 în comuna Rudna (județul Timiș). A jucat fotbal la echipele Poli Timișoara (1945-1954), Progresul Sibiu (1955), Știința București (1956-1959) și Victoria Bucuresti (1959-1960). A antrenat următoarele echipe: Poli Timișoara (1972-1975, 1980-1983, 1986-1988, 1991-1992), Jiul Petroșani (1975-1976), CFR Timișoara (1976-1977), UTA (1977-1979, 1996-1997), CSM Reșița (1979), Aurul Brad (1983-1984), Corvinul Hunedoara (1984-1986, 1990-1991), Sportul Studențesc (1988-1990), Progresul București (1993-1994).

A câștigat Cupa României la Fotbal cu echipa Politehnica Timișoara în anul 1980.

În luna mai 2024, a fost desemnat „Cetățean de Onoare” al municipiului Hunedoara, primind aceeași distincție, în anii trecuți, și din partea autorităților din Timișoara. A publicat cinci cărți despre fotbal: Fotbal – Metode și mijloace de antrenament (Ed. Stadion, 1972) – în colaborare cu Angelo Niculescu, Fotbal – Tactica azi – în colaborare cu Cornel Dinu, Fotbal – Concepția de joc (Ed. Sport-Turism, 1982) – în colaborare cu Cornel Dinu, Fotbal – Tehnica și tactica jocului, O minge în Babilon.

“Devenit, recent, Cetăţean de Onoare al Hunedoarei, „Jackie” Ionescu a fost unul dintre artizanii unuia dintre cele mai bune sezoane din istoria clubului nostru: 1985-1986. În acea ediţie a campionatului Diviziei A, Corvinul Hunedoara reuşea o altă performanţă cu care avea să rămână în istoria fotbalului românesc: să înscrie cel puţin trei goluri în fiecare meci disputat „acasă”. De altfel, una dintre victorii, 9-0 cu Rapid Bucureşti, reprezintă şi acum una din cele mai clare victorii din fotbalul românesc, în prima divizie, şi totodată cel mai clar succes din istoria grupării hunedorene în primul eşalon fotbalistic al ţării. De asemenea, printre altele, a fost singurul antrenor din România care a pregătit echipe în toate eşaloanele fotbalistice, de la campionatul comunal, judeţean, orăşenesc, Divizia C, B, A, lot naţional, copii, juniori şi tineret. A fost, fără îndoială, cel mai cunoscut antrenor de fotbal din zona de vest a României. Cu atât mai mult cu cât este unul dintre puţinii tehnicieni care au antrenat cele mai importante echipe din această parte de ţară: UTA Arad, Politehnica Timişoara, Corvinul Hunedoara, CSM Reşiţa şi Jiul Petroşani. Anul acesta împlinise 88 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții FC Corvinul 1921 Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de ordine publică eficiente asigurate de polițiști, cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – Deva

Publicat

pe

Redactat de

Măsurile dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței sportivilor și a spectatorilor cu ocazia turneului Kickboxing Fight Zone, organizat, duminică seara (30 iunie 2024), la Sala Sporturilor din municipiul Deva, și-au dovedit eficiența, astfel încât evenimentul sportiv a decurs fără incidente deosebite, au informat, luni, reprezentanții IPJ Hunedoara.

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a mobilizat, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, peste 50 de polițiști din structuri operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Rutier, precum și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Deva.

Astfel, în zona de acces în Sala Sporturilor și pe arterele principale de acces au fost organizate patrule și puncte de control pentru a preveni eventualele incidente și a facilita fluxul de persoane și vehicule. De asemenea, spectatorii au fost supuși unor controale de securitate pentru a preveni introducerea obiectelor periculoase ori consumul de băuturi alcoolice.

„Măsurile adoptate au vizat prevenirea și combaterea eventualelor faptelor antisociale, atât de natură penală, cât și de natură contravențională, astfel încât publicul să se bucure de spectacolul sportiv în condiții de maximă siguranță. Polițiștii adresează mulțumiri celor care au cooperat cu forțele de ordine și au înțeles să participe la evenimentul sportiv în condiții de legalitate”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate