Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Bătrân şi bolnav, un bărbat din Petroşani s-a sinucis cu otravă de şoareci! A murit pe patul de spital

Publicat

pe

Un bărbat de 76 de ani, din Petroşani, şi-a pus capăt zilelor, după ce a luat otravă pentru şoareci. Omul era bolnav şi a lăsat în urmă un mesaj prin care îşi cerea iertare celor dragi lui.

Totul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când echipajul de la „Urgenţă” spitalului din Petroşani l-a internat pe bătrân, cu suspiciunea de comă provocată de o substanţă pe care pacientul o îngurgitase. Au urmat, apoi, câteva zile în care omul a agonizat pe patul de spital, iar azi dimineaţă şi-a găsit sfârşitul. „A fost un pacient în vârstă, ce a fost adus de colegii de la serviciul de ambulanţă în stare de comă. Ei ne-au spus că exista o suspiciune de intoxicaţie acută voluntară, datorită faptului că a fost găsit în comă, iar lângă el era un bilet de adio adresat rudelor. În urma investigaţiilor făcute la noi în serviciul de urgenţă, după ce i-am acordat primele îngrijiri, s-a stabilit că a consumat otravă pentru şoareci”, a declarat dr. Liliana Dumitru, medic Unitatea de Primire a Urgenţelor de la spitalul din Petroşani.

Medicii spun că a consumat o cantitate mare de otravă şi, date fiind afecţiunile anterioare de care acesta suferea, şansele de supravieţuire erau minime. Familia bărbatului se pregăteşte acum de înmormântare şi nu îşi poate explica de ce omul a recurs la un asemenea gest. (Diana Mitrache)

 Citiţi mai multe în ediţia tipărită de mâine.

Advertisement

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva: Peste două milioane pentru modernizarea unui imobil

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Deva a demarat procesul de licitație pentru contractul de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu.

Autoritățile locale din Deva lansează o licitație pentru lucrările de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Creșterea Eficienței Energetice a Blocului de Locuințe 76”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Scopul proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și a altor aspecte legate de siguranță și sustenabilitate. Valoarea contractului este de aproximativ 2,55 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie. Prin acest proiect, autoritățile locale își propun să contribuie la crearea unui mediu urban mai sigur și mai sustenabil pentru comunitatea locală.

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește nu doar modernizarea infrastructurii locuințelor, ci și dezvoltarea unor mecanisme eficiente de monitorizare a performanțelor, pentru a asigura că investițiile vor genera beneficii pe termen lung.

Citeste mai mult ...

Actualitate

VIDEO: Ninge ca în povești în zona montană

Publicat

pe

Redactat de

Ninge ca în povești în zona montană din Valea Jiului.

Natura ne surprinde din nou în această primăvară cu un fenomen meteorologic neobișnuit: ninsori abundente în zona montană din Valea Jiului. Chiar dacă calendarul indică mijlocul lunii aprilie, iarna pare să-și fi reluat dominația în zonele înalte ale Munților Parâng și Retezat.

Meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru această regiune pitorească, avertizând asupra ninsorilor semnificative cantitativ care se așteaptă să cadă în intervalul 21 aprilie, de la ora 18:00, până în 22 aprilie, la ora 12:00. Cu precădere, se preconizează că aceste ninsori vor afecta altitudinile de peste 1500 de metri, amenințând să perturbe condițiile de circulație și să creeze dificultăți pentru turiștii și locuitorii din zonă.

Așadar, este recomandat ca cei care intenționează să călătorească sau să se afle în zona respectivă să fie precauți și să ia măsuri de siguranță corespunzătoare în fața acestui capriciu al vremii. Vom continua să urmărim evoluția situației și să oferim informații actualizate despre acest fenomen meteorologic surprinzător.

VIDEO: Cabana Edelweiss

Citeste mai mult ...

Actualitate